Undgå disse 7 fødevarer og kom af med cellulitis

Cellulitis opfattes ikke som et alvorligt sundhedsproblem. Dog ønsker mange mennesker at komme det til livs, fordi de synes, det ser grimt ud.
Undgå disse 7 fødevarer og kom af med cellulitis
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Overforbruget af kulsyreholdige drikke er en af de mulige årsager til cellulitis. Denne slags drikke forårsager betændelsestilstande, som er sat i forbindelse med visse sygdomme og gør det besværligt at komme af med cellulitis.

Cellulitis er en ændring af kroppens bindevæv. Det sker ved akkumuleringen af væske og fedt, som forårsager små fordybninger i huden.

Kvinde med cellulitis

Man finder det oftest på balder og lår, selvom det også kan forekomme på maven og den øvre del af kroppen.

Udadtil relateres det til overvægt, men det har også at gøre med hormonel ubalance, lymfe-problemer og optagelsen af giftstoffer.

Cellulitis opfattes ikke som et alvorligt sundhedsproblem. Dog ønsker mange mennesker at komme det til livs, fordi de synes, det ser grimt ud.

Hvad mange ikke ved, er at der specifikke fødevarer, som forhindrer fjernelse cellulitis. Det skyldes deres indhold af fedt og kulhydrat.

I denne artikel vil vi gerne dele de syv principper, der er nødvendige for at skære ned på disse fødevarer og komme af med cellulitis.

1. Undgå raffineret mel for at komme af med cellulitis

Raffineret mel, som er i mange ef de fødevarer, vi spiser dagligt, er hudens og vægtens største fjende.

Brød og pasta

Dets simple kulhydrater er svære at forbrænde. Fordi de akkumulerer, danner de fedtdepoter.

Det er vigtigt at skære så meget som muligt ned på indtagelsen af:

 • Raffineret hvidt mel
 • Kiks
 • Småkager
 • Brød
 • Pasta
 • Ris

2. Dressinger

Dressinger fra butikkerne synes umiddelbart som en god ide til at give smag til vores mad.

De er dog langt fra sunde og en kilde til kalorier og mættede fedtsyrer, som påvirker stofskiftet.

Regelmæssigt forbrug af dressinger påvirker lymferne og optagelsen af væske. Dette udgør en stor hindring i at reducere cellulitis.

Prøv at undgå kommercielle produkter som:

 • Mayonnaise
 • Tomatsovs
 • Sennep
 • Sojasovs
 • Black sauce (kendt som salsa negra)

3. Kødpålæg

Mange foretrækker til stadighed kødpålæg som en hurtig mulighed. Det gør de, selvom det, i mange år, har været anset som skadeligt.

Problemet er, at det indeholder store mængder fedt, salt og andre skadelige kemikalier. Optagelsen af dette øger problemet med fedme og cellulitis.

Hvis du ønsker at mindske problemer med cellulitis, skal du holde dig fra:

 • Pølser
 • Skinke
 • Salami
 • Bacon
 • Fedt kød

4. Salt

Overforbruget af salt er én af de faktorer, der er koblet til risikoen for forhøjet blodtryk, væskeansamling og ledssygdomme.

For meget natrium skaber en ubalance i kroppens inflammatoriske processer. Som konsekvens øger det fremkomsten af cellulitis.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at mange forarbejdede fødevarer indeholder salt, ud over traditionel bordsalt.

Begynd derfor at læse varedeklarationer og vælg de sundere alternativer, for at minimere saltindtaget.

Læs også: 7 fødevarer der kan regulere saltbalancen

5. Mejeriprodukter

Mejeriprodukter, der indeholder mættet fedt, er dårlige for folk, der prøver at komme af med appelsinhud.

Disse stoffer ophobes i vævet. Efter et par dage, øger de forekomsten af buler og huller.

Mejeriprodukter kobles til nogle menneskers inflammatoriske reaktioner. Ud over at forværre problemet, kan de også føre til andre sygdomme.

6. Slik

Slik er lækkert og vanedannende. Ikke desto mindre er det bedst at reducere sukkerindtaget, hvis man ønsker en glat hud uden cellulitis.

Sukker og slik øger tendensen til fedtophobning i kroppen. Over tid kan de ramte områder forværres.

Det mest bekymrende ved alt dette er, at mange af disse produkter spises regelmæssigt. Det gør det svært at stoppe med at spise dem.

Alligevel kan vi reducere forbruget betragteligt, hvis vi er opmærksomme på indpakningen og undgår tilsætningsstoffer i vores mad.

Vi kan også erstatte med sundere, naturlige sødemidler som stevia og kokossukker.

Læs også: De mest effektive naturlige midler mod tandpine

7. Drikke med kulsyre

Smagen af kulsyreholdige drikke er vanedannende, og reklamer lader os tro, at de er det bedste valg til at slukke tørsten.

Hvad de fleste ikke ved er, at disse drikke er fulde af sukker, kalorier og tilsætningsstoffer, som forværrer cellulitis.

Ud over det øges risikoen for betændelsestilstande og andre lidelser, hvis man har et overdrevent forbrug.

Konklusionen er, at en del af behandlingen for cellulitis er at skære ned på forbruget af de fødevarer, vi har beskrevet.

Selvom man godt kan indtage disse fødevarer engang imellem, er det bedst at erstatte dem med sundere alternativer med færre kalorier.

Det kan interessere dig ...
Sådan bruges avocadokerner til behandling af cellulitis
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan bruges avocadokerner til behandling af cellulitis

Cellulitis er et af de æstetiske problemer, der oftest rammer kvinder. Men du kan bruge avocadokerner til behandling af cellulitis. • Freeman CR, Zehra A, Ramirez V, Wiers CE, Volkow ND, Wang GJ. Impact of sugar on the body, brain, and behavior. Front Biosci (Landmark Ed). 2018 Jun 1;23:2255-2266. PMID: 29772560.
 • Islam MA, Amin MN, Siddiqui SA, Hossain MP, Sultana F, Kabir MR. Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes Metab Syndr. 2019 Mar-Apr;13(2):1643-1647. doi: 10.1016/j.dsx.2019.03.033. Epub 2019 Mar 16. PMID: 31336535.
 • Crowe W, Elliott CT, Green BD. A Review of the In Vivo Evidence Investigating the Role of Nitrite Exposure from Processed Meat Consumption in the Development of Colorectal Cancer. Nutrients. 2019 Nov 5;11(11):2673. doi: 10.3390/nu11112673. PMID: 31694233; PMCID: PMC6893523.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.