Fordele ved rød te: Vægttab

Ud over dets vanddrivende egenskaber sætter rød te gang i stofskiftet og fremmer sund fordøjelse. For at optimere dens vægttabseffekter skal du dog ledsage indtaget med en afbalanceret kost og fysisk træning.
Fordele ved rød te: Vægttab

Sidste ændring: 26 august, 2022

De mange fordele ved rød te – bedre kendt som sort te – har været grunden til, at det er så værdsat i mange kulturer rundt om i verden. Indtil for et par årtier siden var det imidlertid ikke så populært som andre teer. Nu er det blevet en af ​​yndlingsdrikkene for dem, der er interesseret i deres velbefindende og i at komme i form.

Fra et ernæringsmæssigt synspunkt skiller rød te sig ud for sit indhold af antioxidanter, vitaminer og mineraler, som alle hjælper med at forbedre dit helbred. Derudover indeholder det antiinflammatoriske aktive ingredienser, der kan være afgørende for forebyggelse af visse sygdomme.

Er du på udkig efter en allieret i indsatsen for at tabe dig?

Denne gamle drik kan hjælpe dig. Selvom det skal bemærkes, at det ikke mirakuløst forbrænder fedt, giver det alligevel interessante effekter.

I det følgende gennemgår vi disse effekter, og vi fortæller dig også, hvordan du tilbereder te derhjemme.

Fordele ved rød te

Der findes mange fordele ved rød te

Regelmæssigt indtag af rød te har interessante fordele, der kan understøtte vægttab. Selvom der findes andre naturlige ingredienser med de samme fordele, gør virkningen af ​​dets aktive ingredienser det til en af ​​de mest effektive teer til fremme af vægttab.

Lad os se på hvorfor.

Det fungerer som et vanddrivende middel

De vanddrivende egenskaber ved rød te kan eliminere væsker tilbageholdt i vævet. Selvom disse egenskaber ikke virker direkte mod fedtet, hjælper de dig med at tabe dig ved at reducere det vand, som kroppen holder på.

Faktisk kan tilbageholdelse af væsker tilføje mellem to og seks kilo mere til din krop. Derudover forstyrrer disse væsker kredsløbssystemet og lymfesystemerne, hvilket er afgørende for, at stofskiftet fungerer effektivt.

Læs også: Otte vanddrivende midler mod væskeophobning

Det forbedrer din fordøjelse

En af de mest fremragende fordele ved rød te er dens evne til at optimere fordøjelsesprocessen. På grund af de stoffer, den er lavet af, fremmer det sekretionen af ​​mavesyrer og fremskynder processen med at metabolisere hårdt fordøjelige fødevarer.

Denne funktion er vigtig i alle vægttabs-diæter, fordi det giver mulighed for, at fedt forbrændes hurtigere og bedre. Det fremmer også korrekt optagelse af næringsstoffer i tarmen og fremmer eliminering af toksiner, der tilbageholdes i tyktarmen.

Fordele ved rød te: Det hjælper med at kontrollere kolesterol

På grund af rød tes evne til at rense dine arterier, er det ideelt at sænke høje niveauer af dårligt kolesterol

De koncentrerede antioxidantforbindelser i rød te har en gavnlig virkning på kontrollen af ​​dyslipidemier. På grund af dens evne til at rense dine arterier, er det ideelt at sænke høje niveauer af dårligt kolesterol (LDL) og triglycerider.

Det indeholder sunde antioxidanter

Hvis egenskaberne, vi hidtil har nævnt, ikke var tilstrækkelige, indeholder rød te også polyfenoler og andre antioxidanter, der hjælper med at hæmme virkningen af ​​frie radikaler på cellerne. Udover at tilføre fugt optimerer disse forbindelser organernes funktion og hjælper med at forhindre for tidlig aldring.

Regelmæssig indtagelse af rød te understøtter hudens afgiftningsproces og forhindrer, at rynker og aldringstegn forekommer for tidligt.

Derudover beskytter det dine interne systemer mod for tidlige forringelse, forårsaget af toksiner.

Læs også: Fire smoothies der renser kroppen for toksiner

Det fremmer vægttab

De mest populære fordele ved rød te har at gøre med vægttab. Faktisk er dette hovedårsagen til, at denne drik nu er så populær i mange dele af verden. Det er en drik med høj termogen styrke, der fremmer basal og levermetabolisme.

Dets egenskaber fremskynder energiforbruget og processerne, der nedbryder fedt. Disse processer reducerer blandt andet risikoen for fedtlever, en af de ​​sygdomme, der er forbundet med overvægt og fedme.

Sådan kan man maksimere fordele ved rød te

Der er mange måder at drage fordel af fordelene ved rød te

Der er mange måder at drage fordel af fordelene ved rød te. Hvis målet er at tabe sig, foreslår vi, at du blander det med andre ingredienser, der forbedrer dens egenskaber.

Her er et forslag:

Ingredienser

 • 1 tsk rød te
 • ½ tsk stødt kanel
 • 250 ml vand
 • 100% ren, rå honning

Forberedelse

 • Først tilsættes rød te og kanelpulver til en kop kogende vand.
 • Dæk derefter drikken, og lad den trække i ca. 10 minutter.
 • Derefter filtreres den og sødes med honning efter smag.

Sådan drikkes det

 • Drik en kop rød te omkring kl. 10.00 mindst tre gange om ugen.
 • Hvis du vil afgifte og tabe dig, skal du drikke det hver dag i mindst en måned.

Kontraindikationer for rød te

På trods af fordelene ved rød te for vægttab og helbred er der kontraindikationer for dets forbrug.

Det er vigtigt at overveje, at rød te indeholder høje doser af teinen (koffeinen, der findes i te), hvilket kan øge hjerterytmen og overstimulere nervesystemet. Brug det derfor ikke, hvis du har nogen af ​​følgende lidelser:

For at opsummere kan du opnå bedre vægttabsresultater ved at udnytte fordelene ved rød te. Husk dog, at det ikke er en mirakuløs ingrediens, og at den ikke erstatter de fem sunde måltider og 30 minutters træning, du bør nyde hver dag.

Det kan interessere dig ...
Tre måder grøn te kan hjælpe dig med vægttab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre måder grøn te kan hjælpe dig med vægttab

Grøn te kan hjælpe dig med vægttab, fordi det sætter gang i stofskiftet. Her er tre opskrifter, så du kan gøre grøn te til en del af din slankekur.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ma Y., Huang Z., Zhou Z., He X., et al., A novel antioxidant mito tempol inhibits ox LDL induced foam cell formation through restoration of autophagy flux. Free Radic Biol Med, 2018. 129: 463-472.
 • Abrahams S., Haylett WL,, Johnson G., Carr JA., et al., Antioxidant effects of curcumin in models of neurodegeration, aging, oxidative and nitrosative stress: a review. Neuroscience, 2019. 406: 1-21.
 • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidized tea polyphenols. Molecules, 2018.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.