Hvad er micellar water, og hvad bruges det til?

Mange hudplejeprodukter lader til at inkludere micellar water, men man ved kun lidt om dets fordele og anvendelsesmuligheder. Vi vil fortælle dig mere om det og forklare, hvad det præcis er til.
Hvad er micellar water, og hvad bruges det til?

Sidste ændring: 23 marts, 2021

Micellar water har fået en ret stor betydning i hudplejerutiner de seneste år. Anvendelsen af det som et renseprodukt til ansigtet er vokset, og det er også en gængs ingrediens i mange hudprodukter.

Succesen med denne type kosmetik findes i den effektive rengøring, den forårsager. Den efterlader derudover huden blød og glat, hvilket altid er skønt! Læs med for at opdage flere detaljer om micellar water.

Hvad er micellar water?’

Micellar water er et af de mest populære produkter til ansigtspleje og rens. Det anses som et lægemiddel til huden, eftersom det består af en formel, som man kan købe på apoteker, og er beregnet til huden.

Dets formel inkluderer milde overfladeaktive stoffer, som genererer miceller. Det er en kemisk form, som er baseret på foreningen af molekyler gennem deres vandafvisende ender.

Micellerne har den funktion, at de bidrager til kontakt mellem overfladen på huden og skidt. Kombineret med vand fjernes vandopløselige urenheder dermed.

Foruden de overfladeaktive stoffer indeholder denne type produkt også en række tilføjede komponenter såsom fugtgivende, astringerende og blødgørende midler. Disse substanser giver micellar water andre egenskaber, og det gør det til et af de mest fuldkomne kosmetikprodukter, der findes.

Partikler i vand til hudpleje

Måske du også vil være interesseret i denne artikel: Tips til at holde makeuptasken ren

Hvad er anvendelsesmulighederne?

Micellar water efterlader ikke blot huden blød, men det er også effektivt til at fjerne skidt, makeup og olie. Det hjælper dermed med at rense porer, mens det opstrammer huden.

Det er et alkoholfrit produkt, og ifølge udgivelser i JAAD magazine hjælper det med at fremme hudens hydrering, mens det reducerer irritation og inflammation. På den måde kan vi holde vores hud blød, smidig og glat.

Kosmetikindustrien sælger som regel disse produkter i forhold til den type hud, som de skal bruges til. Der er micellar water til forskellige typer af hud, som kan klassificeres som normal, tør, fedtet, ældre, kombineret eller dehydreret.

Man burde ikke behøve at nævne, at det essentielle skridt er at opdage sin hudtype for at kunne vælge den rigtige micellar water. Hvis man er i tvivl, er det ikke en dårlig idé at gå til en dermatolog for at lære mere om hudens komposition og finde de perfekte produkter til sin hud.

Sådan kan man anvende det i sin daglige rutine

Ordentlig hygiejne og hudpleje er baseret på anvendelsen af forskellige produkter på huden i vores daglige rutine. Ideelt set bør en renserutine udføres mindst to gange om dagen.

Den første rutine bør udføres som det første om morgenen for at rense huden fra de celler, som den frigiver om natten, og olien, der kommer under søvn. En aftenrutine sidst på dagen er en anden god mulighed for at implementere denne form for pleje for at kunne fjerne makeup og skidt, der har ophobet sig i løbet af dagen.

Micellar water erstatter alle tidligere produkter i hudplejerutinen. Med andre ord er det et substans, der er i stand til at supplere rensemidler, toner og fugtgivende midler. Det reducerer dermed tiden, som man som regel bruger på sin hudpleje, til en enkelt, nem handling.

Der er på nuværende tidspunkt stor kontrovers omkring, hvor vidt micellar water bør skylles af efter anvendelse. Der rådes til at skylle ansigtet efter brug af det, eftersom rensemidlerne kan forårsage irritation, når det er i kontakt med huden for længe, ifølge studier af Dermatologic Therapy.

