Hvad stiller man op med ulydige børn?

Er du bekymret over dit barns adfærd? Hvis din lille ignorerer hvad du siger de skal gøre, er det på tide, at du tager skridt til at løse problemet. Ulydighed kan korrigeres gennem kommunikation og passende strategier. Opdrag dit barn og skab et godt forhold til ham eller hende.
Hvad stiller man op med ulydige børn?

Sidste ændring: 26 august, 2022

Ulydige børn kan være en hovedpine for forældre.

Barndommen er en af ​​de lykkeligste og mest udfordrende tider for alle forældre. Der er mange stadier, udfordringer og forandringer, som de skal møde sammen. I mellemtiden skal de forsøge at opretholde respekt, tillid og kommunikation mellem forældre og barn.

I tilfælde af ulydige børn kan problemerne være endnu større. Deres holdninger er mere komplicerede at håndtere, og det kræver meget tålmodighed og vilje effektivt at rette op på deres adfærd.

Hvordan opfører ulydige børn sig?

For at identificere, hvad et ulydigt barn er, bør du se på deres adfærd.

Hvis de for eksempel begynder at ignorere dig, er det sandsynligt, at de går gennem den fase, hvor de begynder at måle, hvor langt de skal gå for at få det, de ønsker.

Dette får dem til at træffe beslutninger, hvor de altid vil gøre det modsatte af hvad du vil have. Dette sker ofte med børn der er opdraget i et mere autoritært miljø. Hvad der plejer at ske er, at han/hun bliver træt af altid at skulle følge ordrer. Derfor vil han/hun begynde at gøre oprør mod sine forældre eller andre, der fortæller ham eller hende hvad de skal gøre.

Dette irriterer nemt forældrene. Derefter begynder barnet at skabe et forhold mellem ulydighed og barnligt oprør for at få det, de vil have og blive hørt.

Oprørske børn har ikke ofte en fælles holdning, som let kan identificeres som sådan, hvilket gør dårlig opførsel vanskeligt at håndtere i tide.

Men her er et par ting at holde øje med:

Ulydige børn ignorerer dine ordrer

Bøn kan gøre oprør mod deres forældre ved at ignorere deres ordrer

At undlade at gøre, som de får besked på, er et tydeligt symptom hos ulydige børn. I dette tilfælde forsøger barnet at udøve sin lille mængde mangt ved at bryde de regler, som han/hun skal følge.

Denne ulydighed kan skyldes flere faktorer. For eksempel konflikter mellem forældrene, søvnforstyrrelser, skilsmisse, sociale vanskeligheder, hyperaktivitet osv.

Det er dog vigtigt at identificere, hvorfor barnet ikke adlyder. Dette er ofte en indikator på, hvorfor han/hun er ulydig, og dette vil hjælpe dig med at behandle problemet.

Læs også:

Ulydige børn laver ikke sine huslige pligter eller lektier

Der er en mulighed for at du er alt for føjende eller eftergivende som forælder.

Måske vil du gerne have at dit barn ser dig som ven for at skabe mere tillid mellem jer. Dette har normalt den modsatte virkning og resulterer i, at dit barn mister respekt for dig, og han/hun begynder ikke at lave sit arbejde.

Dit barn skal se dig som en autoritetsfigur, som hun eller han skal respektere, så længe du har hans eller hendes bedste interesse for øje.

Jo bedre forhold I har, jo mere skal du sørge for at de laver deres arbejde i skolen og hjemme.

Måske holder barnet op med at lave sine lektier eller sit husarbejde, som led i et oprør

Barnet lyver for dig

At lyve er et ret almindeligt problem hos børn. Du skal dog adressere det tidligt, da det kan udvikle sig fra små løgne til store og forårsage problemer i fremtiden.

Det er vigtigt, at du taler med dit barn, da dette er alderen, hvor de udvikler personlighedstræk. De beholder ofte disse træk gennem hele deres barndom, og det kan medføre problemer i fremtiden.

Hvad kan vi gøre for at korrigere ulydige børn?

