Forbliv fit og slank gennem sommeren

Med disse råd, kan du forblive fit og slank gennem sommeren, mens du stadig nyder din velfortjente ferie - i et sundere omfang.
Forbliv fit og slank gennem sommeren
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

For at forblive fit og slank gennem sommeren, er det vigtigt, at man forbliver fysisk aktiv. Lad os ikke glemme, at vores kost skal inkludere friske fødevarer, såsom frugter og grøntsager, hvilket også hjælper os med at holde os hydrerede og afkølede.

Hvis du gerne vil have en fit og slank, tonet krop, kan du ty til nogle af disse råd, for at forebygge vægtforøgelse gennem sommeren. På den måde, vil du ikke være nødt til at bekymre dig om “projekt bikini”. Du er ej heller overdrevet afslappet gennem ferien.

Sådan kan du forblive fit og slank gennem sommeren

1. Træning vil hjælpe dig med at forblive fit og slank gennem sommeren

Først og fremmest, behøver du ikke at tage på i løbet af sommeren. Du skal udnytte den fritid, du har til rådighed. Det betyder, at hvile og sport ikke behøver at være to modstridende koncepter, selvom det kan virke sådan. Du kan dedikere et par timer om ugen til træning. 

Da du har mere fritid end sædvanligt, kan du faktisk lave flere intense og komplette træningssessioner. Det vil kompensere for det højere kalorieindtag, der opstår om sommeren, fordi man ofte spiser mere ude, og også indtager flere søde drikke og junkfood.

2. Oprethold korrekt hydrering

kvinde, der drikker et glas vand

For det andet, er det essentielt at opretholde en korrekt hydrering gennem sommeren, så du ikke tager på i denne periode. Drik ofte vand, og hvis du har en trang til sodavand, så gå efter danskvand i stedet for.

Ydermere, vil det, at drikke vand, få dig til at føle dig mere mæt. På den måde, vil du være mindre fristet til at spise is eller drikke smoothies, som indeholder mange kalorier fra sukker.

For at forblive velhydreret, hvilket er meget vigtigt gennem sommermånederne, kan du altid have en vandflaske på dig, hvor end du tager hen. På den måde, vil du være i stand til at drikke mere væske, uden du tænker over det.

3. Lad være med at springe måltider over

Dette er et afgørende råd for enhver sund og balanceret kostMange folk springer måltider over, såsom morgenmad, for at tabe sig hurtigere. Denne handling er dog fuldstændig modarbejdende, fordi det gør din krop mindre effektiv at springe et måltid over.

Ved ikke at springe måltider over, vil din krop bruge færre kalorier igennem din daglige rutine. Du vil ikke lide under nogen former for energiunderskid.

Det mest passende, du kan gøre, hvis du ikke vil tage på i løbet af sommeren, er derfor at respektere dine måltider. Du kan dog distribuere mængden af mad, du indtager dagligt, i mindre portioner, så du spiser hyppigere. På den måde, i stedet for at spise tre store måltider om dagen, kan du spise fem eller seks mindre måltider.

4. Tilføj salater til din kost om sommeren

kvinde, der spiser en salat

Salater er, i særdeleshed, appetitvækkende gennem sommeren, da de er lette og friske. Du kan kombinere mange forskellige sunde næringsstoffer, i form af frisk frugt, grøntsager, bælgfrugter, frø, tørret frugt og endda kød og fisk.

Hvis det i sig selv ikke er lækkert nok, kan du også toppe dem med hjemmelavede salatdressinger. Du kan gøre det uden at få dårlig samvittighed, hvis du går efter eddike og olivenolie af god kvalitet, som de primære ingredienser. De vil være mættende og lave på kalorier. Salater er i sandhed ideelle til at forblive fit og slank gennem sommeren.

5. Spist frugt i moderate mængder for at forblive fit og slank

Selvfølgelig, er frugt meget sundt, og det anbefales at tilføje det i enhver sund, balanceret kost. Det er dog vigtigt at indtage det i moderate mængder, som med alt andet.

Selvom de har et højt indhold af fibre og vitaminer, er frugter også rige på sukker. Det indebærer derfor et stort kalorieindtag, hvis du spiser for meget frugt.

Nogle af de mest tiltrækkende frugter, gennem sommeren, er vandmelon, cantaloupe, nektariner og ferskner.

6. Tilføj grøntsagsprotein til din kost om sommeren

En anden god mulighed, til ikke at tage på i vægt om sommeren, er at sænke dit indtag af fedtholdigt kød og skaldyr. Det vil gøre det muligt for dig at reducere indtagelsen af fedt, uden du behøver at spise mindre.

Det er desuden også vigtigt at erstatte nogle mængder af disse fødevarer med grøntsager og bælgfrugter, der har et højt indhold af protein. Du skal altid sikre dig, at du får nok protein. 

7. Spis sunde snacks for at forblive fit og slank

Det er meget almindeligt at spise store mængder af saltede snacks, industrielle søde sager, is og smoothies gennem sommeren.

Et forslag til at forblive fit og slank gennem sommeren er at gå efter sundere snackssåsom grøntsager, frø, nødder og frugt, blot for at give nogle få eksempler. Alle disse er ret lækre, og de er meget sundere end chips eller is.

Med disse råd, kan du forblive fit og slank gennem sommeren, mens du stadig nyder din velfortjente ferie – i et sundere omfang. Du kan faktisk få den samme mængde af hvile og reducere den negative effekt fra din ferie på din krop, når du vender tilbage til din rutine!

Det kan interessere dig ...
7 gode råd til at komme af med mavefedtet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 gode råd til at komme af med mavefedtet

Vil du gerne af med mavefedtet, men orker ikke strenge slankekure, som alligevel ikke virker, så prøv disse gode råd til vægttab.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Brito, A. D. E., & Li, F. C. Á. (2010). Dieta. Revista Finlay. https://doi.org/10.1787/578054332028 M4 – Citavi
  • Fernández Martín, M. (2006). Introducción de la alimentación complementaria. Medicina Naturista, ISSN 1576-3080, No 10, 2006, Págs. 190-198.
  • Hilde, S.-K. (2012). Comer y beber: entre la normalidad y el exceso Diagnóstico, tratamiento y prevención de los trastornos alimentarios en niños y adolescentes. Quintessence.
  • Kuppersmith N, Kennedy Ch. Perils of skipping meals. University of Louisville. Health Science Center. 2005.
  • Leidy H. J, Clifton P. M, et al. The role of protein in weight loss and maintenance. American Journal of Clinical Nutrition. Junio 2015. 101 (6): 1320S-1329S.
  • Martins, A. S., Durão, C., & Pasadas, S. (2002). Dieta Mediterrânica. Revista Nutrícias. https://doi.org/10.1016/j.parco.2016.10.006
  • Palacios, N., Montalvo, Z., & Ribas, A. M. (2009). Alimentación, nutrición e hidratación en el deporte. Consejo Superior de Deportes. https://doi.org/10.1016/j.jad.2014.04.038.
  • Roberts K. Mechanisms of dehydration following alcohol ingestion. Archives of Internal Medicine. 1963. 112 (2): 154-157.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.