Læs også denne artikel: Hudplejerutine om aftenen: Syv tips

5 fordele ved daglig anvendelse

Micellar water er ikke blot nyttigt til at rense ansigtet. Det har også vigtige fordele, som hjælper med at beskytte vores hud. Når man bruger det, giver vi vores hud nogle af de følgende fordele:

 • Hydrering: De fleste micellar water indeholder glycerin, hvilket hjælper huden med at forblive hydreret og ikke miste sit indhold af vand. Ifølge studier af Archives of Dermatological Research har glycerol kraftfulde hygroskopiske evner.
 • Fjerner skidt og olie: Tilstedeværelsen af miceller giver denne egenskab, eftersom det har evnen til at tiltrække skidtpartikler.
 • Effektiv til enhver hudtype: Det har meget lavt aggressivt potentiale, hvilket skelner det fra andre type rensemidler og sæber. Der er derudover forskellige varianter til hver hudtype.
 • Rens af huden: Det hjælper med at rense porer, og eftersom det er et blødgørende middel, forårsager det ikke nogen form for irritation ved tilstedeværelsen af akne. Et studie af The Journal of Dermatology konkluderer faktisk, at en kombineret anvendelse af et rensemiddel og fugtgivende middel til ansigtet er sikkert og effektivt.
 • Makeupfjerner: Dette produkt er meget nemt at tage med og er nemt at bruge. Det er effektivt som makeupfjerner, man kan bruge når som helst, selv uden rindende vand.
Kvinde kommer micellar water på vatrondel

Betydningen af micellar water i vores rutine

Micellar water er et af de mest fuldkomne produkter, når man tager dets komposition og egenskaber med i overvejelserne. Det giver fordele, som gør det værdifuldt for de personer, der bruger det, med få bivirkninger, og fordelene reducerer rutiner til kun nogle få handlinger.

Det er en af de primære ingredienser i ansigtshygiejene på grund af de mange muligheder, der er at vælge imellem. Muligheden for, at det er passende til forskellige og endda modstridende hudtyper, gør det til et endnu mere attraktivt produkt og en nødvendighed for enhver!

Det kan interessere dig ...
Sådan laver du micellar vand derhjemme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan laver du micellar vand derhjemme

Har du hørt om micellar vand endnu? Det er det nyeste nye kosmetiske produkt, der hurtigt bliver en uundværlig komponent i skønheds- og makeup ruti...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Atrux-Tallau N, Romagny C, Padois K, Denis A, Haftek M, Falson F, Pirot F, Maibach HI. Effects of glycerol on human skin damaged by acute sodium lauryl sulphate treatment. Arch Dermatol Res. 2010 Aug;302(6):435-41. doi: 10.1007/s00403-009-1021-z. Epub 2009 Dec 31. PMID: 20043170.
 • Isoda K, Seki T, Inoue Y, Umeda K, Nishizaka T, Tanabe H, Takagi Y, Ishida K, Mizutani H. Efficacy of the combined use of a facial cleanser and moisturizers for the care of mild acne patients with sensitive skin. J Dermatol. 2015 Feb;42(2):181-8. doi: 10.1111/1346-8138.12720. Epub 2014 Dec 6. PMID: 25483138.
 • Draelos Z, Hornby S, Walters RM, Appa Y. Hydrophobically modified polymers can minimize skin irritation potential caused by surfactant-based cleansers. J Cosmet Dermatol. 2013 Dec;12(4):314-21. doi: 10.1111/jocd.12061. PMID: 24305430; PMCID: PMC4285286.
 • Cerezo, Beatriz Imedio. NUEVAS TENDENCIAS EN DERMOFARMACIA: EL AGUA MICELAR, ANÁLISIS DE COMPOSICIÓN Y CONSUMO. Diss. UNIVERSIDAD COMPLUTENSE, 2017.
 • Ananthapadmanabhan KP, Moore DJ, Subramanyan K, Misra M, Meyer F. Cleansing without compromise: the impact of cleansers on the skin barrier and the technology of mild cleansing. Dermatol Ther. 2004;17 Suppl 1:16-25. doi: 10.1111/j.1396-0296.2004.04s1002.x. PMID: 14728695.
 • Kuehl BL, Fyfe KS, Shear NH. Cutaneous cleansers. Skin Therapy Lett. 2003 Mar;8(3):1-4. PMID: 12858234.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.