Håndtering af trigeminusneuralgi: Tre hjemmemidler

Det er hårdt at leve med trigeminusneuralgi, men du kan få ret tilfredsstillende resultater med nogle naturlige midler. Vi vil gerne fortælle dig om tre af dem i dag.
Håndtering af trigeminusneuralgi: Tre hjemmemidler

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det kan være hårdt at leve med trigeminusneuralgi. Generelt forårsager denne sensoriske forstyrrelse en slags ”elektrisk stød” i området omkring hoved, ansigt og nakke, der er ret smertefuldt. I dag vil vi gerne fortælle dig, hvordan du håndterer det ved hjælp af nogle naturlige midler.

For det meste er de mennesker, der er plaget af trigeminusneuralgi, normalt over 50 år gamle. Symptomerne er dog ikke ensartede. Det betyder, at der kan gå mange uger, hvor en person ikke udviser symptomer.

Det er af denne grund, at en rettidig diagnose ikke er let, da der ofte er stor tvivl om, hvorvidt en bestemt tilstand faktisk er trigeminusneuralgi. Som en konsekvens er korrekt behandling også vanskelig at få på plads.

Hjemmemidler til håndtering af trigeminusneuralgi

Før vi fortæller dig om nogle naturlige midler, der kan være til stor hjælp til at håndtere trigeminusneuralgi, vil vi først understrege vigtigheden af ​​at konsultere en læge. Husk, at disse løsninger alene ikke løser din tilstand. De vil kun hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas, sammen med medicinsk behandling.

Læs også: Lidelse skaber folk med stærkere åndelighed

Disse hjemmemidler er slet ikke en erstatning for medicinsk behandling. Denne type lidelse kræver også specifik medicin og i nogle tilfælde kirurgisk behandling.

1. Hyldeblomst

Denne blomst kan reducere symptomer på neuralgi

Hyldeblomst er et populært middel til at håndtere symptomer på neuralgi. Faktisk er blomsterne meget brugt i phytoterapi, fordi de på grund af deres antiinflammatoriske egenskaber er nyttige til behandling af symptomer på neuralgi.

Her er blot et par af de bemærkelsesværdige egenskaber:

Disse midler skal påføres eksternt. For at gøre det, laves en infusion med hyldebærblade. Læg derefter nogle klude i blød og læg dem, hvor det gør ondt på dit hoved, ansigt eller nakke. Du vil føle øjeblikkelig lettelse.

2. Vetiver til at håndtere trigeminusneuralgi

Tørrede vetiver kan bruges i behandlingen af trigeminusneuralgi

Til vores andet middel kan du bruge vetiver, som du let kan finde som en æterisk olie. Samlet set gør dets beroligende, antiinflammatoriske egenskaber det til et fremragende middel i smertebehandling af neuralgi.

For at være virkelig effektivt, skal du imidlertid infundere plantens rod. Påfør det derefter direkte på det berørte område (hoved, ansigt, nakke) med en blid massage.

3. Arnica (guldblomme)

Den kraftige beroligende virkning af denne plante kan bruges til at reducere neuralgi

Arnica (guldblomme) er vores tredje middel til behandling af dine symptomer på neuralgi. Disse gule blomster har mange fordelagtige egenskaber, og du kan behandle en lang række problemer med dem.

Eksempler på arnicas egenskaber:

Samlet set er en af ​​de bedste måder at bruge dette middel på at bruge det topisk i sin tinkturform. Til at starte med, skal du fortynde det i vand og derefter anvende det med en blid massage på alle berørte områder.

Læs også: Fenistil: Middel mod stik, forbrændinger og nældefeber

Ting at huske på

Du skal huske, at selvom disse tre midler er gode til behandling af symptomer på neuralgi, vil de ikke helbrede tilstanden. Du bør gå til en læge for at sikre dig, at du har tilstrækkelig kontrol og medicinsk behandling.

Faktisk bør du kun supplere den behandling, der er ordineret af din læge. Sørg ligeledes for at spørge lægen, om disse midler kan forstyrre den primære behandling på nogen måde.

De lægemidler, som din læge vil ordinere, vil sandsynligvis bestå af antikonvulsiva og muskelafslappende midler. På samme måde kan de også anbefale injektioner med botox (i meget små doser).

I de mest alvorlige tilfælde er kirurgi din bedste løsning. Dette er en god måde at forbedre det underliggende problem på og forhindre, at det ødelægger din velvære.

Har du fået diagnosen neuralgi? Kender du nogen, der lider af det? Vi håber, at når du begynder at bruge disse midler, vil de forbedre din livskvalitet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Brecher, E., Kutner, M., Viswanath, A., Finkelman, M., Reid, D., Chang, D. & Papageorge, M. (2019). Homeopathic arnica montana in reducing edema and pain following third molar extraction. International Journal of Oral and Maxillofacial Surgery, 48(61). DOI:10.1016/j.ijom.2019.03.186
  • Clapé Laffita, Oneyda, & Alfonso Castillo, Alfredo. (2011). Caracterización fármaco-toxicológica de la planta medicinal Sambucus nigra subsp. canadensis (L). R. Bolli. Revista Cubana de Farmacia45(4), 586-596. Recuperado en 15 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-75152011000400013&lng=es&tlng=es.
  • del-Puerto-Horta, M., Casas-Insua, L. & Cañete-Villafranca, R. (2013). Usos más frecuentes de Arnica montana. Revista Cubana de Plantas Medicinales18(2), 315-326. Recuperado en 15 de abril de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962013000200014&lng=es&tlng=es.
  • Grover, M., Behl, T., Bungau, S., & Aleya, L. (2021). Potential therapeutic effect of Chrysopogon zizanioides (Vetiver) as an anti-inflammatory agent. Environmental science and pollution research international28(13), 15597–15606. https://doi.org/10.1007/s11356-021-12652-z
  • Madaleno, I. M., & Delatorre-Herrera, J. (2013). Medicina popular de Iquique, Tarapacá. Idesia (Arica)31(1), 67-78.
  • Palomino, O., García-Aguilar, A., González, A., Guillén, C., Benito, M. & Goya, L. (2021). Biological Actions and Molecular Mechanisms of Sambucus nigra L. in Neurodegeneration: A Cell Culture Approach. Molecules, 26(16)https://doi.org/10.3390/molecules26164829
  • Prieto, A., Ocampo, A. A. D., Fernández, A., & Pérez, M. B. (2005). El empleo de medicina natural en el control de enfermedades de organismos acuáticos y potencialidades de uso en Cuba y México. TIP. Revista especializada en ciencias químico-biológicas8(1), 38-49.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.