Fire tips til at gøre din baby glad under graviditeten

Tro det eller ej, du kan gøre dit barn glad før det er født. At tale til det, spille, lytte til musik og endda at spise er aktiviteter, der styrker forholdet og kærligheden mellem dig og din lille, selv når barnet er i moderens livmoder.
Fire tips til at gøre din baby glad under graviditeten
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Skrevet og kontrolleret af kirurg Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du er gravid, eller hvis din partner venter en baby, kan du måske tro at du skal vente med at gøre din baby glad, indtil han eller hun er født. Vi har dog en overraskelse til dig. Du behøver ikke vente i 9 måneder! Læs med her for at finde ud af, hvordan du kan gøre din baby glad under graviditeten.

Sådan gør du din baby glad under graviditeten

Du er naturligvis spændt eller ivrig efter at have din lille i dine arme og endelig møde ham eller hende. Du kan dog nyde tiden med din baby, før han/hun bliver født.

Faktisk er det at bruge tid på din lille, selv i livmoderen, afgørende for barnets udvikling og trivsel. Da det er vigtigt virkelig at udnytte denne proces, deler vi fire tips til at gøre din baby glad under graviditeten.

1. Tal med din baby

Når du taler til din baby mens den ligger inde i maven stimulerer du dit ufødte barns sproglige færdigheder

Ved den fjerde måned af graviditeten kan dit barn allerede høre lyde. Fra det tidspunkt vil din baby faktisk lytte til dig hele tiden: hjertets slag, lyden af ​​din vejrtrækning og endda vibrationerne i dine organer.

Det er ret utroligt, synes du ikke?

Det er vigtigt at bemærke, at det første forhold, som barnet oplever, er det som han/hun etablerer med moderen. Når alt kommer til alt, udover at lære dig at kende, så lærer din baby også af dig. Dette forhold skaber meget stærke bindinger gennem lyde, især gennem forældrenes stemmer.

Når en mor og far taler med deres ufødte barn, deler de deres talesprog. Som følge heraf udvikler deres baby sproglig kapacitet og vokser sig også sundere, mere kærlig og mere følsom.

Det samme gælder for sang.

I artiklen “Logrando una maternidad feliz” oplyser forfatteren, at sang er en af ​​de “bedste fødevarer, som mødre kan give til deres børn”, da det øger barnets hjerneudvikling.

Så hvis du vil gøre din baby glad under graviditeten, skal du tale eller synge til din baby, når du kan. Måske svarer din lille roligt eller giver dig en overraskelse ved at lave et par spark.

Læs også:

2. Lyt til musik for at gøre din baby glad under graviditeten

Du kan gøre din baby glad under graviditeten ved at spille musik mens barnet ligger inde i maven

At høre musik sammen kan være meget specielt for dig og din lille. Musik er en udtryksform eller et sprog, hvorigennem vi kan kommunikere, selv uden ord. Af denne grund er det ikke ualmindeligt at musikterapi bruges som et terapeutisk værktøj til at tilbyde følelsesmæssig støtte og afslapning.

Takket være musik er det muligt at reflektere ens sande følelser. Dette er meget positivt. Så del dette med din baby, da du derved giver ham eller hende en sund eksponering for udtryk.

Ifølge forfatteren af ​​bogen El embarazo musical: Estimulación, comunicación y vínculo prenatal en través de la música (Den musikalske graviditet: Stimulation, kommunikation og prænatal binding gennem musik), er der visse lyde i musik der har frekvenser, der bevæger sig gennem den lydatmosfæren i livmoderen.

Som følge heraf kan din baby opfatte de lyde, du deler. Faktisk, takket være musik, vil babyen føle en række positive følelser som beskyttelse, sikkerhed, tillid og kærlighed … men det er ikke alt.

Musik virker også som en interaktiv neurotransmitter. Det vil sige, at det tillader transmission af information mellem neuroner, kirtler, celler eller muskelfibre. Desuden efterlader disse neurotransmittere en slags aftryk på den lille.

På denne måde registreres alle de behagelige fornemmelser, som barnet oplevede under graviditeten, i hans eller hendes cellulære og hypofysesystem. Som følge heraf vil din lille være i stand til at henvise til disse hyggelige følelser, når barnet lytter til musik, og det vil få ham eller hende til at føle en varm fornemmelse svarende til sin moders tilstedeværelse.

3. Leg

Er det muligt at lege med din lille, mens barnet stadig er i livmoderen? Det kan virke lidt underligt for dig, men det er muligt at interagere med dit ufødte barn gennem forskellige teknikker for fosterstimulering.

En af disse metoder er at bruge en lommelygte på maven for at stimulere barnets visuelle sanser. Inde i maven lukker barnet øjnene når det opfatte lysets stimuli og reagerer ved at bevæge sig eller forandre sin adfærd. Selv om barnet ikke har brug for lys til visuel udvikling, er denne dynamik vigtig for at etablere en døgnrytme.

Så når du anvender denne teknik, kan man sige, at du leger med din lille, mens du hjælper ham eller hende til at udvikle sig.

Hvorfor prøver du det ikke?

Læs også:

4. Spis sunde søde fødevarer

Du kan gøre din baby glad under graviditeten ved at spise sunde søde fødevarer

Efter den fjerde måned kan din baby opfatte sure, søde, bittere og salte smage.

Men hvordan gør han/hun dette?

Svaret er, at hvad moren indtager passerer gennem fostervandet, og til gengæld spiser babyen denne væske.

Faktisk er det interessant at bemærke, at barnet indtager betydelige mængder af denne væske (mellem 201 og 760 kubikcentimeter om dagen). Af den grund kan din lille opfatte de ovennævnte smagsstoffer.

Så hvordan kan du gøre din baby glad under graviditeten gennem disse smagsstoffer?

En specialiseret artikel om en babys adfærd siger, at ufødte babyer er fascineret af den søde smag. Senere i den samme artikel forklares det, at hvis et sødt stof tilsættes til fostervand, indtager barnet en større andel, end det normalt gør. Hvis derimod et bittert stof tilsættes, vil barnet indtage mindre fostervand end normalt.

Så hvis du vil gøre dit barn glad under graviditeten, skal du spise moderat sød sund mad med naturligt sukker (fructose) som det, der findes i frugt og grøntsager.

Husk dog, at indtag af kunstigt sukker under graviditeten kan være skadeligt for dit helbred og for din lille.

Hvad synes du om disse tips for at gøre din baby glad under graviditeten? Som du kan se, er det ikke aktiviteter, der tager meget tid eller kræfter. Faktisk kan det være at du allerede laver dem uden at indse det. Og hvis ikke, opfordrer vi dig til at prøve dem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.