Dette exoskelet kan hjælpe paraplegiske børn med at gå igen

Selv om dette exoskelet kan være løsningen på mange nuværende rygmarvsskader hos paraplegiske børn, så er den største forhindring den høje pris.
Dette exoskelet kan hjælpe paraplegiske børn med at gå igen

Sidste ændring: 24 februar, 2019

Der er mange forskere, der tager risici for at bevise, at ingen skal bruge kørestole om et par år. Dette exoskelet kan hjælpe paraplegiske børn med at gå igen, læs med her!

Vi taler ikke om videnskabelige fremskridt eller nye opdagelser vedrørende rygkonstruktion. I stedet for taler vi om neurovidenskab og robotik, der arbejder sammen om at producere enheder som dette exoskelet.

I den nærmeste fremtid vil de, der arbejder inden for teknologi og teknik, forbinde deres verden, som består af chips, kabler og sensorer til vores kroppe. På den måde kan de genoprette tabte eller beskadigede kropsfunktioner.

Dette er et håbsomt udviklingsfelt, der kræver en masse investeringer og engagement fra institutterne.

Et af de mest håbfulde projekter er uden tvivl exoskeleter, som kan tillade paraplegiske børn at gå igen. Det er et ligeligt rørende og komplekst emne, som vi vil dele med dig.

Et exoskelet kan hjælpe paraplegiske børn: Noget mere end bevægelse

Dette mekaniske exoskelet er et produkt af en type teknik, der er blevet forsket og udviklet på i forskellige fagområder i nogen tid. For eksempel er det blevet undersøgt både i militæret og i de medicinske industrier, især inden for rehabilitering. Derudover bruger det forskellige biometriske sensorer, batterier og hydrauliske motorer.

Ved første øjekast synes det prangende og endda tungt. Men ideen er at få det mest ergonomiske udstyr muligt. Dette er sådan, at exoskeletet kan forbedre livet for bevægelseshæmmede og give dem frihed.

Anbefalet læsning efter “Dette exoskelet kan hjælpe paraplegiske børn med at gå igen”:

Sådan lever du med Crohns sygdom: Tre tips

Paraplegiske børn: de patienter, der har mest brug for denne teknologi

Et kendt eksoskelet er 2005-modellen HAL-5, som har til formål at hjælpe ældre eller handicappede med at .

Enheden har en lang batterilevetid, vejer ikke meget og har et godt design.

På trods af exoskeletets eksistens som hjælp for ældre blev den første exoskeleton i verden for børn præsenteret i juni i år. Det er stadig i forsøgsfasen, men det spanske nationale forskningsråd (CSIC) siger, at dette exoskelet kun er begyndelsen på deres planer for fremtiden med hensyn til denne teknologi.

  • Det er vigtigt at tilbyde denne type enhed til paraplegiske børn, der er mellem tre og fjorten år og lider af rygsøjlesproblemer.

Direktørerne for dette robotprojekt forklarer, at disse exoskeleter snart vil blive vist på hospitaler, da de tjener som en form for muskel træningsterapi. Dette vil hjælpe børn med muskelatrofi i rygmarven og opretholde deres mobilitet.

Lille pige med exoskelet
  • Intensiv rehabilitering ved hjælp af et eksoskelet er afgørende, når det gælder små børn. Dette skyldes, at deres neuroplasticitet og deres evne til at genvinde en del af deres mobilitet, uden tvivl er mere håbefulde end i tilfælde med voksne.
  • Exoskelet er særligt nødvendigt i tilfælde af muskelatrofi. Dette er en type sygdom, der diagnosticeres hos børn i alderen 7 til 18 måneder. Derfor har disse børn ikke engang taget et enkelt skridt i deres liv. Desuden er deres fysiske og muskulære forringelse ofte progressiv.
  • At tilbyde exoskeletet til disse patienter med muskelatrofi er et glimt af håb for børnene og deres familier.

Dette skyldes, at denne enhed vil give dem mulighed for at få et bedre liv. Desuden vil de ikke kun få gavn af bedre mobilitet, men vil også have bedre fysisk sundhed og en lav sandsynlighed for, at deres tilstand bliver værre.

Læs også denne artikel efter “Dette exoskelet kan hjælpe paraplegiske børn med at gå igen”:

Opdag den nye behandling mod kroniske smerter i lænden

Exoskelettet har en usikker fremtid

For paraplegiske børn er exoskeletoner ligesom Iron Man’s rustning. Det er noget fantastisk, der giver dem mulighed for at stå op og gøre noget, som mange af dem aldrig har gjort: Gå.

  • Det virker ved hjælp af et system, der stimulerer rygsøjlen. Dette system bruger sensorer, som tapper ind i vores neuronale respons, uanset hvor svagt det er for at starte exoskeletet.
  • Vanskeligheden er, at hvert barn har en forskellige type muskelatrofi eller rygmarvsproblem. Den eneste måde at tilbyde den bedste behandling på for et barn er at konstruere et personlig exoskelet til hver patient.
  • Endvidere er exoskeleter dyre såvel som komplekse. På trods af det inspirerende håb det hos børn og deres familier er exoskeleter ikke overkommelige for de fleste mennesker.
  • Der findes kun nogle modeller på visse hospitaler. Desuden siger projektlederne for exoskeleterne, at den eneste måde for børn at få en lige nu er, at deres familie kan leje en. Desværre ville det koste dem 800 euro (ca. 855 dollars) om måneden.
Boerne foedder med exoskelet

Dette er et meget højt tal for de fleste familier. Derfor er det at erhverve sig et exoskelet der kan hjælpe sit barn en fjern drøm. Desværre bringer dette mere tristhed end glæde i familiens liv.

Desuden skal disse børn bruge og drage fordel af denne teknologi nu, fordi hver måned, der går tabt forsvinder til tid for rehabilitering. Ventetid reducerer også barnets chance for en forbedring af deres livskvalitet.

Vi håber, at regeringerne investerer i denne form for projekt, fordi noget så grundlæggende og vidunderligt som at gå skal være tilgængeligt for alle.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.