9 hjemmebehandlinger til bekæmpelse af colitis ulcerosa

21. november 2019
Det er vigtigt at spise flere fødevarer, der hjælper dig med at kontrollere colitis ulcerosa og dens symptomer. Det er dog også vigtigt at undgå ting, der gør dem værre, så som tobak og alkohol.

Naturlige fremgangsmåder er for det meste gavnlige for dit helbred. Disse hjemmelavede behandlinger til bekæmpelse af colitis ulcerosa understøtter dette. Selvom det er en relativt kompliceret sygdom, behøver du ikke have en lavere livskvalitet på grund af den.

Hvad er colitis ulcerosa?

Colitis ulcerosa er betændelsen i tyktarmen, der fortsætter med at udvikle mavesår. Det er en kronisk sygdom, der kræver livslang behandling.

En af dens risici er, at det kan udløse tyktarmskræft.

Medicinske frugter og urter kan hjælpe med at behandle dine symptomer og forhindre komplikationer eller tilbagefald. Imidlertid er medicinsk behandling dog absolut nødvendig for at behandle colitis ulcerosa. Derfor er det ekstremt vigtigt at følge råd fra en specialist.

9 hjemmelavede medikamenter til bekæmpelse af colitis ulcerosa

Aloe vera til bekæmpelse af colitis ulcerosa

Der er forskellige muligheder for at kontrollere dette problem.

Generelt kan antiinflammatoriske planter hjælpe med at lindre tarme, der er irriterede. Derudover hjælper de tarmslimhinden med at komme sig, og astringerende effekter hjælper med at kontrollere overskuddet af blød afføring. Disse naturlige midler mindsker din risiko for kræft samt reducerer smerter

1. Aloe vera

Aloe vera er et kraftigt antiinflammatorisk og fordøjelsesmiddel. For at drage nytte af dens fordele har du blot brug for en lille smule om dagen.

Ingredienser

 • 1 stængel aloe (indre gel)
 • Vand

Forberedelse

 • Når du har taget gelen ud af aloe vera planten, skal du blande den med lidt vand for at få en tyk væske.
 • Du kan drikke et halvt glas (100 ml) to gange dagligt (om morgenen og om aftenen) i fire uger. Dette vil hjælpe med at forbedre din tilstand.

Læs også: Top 5 sundhedsmæssige fordele ved aloe vera

2. Gurkemeje

Takket være curcumin, dets aktive stof, har gurkemeje også antiinflammatoriske egenskaber. Derfor reducerer det sekretionen af syrer og beskytter din mave.

 1. Du kan opløse 1/2 tsk gurkemeje i et glas vand (200 ml) og drikke det efter morgenmaden for at forhindre tilbagefald.
 2. Du bør gentage dette om aftenen.
 3. Du kan også tilføje 1/2 tsk gurkemeje til dine måltider om morgenen og om aftenen. Gurkemeje er en fantastisk måde at tilføje lidt farve til dine forretter, gryderetter, ris osv.

3. Ananasjuice til lindring af colitis ulcerosa

En af de primære ingredienser i disse hjemmelavede medikamenter til bekæmpelse af colitis ulcerosa er bestemt ananasjuice. Bromelainen i ananas er fantastisk til behandling af fordøjelsessygdomme, da det har antiinflammatoriske egenskaber. Ved blot at drikke to glas ananasjuice hver dag (400 ml), vil du føle en lindring fra dine symptomer.

4. Juice af kål

Hvis du laver og drikker kålsaft, vil du få en øjeblikkelig lettelse fra din mavesmerter. Derudover kan du tilføje honning eller andre naturlige sødemidler for at mildne dens smag.

5. Fordelene ved ingefær til bekæmpelse af colitis ulcerosa

En anden god mulighed er at drikke ingefærte to gange om dagen.

 1. Rist først ingefæren og lad den så koge i 10 minutter.
 2. Si det derefter, og tilsæt honning og citronsaft efter smag.

6. Kamillete

Kamillete til lindring af colitis ulcerosa

De smertestillende og antiinflammatoriske egenskaber ved kamille beskytter din tyktarm mod læsioner.

Ingredienser

 • 500 ml vand
 • 2 spsk kamille (30 g)
 • 1 spiseskefuld honning (25 g)

Forberedelse

 1. Opvarm vandet. Når det begynder at koge, tilsættes kamillen. Lad det simre i et par minutter.
 2. Fjern det derefter fra varmen, dæk det til og lad det afkøle lidt. Når det stadig er varmt, sier du det, og tilsæt da honning for sødme.
 3. Drik den tre gange om dagen, den første gang før morgenmaden.

Læs også: Nemme, brugbare og naturlige remedier med kamille

7. Risvand til bekæmpelse af colitis ulcerosa

En kop risvand, så snart du vågner op, og en kop mere før sengetid, hjælper med at kontrollere colitis ulcerosa og dens symptomer.

Ingredienser

 • 200 g ris
 • 750 ml vand

Forberedelse

Tilberedning af denne drink er meget enkel.

 1. Varm først vandet og risen sammen i 25 minutter.
 2. Lad det derefter køle af, si det, og så er det klar til at drikkes.

8. Jernet og fosforet i æbler

Rige på jern og fosfor er årsagen til, at æbler er en fremragende metode til at lindre sår, når man lider af colitis ulcerosa.

Ingredienser

 • 1 æble
 • Vand (afmål selv mængden, du finder nødvendigt)

Forberedelse

 1. Skær først æblet i små stykker. Kog dem derefter i et vandbad, indtil de er bløde.
 2. Du kan spise dette to gange om dagen.

9. Antioxidant af kålvand

Vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre i kålvand gør det til et effektivt og naturligt smertestillende middel. Derudover er det godt til at rense din krop, og det har antiinflammatoriske fordele. Derfor er det specielt ideelt til behandling af colitis ulcerosa

 1. Kog først 10 kålblade i 500 ml vand.
 2. Sænk derefter varmen til lav i cirka 5 minutter, og lad det afkøle.
 3. Derefter kan du drikke det to gange om dagen, om morgenen og om eftermiddagen i tre uger.

Yderligere anbefalinger til bekæmpelse af colitis ulcerosa

 • At spise tre bananer hver dag vil hjælpe med at mindske tyktarmsbetændelse. Du kan også tage tre skefulde olivenolie for at føle lindring.
 • Omega-3 fedtsyrer reducerer symptomerne på colitis ulcerosa. Derudover vil du føle øjeblikkelige fordele, hvis du inkluderer hørfrøolie, nødder, laks og fiskeolie i din daglige kost.
 • Det høje indhold af betakaroten i gulerødder hjælper også med at fikse beskadiget tarmslimhinder.

Disse hjemmelavede behandlinger til bekæmpelse af colitis ulcerosa vil hjælpe med at mindske dine symptomer. Derudover forbedrer de livskvaliteten hos patienter med svære symptomer.