Fødevarer, der er gode at spise før træning

Fordelene ved at spise før træning er mange og beviste. Korrekt kaloriindtagelse på det rigtige tidspunkt giver den energi, din krop skal bruge for at være i topform under enhver aktivitet.
Fødevarer, der er gode at spise før træning

Sidste ændring: 09 august, 2022

I dagens artikel fortæller vi dig, hvilken slags mad du skal spise før træning.

Mange mennesker tror, at man ikke bør spise før træning. Dette er imidlertid en myte, og du bør spise før træning. Din krop har brug for energi til at gennemføre enhver fysisk aktivitet.

Det er især vigtigt at spise før træning, hvis du har en morgenaktivitetsrutine. Når du spiser, før du tager ud at løbe eller træner i fitnesscenteret, får du endnu bedre resultater. Dette betyder dog ikke, at du kan spise pizza. Du skal nøje vælge de fødevarer, du vil spise, inden du træner.

I denne artikel fortæller vi dig et par ting, du skal vide, når det kommer til at vælge de fødevarer, du spiser før din træning.

Fødevarer, der er gode at spise før træning

Det afhænger af typen af ​​træning

Den slags træning, du skal til, er den første ting, du skal tage højde for, når du prøver at vælge de fødevarer, du vil indtage, før du udfører det. Det er også vigtigt at overveje dine personlige mål.

Hvis du f.eks. prøver at tabe dig og forbrænde fedt ved at træne, skal du vælge mad med lavt kalorieindhold. På denne måde vil du ikke fylde glukoselommerne i dine muskler og lever.

Hvis dit mål i stedet er at udføre intens træning eller øge muskelmasse, skal du fylde dine energireserver, inden du begynder. Dette skyldes, at din krop har brug for en masse energi, og for at få den, er din bedste mulighed fødevarer, der indeholder protein, fedt og kulhydrater.

Læs også: 5 lækre veganske smoothies med protein og fiber

Hvornår og hvor meget du skal spise før træning

Mand strækker ud på gulv

Det er også vigtigt at spise mindst en halv time, inden du begynder din aktivitet. Du har muligvis endda brug for lidt længere, hvis muligt, afhængigt af de fødevarer, du spiser.

Ellers vil din krop være for fokuseret på at fordøje det, du spiste, i stedet for at bruge det som brændstof. (Dette scenarie kan have været det, der startede myten om, at du ikke bør spise, før du træner).

Hold desuden øje med den mængde mad, du spiser, før du træner. Ellers kan du føle dig for mæt under din fysiske aktivitet. For eksempel kan du få ondt i maven, og du vil føle dig tung og uden energi.

Spis ideelt set en moderat portion kvalitetsmad. Sørg dog altid for at spise det et godt stykke tid inden din træning, så din krop bruger det som energi under træningen.

Proteiner og væsker og kulhydrater…

Generelt set bør du prøve at spise kulhydrater, der er lette at fordøje, før en træning.

Mange former for kulhydrater vil levere den energi, du har brug for. F.eks. er fuldkornsbrød, ikke-forarbejdet korn, pasta, ris samt visse frugter og grøntsager alle gode muligheder. Naturligvis er den bedste praksis at indtage en blanding af enkle og sammensatte kulhydrater.

Hvis du vil arbejde på dine muskler, er det også vigtigt, at du spiser fødevarer, der har et højt indhold af protein. Fra denne gruppe kan du vælge skinke, æg, mejeriprodukter osv. Det vigtigste her er at spise dem mindst 2-3 timer før din træning, så du har tid til at fordøje dem.

Selvfølgelig skal du holde dig tilstrækkeligt hydreret før, under og efter enhver form for træning. Drik mindst en halv liter vand, inden du træner. Alternativt kan du også drikke ufiltreret frugtsaft eller anden stimulerende drik, såsom kaffe eller te. Dette er især nyttigt, hvis du udfører din fysiske aktivitet om morgenen.

Læs også: Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag

Fødevarer, der er gode at spise før træning

Frugt, smoothies og korn er ideelle muligheder at indtage før en træningsrutine

Bananer er den perfekte mad at spise før og efter en træningssession. Faktisk har denne frugt et højt kaliumindhold, der genopfylder alle mineraler, du mister under din fysiske aktivitet. Derudover indeholder bananer kulhydrater, og disse giver dig den energi, du skal bruge for at træne.

Frugtshakes er en anden god mulighed. De er hurtige at lave, og du kan tilføje alle slags ingredienser til dem. Ideelt set bør en shake indeholde frugt, yoghurt og müsli eller en anden type korn.

Når den laves omhyggeligt ved at vælge de rigtige ingredienser, kan en shake udgøre et helt måltid pakket med proteiner, vitaminer og kulhydrater. Det er den perfekte måde at forberede din krop på bevægelse.

Hvis du ikke har meget tid til overs, er det nemt og hurtigt at bruge en skive brød med marmelade til at give energi til din krop. Müslibarer kan også accepteres, så længe du spiser nogle kaloriefattige ingredienser, har nul kunstige ingredienser og indeholder korn af fuldkorn, såvel som frugt og frø.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.