Hvad er hot stone massage, og hvad er fordelene?

Hvis du er udsat for meget stress, kan hot stone massage være den perfekte løsning for dig. Find ud af, hvad det er, hvad fordelene og kontraindikationerne er.
Hvad er hot stone massage, og hvad er fordelene?

Sidste ændring: 16 september, 2022

Smerte i muskler opstår som et resultat af en række faktorer, der rangerer fra stress, søvnløshed, angst, kredsløbsproblemer og endda problemer med led. Det er grunden til, at der er udviklet alle mulige former for behandlinger til at løse disse problemer, såsom hot stone massage.

Det er en behandling, der kombinerer almindelig terapeutisk massage med påførelsen af sten på huden ved forskellige højere temperaturer. Det kan hjælpe på strømmen af energi og lindre fysiske og følelsesmæssige lidelser.

Her vil du finde al information om hot stone massage!

Hvad er hot stone massage?

Det officielle navn for denne metode er geotermisk terapi, og det fokuserer på påførelsen af sten på kroppen. Stenene bliver opvarmet på forhånd og placeret på huden for at lindre spændinger i musklerne for at reparere beskadigede bløde væv og endda forbedre energi.

Det er vigtigt at bemærke, at stenene, der bruges til denne behandling, er en særlig type. De er som regel lavet af basalt, hvilket er en type vulkansk sten med en flad og glat form. På forhånd opvarmer massøren dem til omkring 55 grader Celsius.

Terapeuten påfører dem derefter på specifikke områder på kroppen såsom rygraden, brystet, maven, ansigtet, håndfladerne og fødderne.

Med hensyn til teknikken vil det afhænge af den professionelle, der udfører arbejdet. Nogle har tendens til at holde stenene i deres hænder og derefter placere dem på klienterne. De kan også kombinere hot stone massage med svensk massage, vibrationer og cirkulære bevægelser.

Sten til massage

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Lær om den bedste massage til en baby

Hvad er fordelene ved hot stone massage?

Denne handling er blevet populær takket være dens afslappende effekter på kroppen foruden dens egenskaber med hensyn til fornyelse af energi. Der er dog mange andre fordele også, som vi vil forklare i detaljer nedenstående!

1. Lindring af smerter i muskler

Det er den mest populære fordel ved hot stone massage. Varme er den perfekte allierede til at lindre muskelsmerter og spænding i kroppen.

Det skyldes, at det giver mulighed for øget blodgennemstrømning i det berørte område, hvilket hjælper på reducering af muskelkramper. Foruden det reducerer det enhver inflammation, der kan opstå i musklerne.

2. Reducerer stress og angstniveauer

Stress og angst er et problem, som flere og flere personer lider af som et resultat af deres travle livsstile. Det forårsager, at bekymring og ulemper i hverdagen bliver til små opladninger af negativ energi.

Sammen med flere behandlinger, der findes til det, er teknikker med varme sten dog effektive i bekæmpelsen og reduceringen af stressniveauerTakket være denne massage strømmer energien, og harmoni opnås mellem krop, sind og sjæl.

3. Større fleksibilitet i led

Når en person udvikler sygdomme i led, udløser det endnu en række udbredte smerter, som er meget ubehagelige. Det er grunden til, at når begrænsninger bliver identificeret, såsom problemer med at bevæge sig, er massage en af de første løsninger, der overvejes.

Massage med varme sten er som regel den bedste løsning, eftersom denne type behandling er ideel til at berolige musklerne og reducere betændelse.

4. Forbedrer søvnkvalitet

Forskellige faktorer såsom stress, angst og endda smerte i kroppen fører ofte til andre lidelser forbundet med problemer med at sove. I den forstand er det vigtigt at understrege behovet for effektiv hvile for at kunne fungere optimalt i løbet af dagen.

Massage med varme sten er nyttigt til at fremme generel afslapning i kroppen, hvilket gør dyb og bedre søvn muligt.

5. Hot stone massage tilbyder også æstetiske effekter

Som det sidste må vi ikke overse fordelene ved denne behandling for huden. Forbedringen af blodomløbet og udskillelsen af affaldsstoffer bidrager til meget mere glat og sund hud.

Det betyder, at det fornyer, ilter og giver glans til dermatologisk væv.

