Fødevarer der hjælper med at forbrænde lokalt fedt

En afbalanceret kost er vigtigt for at tabe dig og holde vægten i det lange løb, såvel som for at forbrænde fedt i bestemte områder af kroppen. Regelmæssig motion er også vigtigt.
Fødevarer der hjælper med at forbrænde lokalt fedt
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nogle fødevarer hjælper dig med at reducere mængden af lokalt fedt, der opbygges i visse områder af kroppen. Ved at spise dem kan du reducere din samlede fedtmasse for subtilt at forme din figur.

Fedtforbrændende fødevarer mod lokalt fedt

Hvis du forsøger at slanke områder såsom dine hofter, lår eller mave, kan du måske spørge dig selv, om fedtforbrændende fødevarer kan gøre noget.

Flad mave

Selvom der er en masse information tilgængelig på disse slags fødevarer, er der faktisk lidt bevis for, at deres effektivitet på vægttab er effektivt. Nogle mennesker tror, at visse fødevarer, såsom grøn te, chili, sojabønner, grapefrugter, hvidløg og ingefær kan øge dit stofskifte for at hjælpe dig med at tabe vægt.

Men deres virkning er så minimal, at synlige vægttabsresultater er usandsynlige blot ved at tilføje dem til din kost.

Du kan være interesseret i at læse: 10 overraskende fordele ved ekstra jomfru olivenolie

Fødevarer, der forbrænder mavefedt

Lokalt fedt omkring maven forårsager sundhedsrisici på grund af at øge muligheden for at have blokeret arterier og de kan forårsage hjertesygdomme. Derfor må mænds taljer ikke overstige 102 centimeter, og i tilfælde af kvinder må taljestørrelserne ikke passere 88 centimeter.

Overvej følgende fødevarer for at få bedre fedtforbrændingsresultater fra din kost.

Citrusfrugter

Eksempler

 • Fedtfattige mejeriprodukter: Denne gruppe omfatter skummetmælk, yoghurt og fedtfattig ost. De er alle rig på calcium, hvilket vil hjælpe med at nedbryde fedtcellerne.
 • Citrus frugter: nogle citronsorter, som appelsiner, grapefrugter og citroner, indeholder højt indhold af C-vitamin. De hjælper kroppen med at behandle fedt hurtigere og hjælper med at regulere insulin, hvilket er en tilstand, der forårsager vægtforøgelse.
 • Melon: Rig på kalium, regulerer denne frugt natriumniveauerne og hjælper med at slippe af med oppustethedproblemer.
 • Valnødder: Takket være deres høje omega-3 indhold, bidrager valnødder til at reducere stresshormon niveauerne, såsom kortisol. Disse hormoner bidrager til vægtøgning. Du skal spise dem i moderation.
 • Mandler: Disse nødder er rige på proteiner, kalcium, fiber og omega-3, hvilket gør dem til en stor energikilde. Derudover hjælper de med at kontrollere sukkerindholdet og øge dit stofskifte.
 • Havre: havre har høje niveauer af fiber og protein, der hjælper med at sænke kolesteroltalet. Ligeledes er de kendt for at rense blodet på grund af at de indeholder stoffer, der fælder fedt og toksiner, hvilket igen gør dem lettere at udvise fra kroppen.
 • Laks: At spise denne fisk, der har en høj koncentration af omega-3 og proteiner hjælper med at danne godt kolesterol (HDL), som øger dit stofskifte og hjælper kroppen med at forbrænde overskydende mave fedt.
 • Olivenolie: Olivenolie er rig på umættede fedtstoffer, der er sunde for din krop. Det hjælper også din krop med at absorbere næringsstoffer og lavere kolesteroltal.

Fødevarer mod lokalt fedt omkring lår og hofter

Bønner og linser

Ligesom hvad der sker omkring maven, er der visse fødevarer, der kan hjælpe med at reducere fedtet omkring dine lår og hofter. Nogle eksempler er nedenfor:

 • Fuldkorn: brune ris, havre, fuldkornsbrød og pasta, popcorn.
 • Bælgfrugter: nogle af de bedste eksempler er ærter, bønner og linser.
 • Magert protein: Nogle eksempler er kylling, æg, fedtfattige mejeriprodukter, hvid fisk, tofu.
 • Fiber: nogle fiberrige fødevarer, der er nyttige, er æbler, kartofler, jordbær eller broccoli.

Læs også denne artikel: Vidste du, at gråd er godt for dit helbred?

En afbalanceret kost er vigtigt for at tabe dig og holde vægten i det lange løb, såvel som for at forbrænde fedt i bestemte områder af kroppen. Regelmæssig motion er også vigtigt.

Det kan interessere dig ...
5 øvelser der ikke duer til vægttab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 øvelser der ikke duer til vægttab

Vi tror normalt, at træning kun hjælper os med at tabe vægt, men det er ikke sandt. I dagens indlæg tager vi et kig på 5 øvelser der ikke duer til ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Champagne CM, Broyles ST, Moran LD, et al. Dietary intakes associated with successful weight loss and maintenance during the Weight Loss Maintenance trial. J Am Diet Assoc. 2011;111(12):1826–1835. doi:10.1016/j.jada.2011.09.014
 • Roby, F. B. (1962). Effect of exercise on regional subcutaneous fat accumulations. Research Quarterly of the American Association for Health, Physical Education and Recreation. https://doi.org/10.1080/10671188.1962.10613202
 • Aguilar-Salinas, C. A. (2007). Mesa redonda XXV. Adiposidad abdominal como factor de riesgo para enfermedades crónicas. Salud pública de México49, 311-316.
 • Bouza, A., Bellido, D., Rodríguez, B., Pita, S., & Carreira, J. (2008). Estimacíon de la grasa abdominal visceral y subcutánea en pacientes obesos a través de ecuaciones de regressíon antropométricas. Rev Esp Obes6(3), 153-62.
 • Pérez Miguelsanz, M., Cabrera Parra, W., Varela Moreiras, G., & Garaulet, M. (2010). Distribución regional de la grasa corporal: Uso de técnicas de imagen como herramienta de diagnóstico nutricional. Nutrición Hospitalaria25(2), 207-223.
 • Blaak, E. (2001). Gender differences in fat metabolism. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care. https://doi.org/10.1097/00075197-200111000-00006

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.