Formålet med farvekorrigerende makeup, og hvordan man bruger det

Farvekorrigerende makeup dækker uperfektheder på huden og hjælper anisgtet med at se fejlfrit ud. Der er forskellige farver, så man kan finde den, der passer bedst til ens hud. I dagens artikel vil vi dele nogle tricks til at få mest muligt ud af det.
Formålet med farvekorrigerende makeup, og hvordan man bruger det

Sidste ændring: 25 august, 2022

Farvekorrigerende makeup fremhæver ansigtets naturlige skøndhed. Simpelt makeup hjælper, selvom der ofte er usikkerhed på grund af bumser, urenheder, ar, mørke pletter, rødme og andre åbenlyse “uperfektheder”.

Denne form for makeup camouflerer dem ved at pigmentere dele af huden, som kræver ekstra dækning. Til dette formål er der concealere på stick, flydende, creme og pudder, som man kan bruge til at opnå en jævn hudfarve. De varierer i farve, og valget afhænger af resultatet, man går efter.

Funktionen for hver farvekorrigerende makeup

Der er farvekorrigerende makeup til hver situation. Hemmeligheden er at vælge det modsatte af en tilstand, man prøver at dække.

Du vil se alt lige fra farver lignende din hudfarve til mørkere og lysere, som du kan bruge til at fremhæve dele af ansigtet foruden at gøre det mere “perfekt”. Der er andre farver kendt som “præ-korrigerende”, som kosmetologer bruger, før de påfører foundation for at gøre huden mere jævn i farven.

Påføringen begynder med at forberede huden, som bør være ren og fugtig for bedre at kunne optage produkterne. Fordel concealeren med let berøring og påfør derefter foundation.

Brug ikke for meget, eftersom disse produkter har en kraftfuld dækkende effekt. Fordel det blot med fingrene eller med en svamp eller børste. De fungerer bedst med flydende eller pudder, mens svampe er bedre til cremede produkter.

Vælg den tekstur, som du bedst kan lide. Med hensyn til farven kan du tjekke paletten nedenstående og lære, hvad hver af dem er til.

Bums på næse

1. Grøn

Nej, det er ikke tosset at farve dit ansigt grønt, især ikke eftersom ingen vil bemærke det! Denne farve er komplimenterende til rød på farvehjulet, så det er den stærkeste kandidat til at skjule det.

For eksempel skjuler det rødme på grund af solskoldninger, akne eller en anden lidelse. Dets resultater er særligt gunstige på lys hud, især under næsen, på kindbenene, midt på panden og omkring næseborene.

Påfør det direkte på det ønskede område, og bland det derefter med præcision, så det ikke længere er synligt. Påfør derefter foundation ovenpå det. Du kan endda også udjævne ekstrem rødme med en grøn primer.

2. Orange

En concealer i denne farve er passende til tydelige vener, blå mærker, bumser, fregner og grålige mørke pletter. Det gør blålige og brunlige farver mindre synlige, som er gængse omkring øjet. Det er glimrende til mørkere og middelfarvet hud.

Bland det gradvist, indtil misfarvningen er utydelig. Gå derefter videre til foundation. Brug ikke for meget af dette produkt, eftersom orange concealer dækker nok. For meget af det, sammen med foundation, vil skabe et tykt lag, der vil ende med at krakelere.

3. Gul

Denne farve skjuler hudorme, let rødme, lilla pletter samt pletter fra solen og aldring. Makeupartister anbefaler det til at lysne ansigtet, og det skjuler også karsprængninger.

Fordel det direkte på området, du ønsker at udjævne, altid før du påfører foundation. Den gule concealer kan bruges til at lysne mørk hud, når det sættes sammen med en gul undertone.

Måske denne artikel også vil interessere dig: 5 makeupfejl du skal undgå, hvis du har små øjne

4. Hvid

Formålet med at bruge denne farve er at lysne ansigtet. Det maskerer ikke uperfektheder, men det fylder fine linjer ud. Man kan bruge det til at give fylde til den øvre del af kindbenene og buen ved øjenbrynene.

Påførelsen minder om den for andre concealere: Forsigtigt uden overforbrug og ved at bruge de passende værktøjer.

