Hvad gør man, når tiden ikke læger alle sår?

Hverken tiden eller hjernens egne processer kan helbrede sår 100 procent af tiden. Det vigtige er at acceptere, hvad der er sket og komme videre.
Hvad gør man, når tiden ikke læger alle sår?

Sidste ændring: 06 december, 2018

  Tidens hånd kan nogle gange kurere og hele sår, og hjælpe dig med at tilsidesætte din smerte og se tingene i et andet perspektiv. Men husk, at ingen af dine traumatiske oplevelser forsvinder for evigt – du tilbagekalder dem ganske enkelt med færre smerter end før. Så hvad gør du, når tiden ikke læger alle sår?

Du er måske vant til at høre udtrykket “tiden læger alle sår”, og det er terapeutisk til at hjælpe dig med at lære af de negative ting, du har været igennem.

Men det er vigtigt at afklare et par ting.  Dit sind glemmer aldrig og ikke alle dine smertefulde erfaringer vil blive lektioner, du kan til at lære af.  Tiden læger ikke altid alle sår.

Faktisk frem for at lære dig noget, kan tab eller smertefulde oplevelser ofte tvinge dig til at acceptere visse kendsgerninger – og det uden nogen bedøvelse.

Du har ikke andet valg end at acceptere, at “intet varer evigt.” Hvad du anser for at være sandhed i dag, kan i morgen være en mulighed, der er svær og usikker.

Vi inviterer dig til at overveje disse spørgsmål.

Livet med sår har forladt dig

Det at miste den, du elsker, få et følelsesmæssigt nedbrud, afslutte et venskab, blive forrådt, fejle med noget du ville gøre til en succes… Alle disse fakta i livet du kan stå over for.

Du læser eller hører ofte sætninger som denne: ”For at forstå livet, skal du lide.” Det er ikke nødvendigvis sandt. Sådanne vitale læreprocesser finder sted på en række forskellige måder, og lykkelige øjeblikke kan også være fremragende lærere, der inviterer dig til at komme videre.

Vi anbefaler, at du læser:

Sårede mennesker sårer andre

Traumatiske begivenheder og sår kan undertiden endda ofte “fælde” dig. Du undgår at bevæge sig fremad, fordi du har så meget smerte. Hvad kan du gøre i disse tilfælde? Hvilke strategier skal du følge, når din lidelse begynder at overvælde dig?

hjertesmerte

Lær at leve med tomheden

Der er ingen magisk formel til at få dig gennem de vejkryds, som du møder på et tidspunkt i dit liv. Der findes ingen medicin til at hele sår eller fjerne smerte, og ingen tidsmaskine til at tillade dig at undgå visse kendsgerninger.

  • Sårene vil altid være der, vad enten du vil det eller ej. Tid er ikke den perfekte arkitekt, der er i stand til at få dem til at forsvinde, men den vil hjælpe dig helbrede og ikke gøre som du havde på dag ét. Du bliver i stand til at sameksistere med din smerte.
  • Mange mennesker har lært at leve med tomhed. Fravær af en de elskede, året efter en dårlig beslutning, en mistet kærlighed.
  • Hvad der er vigtigt i disse tilfælde er, at du forhindrer din lidelse i at tage dig til fange. Du kan ikke fodre din manglende evne til at kæmpe. Sig ikke ting som: “Efter dette er livet ikke længere værd at leve,” eller “Jeg vil aldrig blive glad igen.”

Nøglen er at arbejde med accept.  Hvad der er sket er sket, virkeligheden er hvad den er, og din eneste mulighed er at acceptere det og dig selv i din nye situation.

Egenkærlighed læger alle sår

Livet skubber dig af sted fra tid til anden på bølger, der kan være kolde og meningsløse. Hvordan kunne det tage den person bort, som du elskede højest? Hvorfor skulle det ske for dig, hvis du er en god person, og altid stræber efter det bedste for alle?

Nogle gange, når du bliver besat af at finde mening i det, der ingen mening har, snarere end helbrede sår, fodrer du dem fortsat. Du kan ikke gøre det.

Tiden læger alle sår, eller det siger man i hvert fald.

Når du går gennem noget smertefuldt, er det nemt at glemme et særligt aspekt: omsorg for dig selv, og elske dig selv.

Når du bliver konfronteret med de smertefulde slag i livet, er der ikke noget mere healende end at genfinde dig selv, se på kendsgerningerne og huske på, at du fortjener at blive glad igen.

  • Hvis du har mistet en, så husk at smile for den person vil altid findes i dit hjerte og hukommelse.
  • Hvis nogen har såret dig, skal du ikke fodre din smerte, fordi du bare styrke de skader, de gjorde. Accepter fakta, så bryde ud og gå. Ryst dine skygger af dig og stige op igen fra dine sår.

En såret sjæl kan aldrig hele fuldstændigt. Dine sår vil altid være der, men dit hjerte vil fortsætte med at slå.

Tillad dig selv at blive glad igen. Omfavn det liv, som du fortjener. Det kan godt være at tiden ikke altid læger alle sår, men derfor behøver du ikke rive dem op hele tiden.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.