Hvad betragtes som en mikropenis, og hvad kan man gøre ved det?

Målingerne af det mandlige reproduktive system har indflydelse på en mands psykologiske og seksuelle liv. En lille penis skyldes en medfødt tilstand, som kan behandles.
Hvad betragtes som en mikropenis, og hvad kan man gøre ved det?
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

En penis med en længde, der ligger under det, der anses for at være normal, kaldes “mikropenis”. Dette er ikke et udtryk, der er valgt letfærdigt eller en del af populær slang, men en medicinsk tilstand, der konstateres ved fødslen.

Det er rigtigt, at de mandlige kønsorganer udviser forskelle baseret på befolkningernes oprindelse og karakteristika, men i tilfælde af mikropenis skyldes målene ændringer i nerveystemet og det endokrine system.

Tilstanden iver anledning til bekymring, især i voksenalderen, fordi lemmet ud over at være kanalen til at udstøde urin også repræsenterer det mandlige reproduktionsorgan. Det resulterer i sandsynlige påvirkninger på det sociale, psykologiske og seksuelle område. Vi inviterer dig til at læse mere om emnet.

Hvad er en mikropenis, og hvad er årsagerne?

Mand med mikropenis tager sig til underlivet

Mikropenis er en abnormitet i penisstørrelsen, der skyldes variationer i den hypothalamisk-hypofyse-testiculære akse. Dette forklares i tidsskriftet Vox Paediatrica, hvor det siges, at organets struktur er normal, men at dets længde er 2,5 mindre end gennemsnittet for alder og etnicitet.

Nogle gange forveksles det med iøjnefaldende eller skjulte penisser, som grupperer uregelmæssigheder som penisser i sejl, begravet eller indespærret. Forskellen ligger i de kliniske særtræk og i årsagerne.

Selv om det er muligt, at årsagerne er idiopatiske, er den genetiske faktor og hypofyse- eller gonadeaksen involveret i tilstanden, i form af mutationer og polymorfer, mangel på hormoner, der styrer penisvæksten, og testiklernes manglende evne til at producere testosteron.

Diagnosen stilles under omfattende screening af nyfødte. I voksenalderen forstås det som et symptom på mikropenis, at erektionen ikke er større end 6,5 centimeter.

Både urologen og endokrinologen har en plads i undersøgelsen af mikropenis, en tilstand, der også omfatter en karyotypeanalyse.

Hvad er den normale størrelse på penis?

Dimensionerne skal forstås som en gennemsnitsmåling snarere end en lineal. Idet vi vurderer, at mere end én omstændighed forstyrrer resultatet, fremhæver vi følgende:

 • Alder.
 • Oprindelsesland.
 • Sygdomme.
 • Familiehistorie.
 • Anatomiske misdannelser.

I samfundet er der mange myter, der beregner længden af det mandlige organ. Man tager udgangspunkt i kropsmassen og længden af foden eller pegefingeren. I virkeligheden er der imidlertid mangel på videnskabelige undersøgelser, der afslører sammenhængen mellem penisstørrelse og andre dele af kroppen.

Ifølge en tabel offentliggjort af World Data er den gennemsnitlige penisstørrelse i alle de undersøgte lande 13,58 centimeter, hvilket kan opfattes som “normalt”.

På den anden side korrelerer nogle forskere antropometriske og penismålinger. En af disse analyser blev udarbejdet af Revista Mexicana de Urología, der angiver, at målingen forbinder højde, vægt, kropsmasseindeks og talje-hofteforhold med de dele, der er nævnt nedenstående:

 • Balanopreputial sulcus cirkel.
 • Udvidelse af penissens grundomkreds.
 • Længde fra basis til spids, både i hvile og oprejst.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Årsagerne og behandlingen af knopper på penis

Kan tilstanden korrigeres?

En banan måles

I teorien har diagnosen mikropenis ingen kur. Men i henhold til UC San Diego Health kan behandling for at stimulere penisvæksten dog være indiceret i barndommen.

Enhver behandling afhænger af patientens alder og sygehistorie, hvor alvorligt tilfældet er, det forventede resultat og tolerancen over for medicin eller behandlinger. På den anden side, når patienten er voksen, udvides panoramaet med nedenstående muligheder.

 • Penisudvidelsespumper: Selv om der mangler solid dokumentation for disse apparaters effektivitet, sælges der i reklamekampagner vakuumpumper til penisudvidelse som et lovende apparat, der kan øge penisstørrelsen. Det er tilrådeligt at bruge den under lægeligt tilsyn og med viden om, at den kan forårsage skader.
 • Hormoner: Hvis årsagerne er relateret til hypergonadotropisk hypogonadisme, producerer testiklerne ikke testosteron. Hormonrestitution anbefales, selv fra spædbarnsalderen, med henblik på at opnå en penis inden for standarderne. Doserne administreres oralt eller ved injektioner. Hvis metoden er ineffektiv, kan lægen foreslå andre væksthormoner.
 • Kirurgi: Penisrekonstruktion og penisforstørrende kirurgi er en mulighed i voksenalderen. Denne form for procedure anbefales for at korrigere fysiske mangler og deformiteter, der stresser manden med hensyn til lemmets udseende. Selv om hvert enkelt tilfælde er forskelligt, er der en registrering af vellykkede operationer, og de indebærer æstetiske og funktionelle fordele, som omfatter passende seksuel præstation og taktil fornemmelse.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 23 typer og former af vagina: De er alle normale

Effekterne af mikropenis på seksualliv og sundhed

Mikropenis giver ikke ulemper ved reproduktiv aktivitet eller vandladning, men om impotens er der modstridende meninger. I Spanish Archives of Urology henvises der til, at geometriske eller strukturelle ændringer i graviditeten eller den tidlige barndom medfører en primær erektil dysfunktion.

I et interview offentliggjort i avisen El Español fremhæves i forbindelse med dette spørgsmål udtalelser fra en androlog, der hævder, at penisser, der er mindre end 9 cm i erektion, ville have problemer med penetration og samleje.

Modparten forsvarer, at samleje med en mand , der har en mikropenis, er lige så behageligt som med en mand, hvis kønsorganer er “normale”.

Skaden ville opstå, hvis personen fokuserede al opmærksomheden på dimensionerne af lemmet i stedet for at drage fordel af værktøjer, der øger klimaks. Såsom erotisk legetøj, oralsex, brug af hænder og varierende seksuelle stillinger.

Den følelsesmæssige indvirkning i forbindelse med diagnosen mikropenis

Det er muligt, at diagnosen forstyrrer intimiteten, af frygt for at blive udpeget af partneren. Den samme frygt opfattes af unge med en lille penis, som er tilbageholdende med at gå i svømmehaller og fitnesscentre på grund af de komplekser, som opstår på grund af lemmets udseende.

For patienter med denne tilstand hjælper psykologisk støtte dem med at forstå, at mikropenis er et medicinsk problem, at der er måder at behandle det på, og frem for alt at det ikke er en alvorlig sygdom.

Det kan interessere dig ...
Lille penis kompleks: Betyder størrelsen noget?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lille penis kompleks: Betyder størrelsen noget?

En lille penis bringer ofte psykologiske traumer og lav selvtillid med sig. Ofte har mænd, der lider af lille penis kompleks, dog en normal størrel...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.