10 fordele ved at være udadvendt

Udadvendte mennesker er i stand til at reagere hurtigere, er fremragende talere og tilpasser sig nemt til modgang uden frygt for forandringer. Lær flere fordele ved at være udadvendt her!
10 fordele ved at være udadvendt

Sidste ændring: 26 november, 2021

Folk, der bevæger sig fleksibelt i et møde, og som har god energi omkring folk, nyder godt af forskellige fordele. I denne artikel vil vi fortælle dig om fordele ved at være udadvendt, og hvis du ikke er det og gerne vil blive mere udadvendt, hvordan du kan få hjælp til at opnå det.

Hvad betyder det at være udadvendt?

Ifølge den sædvanlige definition er en udadvendt person en person, der elsker at være sammen med andre væsener, og som keder sig eller føler sig trist, når han/hun er alene.

Du vil hellere tale med en fremmed end at sidde alene på en restaurant. I denne forstand er udadvendthed synonymt med glæde ved social interaktion og søgen efter fælles øjeblikke.

Et andet kendetegn ved at være udadvendt er, at du tænker, mens du taler. Denne type person verbaliserer det, der forekommer i sindet, og foretager ikke altid en indre refleksion, som det sker med en indadvendt person.

Nogle spørger sig selv, hvem der er lykkeligere: Udadvendte eller indadvendte, da man mener, at de er dem, der lever omgivet af venner og går fra fest til fest. På den anden side nyder de mest generte eller tilbagetrukne livet på deres egen måde. De er selektive i deres interaktioner, fordi det ikke er et problem for dem at være ensomme.

I øjeblikket har National Council for Teaching in Research in Psychology udarbejdet en undersøgelse, der skelner mellem de reaktioner, som begge personlighedstyper havde, når de stod over for sundhedsproblemer, såsom angst. Hvilket viste, at man skal være opmærksom på klientens personlighed for at rådgive om effektive behandlinger.

Lad os se på forskellige fordele ved at være udadvendt.

Fordele ved at være udadvendt

At være udadvendt har visse fordele i forhold til det sociale liv og kontakten med mennesker. Også i forhold til at udtrykke følelser og kreativitet.

Dette er nogle af de vigtigste fordele:

1. De nyder at være sammen med mennesker for at være udadvendte

En udadvendt person bliver normalt ikke træt af at deltage i møder, arrangementer, fester eller middage. Vedkommende er altid forberedt på en udflugt, især til steder, hvor der vil være mange mennesker.

Venner spiser pizza sammen og nyder fordele ved at være udadvendt

Dette kan være gavnligt for deres mentale og følelsesmæssige tilstand, da det hjælper dem med at holde sig beskæftiget og trygge i selskab.

2. En udadvendt person har mange venner

At være udadvendt betyder at have en åben personlighed til at få nye venner, uanset hvor man kommer hen. På den måde gør de, hver gang de møder nogen, en indsats for at gøre dem til venner.

3. De kan få et stærkere immunforsvar

Det at trække energi fra møder med andre mennesker har også sine fordele på det fysiske plan.

Person med stærkt immunsystem nyder fordele ved at være udadvendt

At være glad kan være med til at forbedre ens immunforsvar. Så meget, at en undersøgelse offentliggjort af Journal of Psychiatry and Mental Health konkluderede, at det er vigtigt at omgive sig med disse typer mennesker. På den måde bliver du mindre syg.

4. Fordele ved at være udadvendt: At være mere munter

Dermed ikke sagt, at indadvendte mennesker ikke er muntre. Men udadvendte personer udtrykker deres glæde mere, uanset hvor de befinder sig.

Derfor vil du se dem med et smil på læben og være “festens liv”.

5. Fordele ved at være udadvendt: Man kan have med forskellige mennesker at gøre

Denne egenskab tages i betragtning, f.eks. i de jobs, hvor det er nødvendigt at have kontakt med alle mulige forskellige slags mennesker.