At identificere den mest almindelige opførelse for et ulydigt barn er yderst vigtigt, når det kommer til at korrigere dem i tide. Vi vil dog dele nogle råd, som vil hjælpe med at rette op på ulydighed i ethvert barn.

Meld dem til sport eller kunstneriske aktiviteter

Børn har ofte en masse adrenalin og spændinger i deres kroppe på grund af monotonien ved altid at følge reglerne. Ulydighed er deres måde at komme ud med det på.

At tilmelde dem til sport eller en kunstnerisk aktivitet, som de er interesseret i, vil ikke kun hjælpe dem med at frigive alt det akkumulerede stress, men det vil også skabe vaner og disciplin.

Fjern privilegier, når de er ulydige

Hvis du fjerner privilegier, når de er ulydige, hjælper du med at rette op på deres uhensigtsmæssige adfærd.

At fjerne de ting, som han/hun kan lide eller som underholder ham eller hende, kan være et effektivt middel til at forbedre adfærd.

Dog må du aldrig straffe uden at give en forklaring. Tal med dit barn og lad ham eller hende forstå, at enhver handling har konsekvenser.

Kommuniker hvordan barnets ulydighed får dig til at føle

Kommuniker med dit bar. Husk, at skæld ud ikke handler om at straffe dit barn

Skæld ud handler ikke om at straffe dit barn eller afholde ham eller hende fra at gøre noget, han/hun kan lide.

Skæld ud fortæller dit barn, hvordan deres indstilling får dig til at føle. Det handler om at forklare, hvordan det at være ulydigt vil påvirke hende eller ham på alle stadier af deres liv.

Det er også vigtigt at skelne mellem lydighed og underkastelse. Lær barnet, at det at overholde reglerne er vigtigt for at opretholde gode personlige, familiemæssige og sociale forhold.

At lade det ulydige barn vide, at hans eller hendes adfærd påvirker dig og bekymrer dig, vil skabe et større familiesammenhold.

Barnet vil forstå, at hans eller hendes holdninger påvirker en elsket, og han/hun vil begynde at rette op på grund af instinktet for at beskytte.

Læs også:

Konklusion

Ulydighed hos børn er mere almindeligt, end du måske tror, så vær ikke foruroliget. Det er heller ikke så svært at løse dette problem. At følge nogle råd, lære mere om dit barn hver dag, lytte og tale med ham eller hende, er alt sammen med til at hjælpe dig med at løse ulydighed og ethvert andet problem, der måtte opstå.

Som forælder i denne situation skal du forblive rolig og ikke foretage nogen impulsive handlinger. Selvom vi ved, at et barns ulydighed kan være frustrerende, er det bedst at imødegå denne type problem med korrekt kommunikation og strategier, som vil fungere for jer begge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • García, Cristina Larroy, et alEl niño desobediente: estrategias para su control. Anaya-Spain, 1997.
  • Nuñez Mederos, Carmen Susana, Pérez Cernuda, Caridad, & Castro Peraza, Marta. (2017). Consecuencias del divorcio-separación en niños de edad escolar y actitudes asumidas por los padres. Revista Cubana de Medicina General Integral33(3), 296-309. Recuperado en 06 de diciembre de 2020, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-21252017000300003&lng=es&tlng=pt.
  • Palacios Gonzales, Daisy Irina (2020). Modificación de conducta en un niño de 5 años con problemas de desobediencia. Universidad Nacional Federico Villarreal.
  • Ramos-Paúl, Rocío, and Luis Torres CardonaNiños desobedientes, padres desesperados. Punto de Lectura, 2013.
  • Urra, JavierEl pequeño dictador. Grupo Ilhsa SA, 2012.
  • Vandell, D., Simpkins, S. y Liu, Y. (2020). Desde el cuidado y la educación tempranos hasta las conductas problemáticas de los adultos: un camino de prevención a través de actividades organizadas después de la escuela. Desarrollo y psicopatología, 1-12. doi: 10.1017 / S0954579420001376

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.