11 typer hårtilbehør, der vil få dig til at se fantastisk ud

Hårtilbehør fremhæver stilen. Vi vil dele nogle forskellige former for hårtilbehør, fra meget enkle til mere iøjnefaldende.
11 typer hårtilbehør, der vil få dig til at se fantastisk ud

Sidste ændring: 29 januar, 2023

Der er dage, hvor du har lyst til at gøre mere ud af dit hår, hvad enten det er med bølger, en farvet stribe eller en anden frisure end den, du altid har på. Hårtilbehør er allierede i denne mission.

De mange forskelligt typer og enkelheden i at bruge dem giver kreativiteten frit løb, når du sammensætter nye frisurer, der tiltrækker opmærksomhed. Derudover kan du, afhængigt af de valgte stykker, fremhæve dine træk, kombinere outfits og virkelig lade din personlighed skinne. Lad os lære, hvordan du kan drage fordel af dem.

Hårtilbehør fremhæver din skønhed

Nogle gange overvinder vores travle rutiner og det moderne livs hektiske tempo vores ønske om at afsætte mere tid til at sætte vores hår. Men når du ikke har meget tid, bliver hårtilbehør et glimrende alternativ, fordi du kan få et smukt udseende uden stor indsats.

Det er genstande, der er designet på flere måder til at blive stylet alt efter lejligheden og den teknik, du ønsker at prøve. Idéen er at se godt og ud over det sædvanlige.

Disse praktiske genstande kan tilpasses til din hverdag, når du skal på arbejde, til træning eller til undervisning. Du kan dog også bruge dem til mere formelle begivenheder. I alle tilfælde vil det altid være en god idé at udsmykke dit hår med dekorative elementer.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Behandling med rosmarin og brændenælde til håret

Typer af hårtilbehør, der supplerer et perfekt udseende

Kvinde med pandebånd som eksempel på hårtilbehør

Der findes et bredt udvalg af diskret eller meget iøjnefaldende tilbehør. Der er typer med et let greb eller med mere styrke. Ligeledes kan du finde moderne eller vintage stykker til kort eller langt hår. Sandheden er, at valget afhænger af den enkelte persons smag, og hvor villig man er til at opdatere sin frisure.

Her er nogle stykker til at fremhæve fantastisk hår.

1. Perlespænder

Perler giver fremtrædende karakter til enhver frisure. Hvis du pynter med den rigtige mængde, giver disse spænder et strejf af delikatesse. Desuden behøver du ikke nødvendigvis at deltage i en fin begivenhed for at vise dem frem.

2. Kamme

Kamme er hårspænder i forskellige former, der kan bruges til at samle hele eller dele af dit hår. Prøv at vælge dem, der er lavet af et materiale, der er venligt over for håret, men som også er stærkt nok til at holde din frisure.

En unik måde at bruge kamme på er ved at dele dit hår og flette en løs fletning på den ene side, mens den anden side samles med kammen.

3. Hårbånd

Det er fleksible eller stive stofbånd, der danner en sløjfe, som regel i en anden farve end hårfarven. De kan være glatte, bølgede eller skiftevis af forskellig tekstur. De kan også være ensfarvede eller have et dekorativt print.

Lommetørklæder og tørklæder kan også forvandles til Hårbånd.

4. Extensions

Når vi taler om extensions, henviser vi til sammenkobling af naturligt eller syntetisk hår ved hjælp af lokker, hestehaler og pandehår. Formålet er at simulere, at extensions hører til selve håret, så butikkerne sælger ofte disse genstande i alle typer og farver af hår. Det er endda muligt at farve dem.

5. Hårnåle

Det er tilbehør, der har eksisteret længe, og alle har brugt dem på et eller andet tidspunkt. Hårnåle hjælper med at sætte enhver form for knude eller blot tilføje lidt ynde til manken. Visse typer af mere farverige hårnåle har endda rhinsten, farver og ornamenter, der gør dem meget synlige.

