Tilføj disse 6 fødevarer til din kost for mere E-vitamin

Spinat er en grøntsag, der er kendt for at være rig på mineraler såsom jern. Men det giver dig også en betydelig mængde E-vitamin og antioxidanter, der beskytter din krop mod oxidationsskader.
Tilføj disse 6 fødevarer til din kost for mere E-vitamin

Sidste ændring: 26 august, 2022

E-vitamin, også kendt som alpha-tocopherol, er et lipo-protein-opløseligt næringsstof, der skiller sig ud takket være dets kraftige antioxidant-berigende kvaliteter, og dets rolle i syntese af hæm-pigment. Dette er en væsentlig bestanddel af hæmoglobin.

Når kroppen absorberer dette vitamin, vil det hjælpe  dig med at beskytte dit væv mod de negative virkninger af frie radikaler.

Faktisk antages det, at E-vitamin spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​visse sygdomme, der opstår som følge af aldring.

Din krop kræver høje doser af dette vitamin for at holde dit immunsystem stærkt. Det hjælper trods alt med at bekæmpe de patogener, der angriber dit væv og celler.

Det er også blevet omtalt som “ungdommens vitamin”. Dette skyldes, at det hjælper med at opretholde sund hud og hår, på trods af tidens tand.

Det bedste er, at du kan få din daglige dosis af E-vitamin via en bred vifte af fødevarer, der let kan indarbejdes i din kost.

I dag vil vi tale om de seks bedste, så du kan huske at spise dem mere regelmæssigt.

1. Mandler indeholder E-vitamin

Mandler
 • Mandler er en nøddeart, der har et meget højt indhold af E-vitamin, såvel som sunde fedtsyrer, såsom omega-3.
 • Disse næringsstoffer, sammen med mængden af essentielle mineraler, hjælper med at holde dine celler i god stand. Desuden mindsker de også din risiko for kardiovaskulære og inflammatoriske sygdomme.
 • Hver 100 gram mandler indeholder op til 26 mg E-vitamin.
 • Fordi de har mange kalorier, er det dog bedst kun at spise mandler i moderation.

2. Spinat

Grønne bladgrøntsager, såsom spinat, er en sund kilde til E-vitamin. De har lavt kalorieindhold, men indeholder masser af vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for.

I dette tilfælde indeholder denne grøntsag en utroligt stor mængde vitamin E.

Dette indhold, sammen med andre antioxidanter, gør at spinat hjælper med at beskytte din krop mod kroniske sygdomme, der kommer fra effekterne af oxidativ skade.

Derudover giver det vigtige mineraler, der hjælper med dannelsen af ​​røde blodlegemer, og styrkelse af dine knogler og led. De omfatter:

 • Jern
 • Magnesium
 • Calcium
 • Zink
 • Kalium

3. Kål

Kål er fuld af E-vitamin

Kål er en anden plantebaseret kilde til betydelige mængder E-vitamin og andre vigtige næringsstoffer, som beskytter din krop mod aldringens negative indvirkninger.

Det anslås, at en kop af denne ingrediens giver mellem 6% og 8% af den anbefalede daglige dosis af E-vitamin.

Det indeholder også fiber og essentielle mineraler. Når kroppen absorberer dette, støtter de dit stofskifte, og kan dermed forhindre problemer som diabetes og fedme.

4. Papaya

Papaya er en frugt, der er kendt over hele verden for sit høje indhold af C-vitamin og kostfiber. Derudover kan dets antioxidante virkninger også modvirke indflydelsen af frie radikaler på celler og væv.

Takket være dets betydelige mængder af A-vitamin, kalium, magnesium og andre mineraler understøtter det alle din krops funktioner.

Regelmæssigt indtag af papaya mindsker risikoen for virale og inflammatoriske lidelser. Derudover forbedrer det også udseendet af din hud.

5. Oliven

oliven

Oliven er kendt for deres alsidige anvendelser i køkkenet. Men de har andre medicinske anvendelser, og er fordelagtige for både fysisk og kognitiv sundhed.

De indeholder høje niveauer af E-vitamin og essentielle aminosyrer. Til sammen skaber de en beskyttende barriere mod virkningerne af frie radikaler.

Oliven indeholder også små mængder essentielle fedtsyrer, hvis antiinflammatoriske virkninger forbedrer sundheden af leddene, og forhindrer den form for slitage, der er forbundet med aldring.

6. Avocadoer

Avocadoer er en af ​​de bedste fødevarer at tilføje til sunde kostplaner. Dette er ikke kun fordi de indeholder E-vitamin, men også fordi de er fulde af sunde fedtsyrer, B-vitaminer og mineraler.

 • Avocadoer har et lidt højere kalorieindhold end andre frugter og grøntsager. Men deres koncentrationer af næringsstoffer gør dem til et af de bedste kosttilskud.
 • Indtagelse, såvel som ekstern anvendelse af avocadoer, kan forbedre sundheden for din hud og dit hår, især når det kommer til at pleje dit ansigt og modvirke tegn på aldring.

Når du tilføjer disse fødevarer til din kost, giver du din krop nogle potente og vigtige antioxidanter, der kan hjælpe din krop med at opretholde et godt helbred.

Som følge heraf vil det fremme dit velbefindende, og reducere risikoen for rynker og andre tidlige tegn på aldring.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Traber, M. G. (2004). Vitamin E. In Encyclopedia of Dietary Supplements (pp. 757–769). CRC Press. https://doi.org/10.1081/E-EDS-120022054
 • Brigelius-Flohé, R., & Traber, M. G. (1999). Vitamin E: function and metabolism. FASEB Journal : Official Publication of the Federation of American Societies for Experimental Biology13(10), 1145–55. Retrieved from http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10385606
 • Traber, M. G., & Atkinson, J. (2007, July 1). Vitamin E, antioxidant and nothing more. Free Radical Biology and Medicine. https://doi.org/10.1016/j.freeradbiomed.2007.03.024
 • Mandalari, G., Faulks, R. M., Rich, G. T., Lo Turco, V., Picout, D. R., Lo Curto, R. B., … Wickham, M. S. J. (2008). Release of protein, lipid, and vitamin E from almond seeds during digestion. Journal of Agricultural and Food Chemistry56(9), 3409–3416. https://doi.org/10.1021/jf073393v
 • Koike, S., Gladders, P., & Paulus, A. (2013). Spinacia oleracea. In Vegetable Diseases (pp. 368–381). CRC Press. https://doi.org/10.1201/b15147-18
 • Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2013). Hass Avocado Composition and Potential Health Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition53(7), 738–750. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.556759

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.