5. Lilla farvekorrigerende makeup

Lilla concealere balancerer gule skygger. De gør let solbrændte farver mere matte og forbedrer det olivenfarvede udseende.

Professionelle makeupartister er enige om, at denne farve giver liv til matte farver og bidrager til hudens varmere toner. Måden, man skal bruge det på, er ved at påføre en smule af det ovenpå bumsen. Det lægges under foundation, og man kan bruge det på ethvert område af ansigtet.

6. Blå

Ligesom lilla, skjuler turkisblå orange og gule uperfektheder. Kosmetologer påfører det som regel omkring øjnene på lys eller middelfarvet hud. Dets effekter er gunstige, når man har fået lidt for meget sol.

Kom den blå concealer ovenpå det område, som man ønsker, fordel det og forsegl det med en foundation.

7. Lyserød

Lyserød concealer er glimrende til at neutralisere grønlige vener, mørke pletter og blå mærker på gul hud. Mænd bruger det til at skjule deres stubbe.

Det fremhæver også øjets form og ansigtets kontur generelt, eftersom det giver et afslappet og sundt udseende. Det farver området, der skal dækkes, forstørrer det, og derefter afsluttes med foundation, før man påfører resten af sin makeup.

8. Fersken

Denne farve skjuler mørke pletter på mørk hud. De er en blanding af rød, gul og orange, så de retter på misfarvninger med en tendens til lilla, blå og grøn, hvilket er hyppigt på olivenfarvet eller solbrændt hud. Påfør det med en lyserød præ-base for at få et glansfuldt resultat.

9. Brun

Denne farve giver dybde til ansigtets former. Dets effekter er glimrende, så længe de passer til naturlige concealere og highlightere. Kom produktet på en børste og påfør det ansigtet med cirkulære bevægelser. Bland det derefter og påfør foundation.

10. Naturlige farver

Disse er de mest populære, og de bruges til områder, der tidligere er blevet neutraliseret med en farve. For eksempel kan man blande grøn concealer på en forbrænding og derefter færdiggøre det med en concealer i en naturlig farve.

Disse farver lysner og giver fylde. Magien ved det er at vælge en farve, som et lidt lysere end ens egen hudfarve.

Læs også denne artikel: Vælg denne makeup hvis du er nybegynder

Kan man blande farvekorrigerende makeup?

Svaret er ja. Folk med forskellige hudlidelser blander ofte forskellige farver, hvor de begynder med en præ-makeup, går videre til foundation og til sidst en naturlig farve.

Det er normalt, at to farver er i harmoni. Tag for eksempel gullig hud med violet under øjnene og hudorme. Hvordan løser man det? Man kan påføre en fersken concealer under øjnene, grøn på bumserne og slutte af med en foundation.

Farvekorrigerende makeup

Anbefalinger til at vælge farvekorrigerende makeup

Det er nemmere at vælge det rigtige produkt til hvert tilfælde, når man kender farverne og dets effekter. Man skal dog have det følgende i baghovedet:

  • Tal med en konsulent i butikken, når du køber produktet, for at vælge det, der passer bedst til foundation, skygge, blush og resten af ens makeup.
  • Vælg langtidsholdbar makeup. Der er mange mærker, og deres kvalitet varierer, hvilket understreger betydningen af, at man skal bede om rådgivning.
  • Find ud af, om de indeholder nogen komponenter, der nærer huden (B3-, C- og E-vitamin er specificeret på etiketten, og ligeledes er kollagen).
  • Led efter concealere, som giver solbeskyttelse og et beskyttende lag mod ultraviolette stråler (UV).

Farvekorrigerende makeup og selvværd

Denne type produkt er glimrende til at skjule uperfektheder på huden, som påvirker selvværdet. Makeup forbedrer helt sikkert udseendet, selvom det nogle gange handler om mere end æstetik og endda fungerer som et terapeutisk værktøj. Du kan dermed camouflere det, hvis du får det bedre af det.

Det kan interessere dig ...
Korrigerende makeup indenfor dermatologi
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Korrigerende makeup indenfor dermatologi

Korrigerende makeup hjælper på masser af forskellige hudproblemer. Ud over at have æstetiske anvendelser kan det også bruges af medicinske årsager.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.