6. Pandebånd: Praktisk hårtilbehør

Pandebånd er perfekte til at gå i fitnesscenteret og holde håret væk fra ansigtet, mens du træner. I varmt vejr er de også nyttige til at holde dit hår væk fra ansigtet og holde det rent. Uanset om de er lavet af elastik eller almindeligt stof, er pandebånd en slags hårtilbehør med et sporty eller afslappet udseende.

7. Tiara

Kvinde med en tiara på

Tiaraer med en diskret glans, hvad enten de er med perler eller uden yderligere udsmykning, fremhæver en persons stil og elegante outfits.

Hvis du kan lide dette tilbehør, skal du være opmærksom på at vælge dem, der ikke overdøver dit udseende og ikke skader hverken dit hår eller din hovedbund. Hvad angår tiaraer med blomster, bruges disse normalt til udendørs arrangementer på grund af deres romantiske karakter.

8. Hårdonuts

Dette redskab gør det lettere at sætte håre top for et mere formelt og pænt look. I bund og grund er de ringe, der ligner en donut, som du kan rulle dit hår rundt om. For at gøre dette skal du udføre følgende trin:

  • Saml dit hår i en høj eller lav hestehale med en elastik til at binde det.
  • Sæt donuten på, så den sidder oven på elastikken.
  • Del hestehalen i to dele, og før dem en efter en rundt om donuten.
  • Hårspidserne skal holdes inden for donuten, mens du ruller håret rundt om den. Målet er at beklæde donuten med hår.

Pynt dem med perler eller andet hårtilbehør omkring. Også hårgel og -spray hjælper med at holde frisuren intakt i længere tid.

9. Elastikker er nok det mest brugte hårtilbehør

Hårelastikker bruges ofte, hvis du ønsker at sætte dit hår i en unik opsætning, hestehale eller fletning. Disse elastikker kan være lavet af stof, men mange vælger plastik, fordi det ikke skader eller trækker i håret.

De fås i alle farver og i små, mellemstore, store og ekstra store størrelser. Elastikkerne med mindre diameter er ikke så modstandsdygtige over for betydelige mængder hår.

Hvis du ved, hvordan du skal lege med din frisure, kan du skjule elastikkerne i dit hår for at give illusionen om, at intet holder det på plads. Det taler også til deres fordel, at du kan lægge elastikker i kogende vand i et par sekunder for at få dem til at genvinde deres oprindelige form, uanset hvor meget de har været brugt.

10. Sløjfer

Bånd eller sløjfer bringer 80’ernes mode tilbage, hvor frisurer blev pyntet med sløjfer i alle størrelser. Når du skal bruge sløjfer i dit hår, er det tilrådeligt at bruge designs, der står i kontrast til både din hårfarve og dit tøj. Den bedste metode til at bære denne trend? Fastgjort til hestehaler eller med en diskret sløjfe.

11. Hårklemmer

Hårklemmer er specielle på grund af deres alsidighed og deres specielle konstruktion, der er designet til ikke at lave mærker i håret. Harpiks, metal og plastik er de materialer, der ofte anvendes til fremstilling af hårklemmer.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Alt, hvad du skal vide, før du vælger at donere dit hår

Forholdsregler, når du bruger hårtilbehør

Når du sætter dit hår og tilføjer tilbehør, skal du passe på ikke at stramme det for meget. Den colombianske sammenslutning for dermatologi og dermatologisk kirurgi anfører faktisk, at det er vigtigt ikke at have stramme frisurer for ikke at tabe hår i de områder med mere trækkraft.

På den anden side nævner Actas Dermo-Sifilográficas risikoen for follikulitis, når der er for meget pres på hårrødderne. Generelt sker dette med hestehaler og fletninger, så udover at du ikke overdriver med dine frisurer, skal du også sørge for altid at bruge tilbehør, der ikke skader dit hårs sundhed.

Det kan interessere dig ...
Naturlige hårkure til kedeligt hår
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Naturlige hårkure til kedeligt hår

Naturlige hårkure til kedeligt hår vil give dig smukt hår hver dag. Find ud af, hvordan du laver dem derhjemme i denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.