Sådan kan du lindre hovedpine og spænding naturligt

Fysisk træning og regelmæssig afslapningsteknikker hjælper dig med at føre en sundere livsstil. Anvend ovenstående tips i dit daglige liv for at give dit sind og krop den ro, de virkelig fortjener.
Sådan kan du lindre hovedpine og spænding naturligt

Skrevet af Solimar Cedeño

Sidste ændring: 09 august, 2022

En hektisk livsstil fyldt med stress og angst kan medføre visse problemer i dit liv. Et af disse problemer kan være ondt i hovedet, så det kan være nødvendigt at lindre hovedpine og spænding.

Først og fremmest så er dette problem et tegn på, at du skal skrue ned for de aktiviteter, der forårsager stressPrøv at trække vejret dybt og slappe af for at lade din krop frigive den spænding.

Hovedpine forårgsaget af spænding  eller en “muskelkontraktur hovedpine” skyldes psyko-somatiske stress. Det får nakkemuskler til at spænde, hvilket udløser både fysiske og psykologisk typer af spændinger, der kan vare i flere timer.

Denne hovedpine er forbundet med en trykkende og fyldig smerte, som stråler fra panden og nedad til ​din nakke. Det ledsages også af spændinger i skuldrene, der begrænser dit bevægelsesområde.

Der er flere lægemidler, du kan tage for at reducere disse typer af hovedpine – men vidste du, at der også er naturlige behandlinger til at lindre hovedpine og spænding? Der er en bred vifte af planter og hjemmemidler med flere fordele, der omfatter lindring af disse symptomer.

I dag fortæller vi dig, hvad de er.

1. Ingefærte til at lindre hovedpine og spænding

ingefærte til at lindre hovedpine og spænding

Ingefærplanten er kendt for sine antiinflammatoriske og analgetiske egenskaber. En simpel kop te vil give dig øjeblikkelig lindring, endda selv fra kvalme produceret af denne form for hovedpine.

Ingefærte kan også hjælpe med at lindre smerte forårsaget af hovedpine og har også positive virkninger på andre sundhedsmæssige forhold eller ubehag.

2. Kamillete

kamille mod hovedpine

Kamille er en anden urt, der almindeligvis anvendes til denne type lidelser. Dens popularitet kan dateres tilbage til flere århundreder. Ægypterne, grækerne og romerne brugte denne te til at behandle deres smerte og angst.

Kamillete er let at lave og er en af ​​de urter, du altid bør have i dit hjem, fordi dets fordele er så utroligt omfattende. Drik en kop kamillete og det vil hjælpe dig med at slappe af og stoppe den spænding, der giver dig kronisk smerte og hovedpine.

3. En maske med myntete til øjnene

pebermynte

Dette er et simpelt, og naturligt alternativ, der indebærer fremstilling af myntete og påføring af det på overfladen af ​​dine lukkede øjenlåg i 20 minutter. Det har vist sig, at dette trick kan berolige øjenmusklerne og lindre hovedpine og spænding.

Egenskaberne af mynte vil give yderligere lindring og reducere dine spændinger. Omslag lavet med denne urt vil lindre dit ubehag.

4.  En maske lavet på æblecidereddike

æblecidereddike til at lindre hovedpine og spænding

Denne maske giver smertelindring gennem afslapning. Påfør omslag med kold æblecidereddike, og du vil se, hvordan det kan lindre smerten.

Tag straks derefter et varmt brusebad for at øjeblikkeligt få det bedste ud af dets beroligende effekter.

5. Lavendel til at lindre hovedpine og spænding

lavendel

Uanset om det er te eller en æterisk olie, lavendel lindrer stress. Det giver også lignende fordele som en aromatisk essens.

Lavendelte er lavet ved at lade bladene trække i varmt vand. Du vil bemærke, at din krop bliver mere afslappet, når du drikker te lavet på denne type urt.

6.  Olivenolie og citronsaft

Dette er et simpelt og naturligt middel mod hovedpine. Forbruge en spiseskefuld olivenolie med lidt citronsaft for at reducere inflammation, fremme god hydrering og forbedre stofskiftet. Det lindrer også spændinger i nakke og skuldre.

Ingredienser

  • 1 spiseskefuld olivenolie (15 ml)
  • Saft af ½ citron

Hvad skal du gøre?

  • Bland begge ingredienser og indtag med det samme.

7. Aromaterapi

aromaterapi

Aromaterapi består af at bruge æteriske olier og produkter fra grøntsager og urter. Olierne tilsættes varmt vand, og de efterfølgende  dampe absorberes af lungerne.

Essenser baseret på appelsin, cædertræ, mandarin, rose og sandeltræ har alle afslappende virkninger. Dette er et lægemiddel, som skaber en behandling, der lindrer symptomerne på stress.

8. Indtag en afbalanceret kost for at lindre hovedpine og spænding

sund kost

En kost rig på næringsstoffer er det grundlæggende grundlag for behandling af hovedpine. Tag B-vitaminer og magnesium, da de kan give energi til dine neuroner, som er på overarbejde i løbet af dagen.

Andre tips, der er nemme at anvende i dit daglige liv, omfatter blandt andet at sørge for at få masser af hvile og undgå overdreven brug af musklerne i løbet af dagen. Alt dette gøres ved at holde nakken i en ordentligt stilling, når du sover og foretag nogle bløde øvelser, som beroliger musklerne omkring nakken og skuldrene.

Det er bedst at undgå stressede og bekymrede sindstilstande. Etabler dine prioriteter og hold en pause mellem dagligdagsaktiviteter for at frigøre enhver spænding, der opbygges.

Fysisk træning og regelmæssige afslapningsteknikker hjælper dig med at føre en sundere livsstil. Anvend ovenstående tips i din hverdag for at give dit sind og krop den hvile, den virkelig fortjener. Dette vil hjælpe dig med at forhindre spændingshovedpine.

Det kan interessere dig ...
7 lette øjenøvelser for at undgå hovedpine og visuel træthed
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 lette øjenøvelser for at undgå hovedpine og visuel træthed

Lav disse 7 lette øjenøvelser i løbet af dagen for at modvirke og lindre hovedpine, og helt undgå dette ubehag - det er nemt og enkelt!