8 typer fødevarer, der skal undgås ved colitis

07 marts, 2019
Selv om det normalt anbefales at spise mange fibre for at øge din fordøjelse og slippe af med affaldsstoffer, er det en af de fødevarer, der skal undgås i tilfælde af colitis.
 

Colitis er en fordøjelsessygdom, der er forårsaget af betændelse i tyktarmen. Dette skyldes normalt madforgiftning eller en parasitisk infektion. Der er fødevarer, der skal undgås hvis du har colitis, som du bør huske på.

Faktisk er kun et lille antal tilfælde relateret til kredsløbsproblemer, inflammatoriske sygdomme eller strålingsbehandlinger.

Mange har en tendens til at forveksle det med almindelige tilfælde af diarré. Dette skyldes, at diarré er et af hovedsymptomerne.

Men i dette tilfælde er det mere alvorligt. Det er næsten altid ledsaget af oppustethed, mavesmerter og feber.

Og i modsætning til andre fordøjelsesproblemer forekommer det normalt igen og igen og i længere tid.

På grund af dette er det vigtigt at vide mere om denne sygdom. Derudover bør du virkelig vide, hvilke fødevarer der kan gøre dine symptomer værre.

I denne artikel ønsker vi at dele otte af de vigtigste problematiske fødevarer. På denne måde kan du begynde at reducere den mængde, du spiser, allerede i dag.

Tag et kig på dem!

Fødevarer, der skal undgås ved colitis:

1. Friturestegt og fed mad

Friturestegt mad og fødevarer med højt indhold af fedt kan gøre dine symptomer på colitis værre

Friturestegt mad og fødevarer med højt indhold af fedt kan gøre dine symptomer på colitis værre. Dette skyldes, at de gør fordøjelsen vanskeligere. De øger også dit niveau af betændelse.

 
  • At spise dem øger sammentrækningerne i din tarm. De øger også forekomsten af smerter og diarré hos dem, der lider af denne sygdom.

2. Korn og hele frø

Det er altid blevet anbefalet, at spise fibre for at forbedre din fordøjelse. Men patienter med colitis bør undgå fødevarer, der kommer fra korn og hele frø.

Dette skyldes, at det øger produktionen af gasser i maven. Som følge heraf øger det forekomsten af oppustethed og smerter.

3. Kaffe og te

Mennesker med colitis bør holde sig fra koffein

Patienter diagnosticeret med denne sygdom bør undgå drikkevarer med koffein så meget som muligt. Det omfatter kaffe og te.

Dette skyldes, at dette stof øger niveauet af betændelse i tarmen. Det påvirker også processen, der er ansvarlig for at slippe af med affald.

  • Hvis du fortsætter med at drikke koffeinholdige drikkevarer, kan det forårsage værre irritation i forbindelse med denne sygdom.
  • Da det har tendens til at ophobes i din krop, påvirker det også de processer, der bortskaffer affaldsstoffer.

4. Mælk og mejeriprodukter

Sødmælk og mejeriprodukter er fjende nummer ét for mennesker, der kæmper med denne fordøjelsessygdom.

Dette er ikke kun på grund af dets fedtindhold. Det er også på grund af dets indhold af laktose.

 

Ikke alle er laktoseintolerante. Men det er bedst at reducere, hvor mange mejeriprodukter du spiser så meget som muligt. Dette hjælper med at forhindre fremtidige komplikationer i tarmen.

Læs også:

Er du laktoseintolerant uden at vide det?

5. Pølser og kødpålæg

Kødpålæg er ofte fuldt at kunstige tilsætningsstoffer

Pølser og kødpålæg har ikke kun et højt fedtindhold. De indeholder også natrium og kunstige tilsætningsstoffer. Disse øger din irritationen i din tarm.

Hvis du spiser dem regelmæssigt kan det forårsage fordøjelsesproblemer. Desuden øger det tilstedeværelsen af ​​giftstoffer i din tarm.

Som om det ikke var nok, så forårsager ingredienserne i disse fødevarer også, at din tendens til overvægt og inflammatoriske sygdomme påvirkes.

6. Margarine

Margarine og smør er fødevarer, der skal undgås ved colitis.

Disse fødevarer indeholder for mange transfedtsyrer og hydrogenerede olier. Efter at være blevet optaget i din krop, forårsager disse forbindelser en forværring af inflammation i tarmene.

De stimulerer også produktionen af ​​kemikalier, som øger irritationen og smerten.

7. Raffineret mel

Brød lavet af raffineret mel er dårligt for fordøjelsen
 

Raffineret mel er inflammatorisk mad, der kan gøre symptomerne værre for patienter, der lider af tarmproblemer.

Denne form for mad har gennemgået flere industrielle processer. I disse processer mister den en masse af dens egenskaber og næringsstoffer.

Som følge heraf er det meget sværere at fordøje. Derudover kan nogle mennesker udvikle allergiske reaktioner over for dem.

Det mest besværlige ved raffineret mel er, at de er til stede i mange fødevarer, som du spiser regelmæssigt. På grund af dette er det svært at undgå dem helt.

Læs også:

Prøv dette laktose og glutenfrie brød lavet af havre, valnødder og bananer

8. Kulsyreholdige og alkoholiske drikkevarer

Kulsyreholdige og alkoholiske drikkevarer virker meget irriterende på mennesker, der lider af colitis og fordøjelsesbesvær.

  • Indholdet af raffinerede sukkerarter, såvel som kuldioxid og farvestoffer, øger surheden og betændelse.
  • Disse drikkevarers ingredienser er også ansvarlige for symptomer som gas, smerte og diarré.

Afslutningsvis er der fordøjelseskomplikationer, som kan være forårsaget af colitis. På grund af dette er det bedst at forsøge at undgå alle disse fødevarer så meget som muligt.

Mange mennesker gør dem til en del af deres daglige kost. Det er dog klogt at søge sunde alternativer. På denne måde ved du, hvilke fødevarer der skal undgås ved colitis.