Anbefalinger og kontraindikationer for hot stone massage

På trods af fordelene, som hot stone massage har for kroppen, er der en række anbefalinger, som man bør tage med i overvejelserne. Det faktum, at det er en naturlig procedure, betyder ikke, at der ikke er nogen kontraindikationer. Så vi anbefaler, at du er opmærksom på de følgende punkter.

Tal med en læge

Før du tager hen til en klinik, hvor de udfører denne form for massage, er det bedst først at tale med en læge om dit problem. Det kan være, at din lidelse handler om mere end simple smerter i musklerne, så du vil få brug for at gå til en specialist først.

I det henseende er der nogle tilfælde, hvor disse behandlinger ikke anbefales. Det er for eksempel, hvis du har blødersygdomme, forbrændinger på huden eller hvis du har fået foretaget en operation indenfor de seneste seks uger.

Udfør kun massage med professionelle

I enhver procedure, som man skal igennem, skal man nøje undersøge personerne, som vil være ansvarlige for at udføre det. Ikke alle kender de korrekte teknikker, når det kommer til hot stone massage.

Det er grunden til, at man skal sikre sig, at man gør det med en professionel med erfaring indenfor området. Det vil forebygge alvorlige konsekvenser såsom forbrændinger eller forværring af skader.

Undgå at placere sten på beskadiget hud

Hvis du har blå mærker, hudafskrabninger, snitsår eller forbrændinger uanset graden, skal man undgå denne form for massage under alle omstændigheder, indtil skaderne er helet. Hvis man påfører varme sten på huden, kan det øge risikoen for en mere betydelig skade.

De kan også forårsage infektioner forårsaget af bakterier fra olierne, der bruges.

Udfør ikke massagen i tilfælde af luftvejssygdomme

Denne anbefaling lader til at være almen fornuft, men mange tager det ikke alvorligt. Alle med en forkølelse, influenza eller feber bør undgå at få hot stone massage, indtil de er helt raske.

Husk, at forkølelse gør det svært at regulere kropstemperaturen. Som konsekvens af det kan oplevelsen være meget ubehagelig, hvis der påføres varme sten på huden.

Kvinde får hot stone massage

Måske denne artikel også vil interessere dig: Fire fordele ved massage til gravide

Hot stone massage i sammenhæng med geotermisk terapi

Kort sagt er geotermisk terapi en sikker og berigende teknik. Mange af dem, der får hot stone massage, oplever relativt øjeblikkelige ændringer med hensyn til afslapning af musklerne samt forbedring af søvnen.

Hvis du har brug for mere motivation, er her nogle afsluttende anbefalinger, som vil være meget gavnlige:

  • Vær sikker på, at du tager hen et sted med tidligere erfaring, som følger de nødvendige hygiejnemetoder.
  • Tal med massøren og forklar dine problemer. På den måde vil de kunne tilpasse behandlingen til dine behov.
  • Hvis du har nogen tvivl, skal du tale med en læge først og derefter behandleren.
  • Informér massøren, hvis du har nogen sundhedslidelser.

Med hensyn til, hvor ofte man bør få massagen, afhænger det af typen af person, man er. For eksempel hvis man er en atlet, kan man få massage to til tre gange om ugen til intensiv træning. Hvis man er mindre fysisk aktiv, kan man vælge en eller to gange om måneden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • VARELA-ACOSTA, MARIA JOSE. ESTUDIO COMPARATIVO ENTRE MASAJE RELAJANTE VS. MASAJE CON PIEDRAS CALIENTES EN ESPALDA PARA ESTRES ACADEMICO EN ESTUDIANTES DE OCTAVO SEMESTRE DE LA CARRERA DE MECATRONICA DE LA UNIVERSIDAD TECNICA DEL NORTE. Diss. UNIBE, 2013.
  • Angulo Amado, Dayana. “Dispositivo para contrarrestar los efectos de la insuficiencia venosa en mujeres a través de masajes terapéuticos a base de piedras de mármol.” (2020).
  • Arévalo Barriga, Fabyana Gabriela, and Valeria Margarita Cajas Mera. Efectos de la terapia geotermal en el tratamiento del dolor muscular cervical y lumbar en pacientes que acuden al área de rehabilitación del Hospital Básico Dr. Publio escobar del cantón Colta junio–noviembre 2016. BS thesis. Universidad Nacional de Chimborazo 2017, 2017.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.