Livet som par, efter at have fået et barn

En baby er en vidunderlig gave. Desværre kan livet ændre sig meget, især i dit parforhold. Det kan være svært at vænne sig til det nye liv med babyen, og det pres det lægger på forholdet.
Livet som par, efter at have fået et barn

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 26 august, 2022

“Det ser ikke så slemt ud.” Sådan tænker mange, når de ser en nyfødt baby. Men et lille barn bringer mange ændringer med sig, som kan vende op og ned på parforholdet. Livet efter at have fået et barn er udfordrende, men også smukt.

Mange er nødt til at gå på kompromis med visse aspekter af deres parforhold, når de får en baby. Nogle kan ikke få det til at fungere, og bliver nødt til at gå hvert til sit.

Det er ikke nemt at være forælder. Det bliver ofte tydeligt den første nat med barnet derhjemme. Barnet kræver konstant pleje og opmærksomhed, og det fungerer bedst, hvis begge forældre kan støtte og hjælpe hinanden.

Vigtigheden af ​​gensidig støtte

Nogle babyer skal fodres hver tredje time eller oftere, og de vågner konstant. Dårlig nattesøvn kan føre til spændinger i forholdet, der ikke var der før.

Mens mor ser til barnet, føler nogle fædre sig overset. Mødre er ofte ekstremt fokuserede på deres baby den første tid, så der ikke er plads til en anden. Ansvaret som nybagt mor kan virke vigtigere end noget andet.

Livet efter at have fået et barn

Det er derfor vigtigt, at barnet er et fælles projekt. Når byrden deles, så er der noget at være sammen om. Det skaber færre konflikter i forholdet.

Mænd vil ofte gerne være med til at hjælpe med babyen, men nogle gange kan kulturelle forventninger stå i vejen. Det er derfor vigtigt, at kvinden også giver slip og lader ham hjælpe. På den måde lærer I begge nye færdigheder, og opdager nye sider af jer selv.

Du kan være interesseret i at læse:
10 værdier du skal lære dine børn

Livet efter at have fået et barn

Forældres parforhold ændrer sig i takt med, at deres barn passerer de forskellige livsfaser. Parret vokser med deres barn. At være forældre til en baby er ikke det samme som at være forældre til et barn eller en teenager.

Jeres liv vil se anderledes ud efter at have fået et barn. Du kan blive nødt til at sætte nogle af dine hobbyer på pause. Du kan måske ikke danse hver aften eller campe i weekenden, sådan som du plejede. Vær ikke ked af det. Dit barn vil give dig en anderledes hverdag, men det er det hele værd. Og når babyen bliver lidt ældre, kan du genoptage nogle af dine gamle hobbyer.

Livet efter at have fået et barn

Med lidt vilje og kreativitet kan du integrere de ændringer, der følger med et barn, ind i din livsstil. Dine planer involverer nu en anden person, som er afhængig af dig for kærlighed og støtte.

Sådan holder du lidenskaben ved lige efter at have fået et barn

Nye forældre sammenligner ofte sig med andre forældre. De tager ved lære af de andres fejl og prøver at undgå dem. Lidenskaben er en af de ting, mange par er bange for at miste. Det er vigtigt, at begge parter i forholdet arbejder for at holde gang i lidenskaben.

Lidenskaben kan hurtigt slukkes i en travl hverdag med børn. Lidt tålmodighed, kreativitet og kærlighed er svaret på at løse krisen.

Sørg for at sætte tid af til dig og din partner. I har brug for intimitet, præcis som før. Hvis I har svært ved at finde tid, så skriv det ind i kalenderen. Tag på en god gammeldags date, bare jer to.

Læs også: 7 billeder du bør tage af din baby

At vokse med dine børn

At have en baby beriger dit forhold. Forbindelsen mellem et par vokser, når de skal være forældre for et barn hver dag. At opdrage et barn kræver kærlighed. Det er hårdt arbejde, men det kan være meget givende for dem, der er klar.

At vokse med dine børn

Den første baby er ofte mere udfordrende end anden eller ​​tredje baby. Det er en ny oplevelse. Ligegyldigt hvor meget du og din partner prøver at forberede jer vil det stadig være overvældende og nyt.

Acceptér i stedet for at løbe væk

Parforholdet kan blive rodet efter at have fået en baby. Vi er nødt til at anerkende og acceptere dette faktum. Før vi løber væk fra forholdet, må vi acceptere, at prioriteterne er ændret. Det er et spørgsmål om modning, både individuelt og som par.

Begge parter vil savne de romantiske dage. Men du skal ikke være bekymret. Det er en del af ændringerne. Børn vokser op og give jer nye, smukke øjeblikke sammen som familie. Nyd hvert øjeblik sammen, og sørg for at skabe plads til dem!

At have fået et barn er en måde at blive stærkere på som et par. Par ophører ikke med at være par, og det vil fungere, hvis I beslutter at arbejde sammen. I er ikke længere kun et par. I er en familie.

Det kan interessere dig ...
Tak til manden der gjorde mig til enlig mor
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tak til manden der gjorde mig til enlig mor

En enlig mor er en kvinde, der venter et barn, eller har et barn, og har ikke støtte fra den mand, der gjorde hende gravid.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.