7 grunde til at du skal spise mere aubergine

Aubergine har ikke kun vanddrivende egenskaber; det er også rigt på antioxidanter, der hjælper med at holde kolesterolniveauet under kontrol, og endda forbedre din hukommelse, og forhindre for tidlig aldring. Lær mere om fordelene ved aubergine i denne artikel!
7 grunde til at du skal spise mere aubergine

Sidste ændring: 26 august, 2022

Aubergine er kendt over hele verden, ikke kun for sin alsidighed i køkkenet, men også fordi den har en høj koncentration af næringsstoffer, der kan gavne vores helbred. Der er mange gode grunde til at spise mere aubergine.

Tidligere blev det antaget, at denne madvare var giftig og ikke egnet til at blive spist, på grund af dens karakteristiske farve.

Ikke desto mindre er det med tiden blevet indarbejdet i mange forskellige landes madvaner, og dets medicinske egenskaber er siden også blevet bevist.

Aubergine er i øjeblikket anbefalet til alle typer af kostvaner, og takket være dets høje indhold af antioxidanter er det blevet tilskrevet evnen til at reducere kræft, hjælpe med vægttab og modvirke for tidlig aldring.

På trods af alle disse fordele ved mange mennesker stadig ikke, hvor fordelagtigt det er at spise aubergine regelmæssigt, og hvordan det kan bidrage til din generelle trivsel.

Derfor ønsker vi at dele syv interessante grunde til, at du skal spise mere aubergine.

Gå ikke glip af dem!

Derfor skal du spise mere aubergine

1. Aubergine beskytter dit hjertes sundhed

hjertesundhed er en a fordelene ved mere aubergine

Denne grøntsag har et højt indhold af fibre, kalium, vitamin C og B-vitaminer, hvis virkninger på kroppen bidrager til hjertets sundhed.

Det høje flavonoidindhold er blevet sat i sammenhæng med en mindskning af risikoen for udvikling af kroniske kardiovaskulære sygdomme.

2. Det holder kolesteroltallet nede

Ud over ovenstående fordele er det vigtigt at nævne, at aubergine er en af ​​de bedste fødevarer, du kan vælge, når det kommer til at kontrollere kolesterolniveauet.

Den indeholder en kemisk forbindelse kendt som chlorogensyre, en af ​​de mest potente antioxidanter, der findes i planter.

Det har vist sig, at denne naturlige syre reducerer overskydende lipid-niveauer i arterierne, samtidig med at kæmper cancerceller. Desuden har aubergine antivirale og anti-mikrobielle egenskaber.

På samme måde forbedrer de vitaminer og mineraler, som aubergine indeholder, din krops blodcirkulation, og forhindrer fedt i at sidde fast i arterierne.

3. Det mindsker risikoen for kognitive sygdomme

hjerneaktivitet

Regelmæssig indtagelse af aubergine har også interessante fordele på både hjernen og nervesystemet.

Dens antioxidanter bekæmper effektivt frie radikaler fra det omkringliggende miljø, samtidig med at hukommelsen og den kognitive funktion forbedres.

Auberginens skind indeholder et stof, der er kendt som nasunin, hvis antioxidante kræfter letter kroppens transport af ​​næringsstoffer til dine hjerneceller.

Det øger også blodgennemstrømningen til hjernen, og forhindrer mentale forstyrrelser relateret til alder.

4. Det bekæmper væskeretention

Aubergines diuretiske egenskaber er fordelagtige for patienter, der har problemer med væskeretention og inflammation.

Auberginevand er blevet en af ​​de bedste måder at lindre de tilstande, der er forbundet med disse lidelser.

5. Det fjerner overskydende fedt på maven

mavefedt

Selvom det kan virke utroligt, er aubergine en af ​​de bedste fødevarer til bekæmpelse af overskydende fedt, der opbygges rundt om maven.

Selvom det ikke er en mirakelkur, er auberginer et godt supplement til folk, der forsøger at tabe sig.

Denne fordel kan forklares ved, at det er så kraftigt vanddrivende middel, der hjælper med at rense kroppen, og fjerne de affaldsstoffer, der opbygges over tid.

Det stimulerer også leverfunktionen, som er nøglen til korrekt omsætning af fedtstoffer.

Derudover forbedrer det naturlige fiber i auberginen fordøjelsen, og forlænger følelser af mæthed, og dermed bremse overdreven kalorieforbrug.

6. Det bekæmper tidlig aldring

Antioxidanterne i aubergine har en vanddrivende effekt, der beskytter ​​kroppens celler.

Regelmæssigt indtagelse af auberginer reducerer risikoen for flere former for kræft og kroniske problemer i forbindelse med aldring.

Ud over det forsinker det tidlige tab af kollagen og elastin, så din hud ser ung og sund ud.

7. Det styrker knogler og led

knæled

Der er mange gode grunde til at spise mere aubergine. Det reducerer for eksempel risikoen for sygdomme, der påvirker knogler og led.

  • Aubergine er en kilde til vitaminerne A, B, C og E, såvel som mineraler, såsom calcium, magnesium og jern.
  • Når du tilføjer folsyre til disse næringsstoffer, beskytter du din knoglesundhed og styrer inflammatoriske processer, som fører til udvikling af problemer som leddegigt.

Som du har set, er aubergine en komplet madvare, der giver flere fordele både på kort, mellemlang og lang sigt.

Spis mere aubergine regelmæssigt, enten som en drik eller gennem lækre opskrifter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Yang, X., Cheng, Y. F., Deng, C., Ma, Y., Wang, Z. W., Chen, X. H., & Xue, L. B. (2014). Comparative transcriptome analysis of eggplant (Solanum melongena L.) and turkey berry (Solanum torvum Sw.): Phylogenomics and disease resistance analysis. BMC Genomics. https://doi.org/10.1186/1471-2164-15-412
  • Todaro, A., Cimino, F., Rapisarda, P., Catalano, A. E., Barbagallo, R. N., & Spagna, G. (2009). Recovery of anthocyanins from eggplant peel. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.09.102
  • Sadilova, E., Stintzing, F. C., & Carle, R. (2006). Anthocyanins, colour and antioxidant properties of eggplant (Solanum melongena L.) and violet pepper (Capsicum annuum L.) peel extracts. Zeitschrift Fur Naturforschung – Section C Journal of Biosciences. https://doi.org/10.1515/znc-2006-7-810
  • Oboh, G., Ekperigin, M. M., & Kazeem, M. I. (2005). Nutritional and haemolytic properties of eggplants (Solanum macrocarpon) leaves. Journal of Food Composition and Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jfca.2003.12.013

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.