En hurtig og nem opskrift på salat med granatæble og endivie

Salat med granatæble og endivie er rig på fiber af høj kvalitet og antioxidanter, som kan hjælpe med at forbedre helbredet.
En hurtig og nem opskrift på salat med granatæble og endivie
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Salat med granatæble og endivie er en ret, som du regelmæssigt kan inkludere i din kost. Den giver essentielle mikronæringsstoffer samt antioxidanter, som kan hjælpe med at holde dig sund. Den bedste del af det er, at det er nemt at lave.

I denne artikel vil vi dele opskriften på denne lækre salat. Men du skal først vide, at kvaliteten af en kost afhænger af dens energibalance og variation. Med andre ord er det vigtigt for dig at få de kalorier, du skal bruge, for at undgå overskydende vægt, samt at spise fødevarer fra forskellige grupper for at sikre et passende indtag af næringsstoffer.

Salat med granatæble og endivie

Før du går i gang med at lave denne salat med granatæble og endivie, er det vigtigt for dig at kende dens sundhedsmæssige fordele. For det første skiller den antioxidante kraft fra granatæble sig ud.

Denne frugt indeholder antocyaniner, der er et plantestof pigment. Eksperter opdagede, at plantestoffer kan forebygge udviklingen af kroniske sygdomme.

Det skyldes, at de kan neutralisere dannelsen af frie radikaler, hvilket ændrer iltning af væv og organer samt betændelse. Denne egenskab er essentiel for at forsinke aldring.

Granatæble

På den anden side bliver vi nødt til at nævne de fibre, som endivie giver. Fiber er et ufordøjeligt substans, som kan forbedre fordøjelsessystemets tilstand.

For det første er det i stand til at forebygge forstoppelse ved at øge størrelsen på afføringen. Derudover kan et regelmæssigt indtag beskytte mod tyktarmskræft, som nævnt i et studie udgivet i International Journal of Food Sciences.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Salatsorter og hvordan man dyrker dem

Ingredienser

 • 1 hoved endivie.
 • 1 granatæble.
 • Et fed hvidløg.
 • Ekstra jomfru olivenolie.
 • Eddike.
 • Salt.

Fremgangsmåde

Det første, du skal gøre, er at skylle endivie grundigt for at fjerne al skidt. Skær det derefter i små stykker og kom det i en skål.

Skær granatæblet over. Det er et meget simpelt trin. Skær den blot over i halve med en kniv og tag alle kernerne ud, som er den spiselige del. Kom dem derefter i skålen ovenpå endivien.

Nu skal du lave dressingen, som er hemmeligheden bag de fleste salater. For at gøre det skal du presse et fed hvidløg og komme det i et glas. Derefter tilføjes fint salt og en smule olivenolie.

Det er derudover vigtigt at tilføje et par spiseskefulde vineddike og røre godt rundt. Efter dressingen er færdig, hældes den over salaten.

En anden opskrift på salat med granatæble og endivie

Hvis du godt kan lide den tidligere opskrift, så opfordrer vi dig til at prøve denne også. Selvom den indeholder flere kalorier, er den også meget mere lækker. Du vil få brug for sort peber for at lave den. Dette krydderi har vist sig at være i stand til at stimulere iltning af fedt, eftersom det indeholder capsaicin.

Det indvendige af et granatæble kan bruges til at lave en salat med granatæble og endivie

Ingredienser

 • Endivie.
 • Ristede majs.
 • 1 granatæble.
 • Ekstra jomfru olivenolie.
 • Eddike.
 • Syltetøj af bær.
 • Salt.
 • Stødt sort peber.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Fire lækre opskrifter på kikærtesalat

Fremgangsmåde

Du skal først skylle endivie og skære det i små stykker. Kom det i en skål. Udvind derefter kernerne fra granatæblet, som vi har forklaret ovenstående, og kom dem i skålen ovenpå endivien.

Efter det tilføjes en håndfuld ristede majs, som tidligere er blevet knust i en morter, for at give et sprødt præg.

Nu skal du lave dressingen. For at gøre det kommes en smule olivenolie, to spiseskefulde eddike, en teskefuld syltetøj og salt og peber i en bøtte.

Når det er godt blandet, hældes det over salaten. For at gøre det klar til servering bør man sikre, at alle endiviebladene er dækket af dressingen.

Salat med granatæble og endivie: En sund ret

Som du har set, er salat med granatæble og endivie meget nemt og hurtigt at lave. Du kan servere det som en forret eller som tilbehør til en proteinrig fødevare såsom kød eller fisk.

Det giver antioxidante plantestoffer og en god dosis fiber, hvilket er essentielt for at sikre ordentligt funktion af fordøjelsessystemet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Winter AN, Bickford PC. Anthocyanins and Their Metabolites as Therapeutic Agents for Neurodegenerative Disease. Antioxidants (Basel). 2019 Aug 22;8(9):333.
 • Gianfredi V, Salvatori T, Villarini M, Moretti M, Nucci D, Realdon S. Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta-analysis. Int J Food Sci Nutr. 2018 Dec;69(8):904-915
 • Varghese S, Kubatka P, Rodrigo L, Gazdikova K, Caprnda M, Fedotova J, Zulli A, Kruzliak P, Büsselberg D. Chili pepper as a body weight-loss food. Int J Food Sci Nutr. 2017 Jun;68(4):392-401

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.