Uanset om de taler med en leder, en medarbejder eller en kunde, vil en udadvendt person ikke have noget problem med at tilpasse samtalen og tale flydende.

Personer i et møde

Disse mennesker har heller ikke noget problem med at holde en præsentation eller konference for hundredvis af mennesker, være vært for en frokost for potentielle investorer eller rejse til den anden side af verden for at holde et vigtigt møde med mennesker, de ikke kender.

6. De kan lide at tage risici

Man mener, at udadvendte personers hjerne er mere følsom over for dopamin, et hormon, der er ansvarligt for at styre belønningsmekanismer.

Dette kan være gavnligt ud fra et arbejdsmæssigt eller akademisk synspunkt, men også personligt: De vil gøre deres bedste for at komme videre og nå deres mål.

7. De har en tendens til at være kreative

Det betyder ikke, at indadvendte personer ikke er i stand til at skabe ting. Men udadvendte personer tilpasser sig let til modgang og finder praktiske løsninger.

Kolleger arbejder sammen

Dette kan være ideelt til nogle jobs eller erhverv, hvor kreativitet er afgørende.

8. Fordele ved at være udadvendt: De er gode til at kommunikere

En anden fordel ved at være udadvendt er, at man kan overbevise andre om næsten alt. Deres evne til at give udtalelser og tale “rigtigt” er af en sådan art, at de bliver fremragende talere og får andre til at tro på deres udtalelser og ændre mening på få minutter.

Det er normalt ikke svært for dem at få deres idéer bemærket på grund af den charme, de bruger, når de starter en samtale.

9. De har muligheder for at udvikle sig

Især på arbejdet har de en tendens til at tale charmerende og være omgivet af mennesker. Derfor er det lettere for dem at åbne dørene og få det, de ønsker.

Mand vander pæle, han kan gå på

Dette kan også overføres til den personlige sfære, fordi de kan erobre med deres måde at være på.

Vi anbefaler, at du læser: 7 grunde til, at venskaber er vigtige

10. De tænker ofte hurtigere

Fordi udadvendte mennesker taler, mens de tænker (eller omvendt), er det almindeligt, at de i enhver situation træffer en beslutning med det samme.

Når de står over for en ny oplevelse eller noget, der er opstået ud af det blå, rejser stimulanserne hurtigt til hjernen og bearbejder alt på få minutter. Af denne grund er de normalt gode til at løse problemer, handle i nødsituationer eller planlægge.

Tips til at blive mere udadvendt

Det er rigtigt, at dette personlighedstræk “opstår” ved fødslen, men det kan også opnås gennem visse ændringer i vaner:

  • Tal med folk, du ser hver dag (kassedamen, rengøringsmanden i bygningen osv.).
  • Skab øjenkontakt med en person for at opmuntre vedkommende til at komme tættere på dig.
  • Introducér dig selv til et møde eller en gruppe og forsøg at være så venlig som muligt.
  • Stil åbne spørgsmål for at få den anden til at tale mere.
  • Ros tøjet eller et eller andet træk ved den, der står foran dig.

Husk, at hvis du lider under eller er ked af at være udadvendt, er denne livsstil måske ikke noget for dig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Valderrama Hernández, Roberto; Campos Azuara, Alejandro; Vera Ramírez, Julieta; Castelán Rojas, Gladys Patricia. Comparación entre introvertidos y extrovertidos en el nivel de ansiedad al escuchar música relajante Enseñanza e Investigación en Psicología, vol. 14, núm. 1, enero-junio, 2009, pp. 61-76. Consejo Nacional para la Enseñanza en Investigación.
  • Ripoll, RM y Casado, IQ (2010). Risa y terapias positivas: enfoque moderno y aplicaciones prácticas en medicina. Revista de Psiquiatría y Salud Mental, 3 (1), 27–34. https://doi.org/10.1016/s1888-9891(10)70006-9

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.