Hvordan man tilbereder bløde løg uden sukker

Denne artikel beskriver tilberedningsprocessen af bløde løg uden sukker og beskriver ingredienserne. Prøv denne lækre opskrift.
Hvordan man tilbereder bløde løg uden sukker
Maria Patricia Pinero Corredor

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Maria Patricia Pinero Corredor.

Sidste ændring: 18 maj, 2023

Det er muligt at tilberede bløde løg uden sukker, da denne fødevare allerede indeholder sine egne kulhydrater, som frigives takket være visse reaktioner, der finder sted, når de tilberedes ved lav varme.

På denne måde får vi et lækkert tilbehør til vores mad, som vi kan spise med god samvittighed! Der anvendes faktisk kun naturlige produkter i tilberedningen, og retten er relativt kaloriefattig.

Bløde løg: Luksus tilbehør

Løg er et af de naturlige produkter med de fleste egenskaber og sundhedsfordele. Det bruges som slimløsende, vanddrivende, fordøjelsesfremmende middel og til at hjælpe med at opretholde en god funktion af det kardiovaskulære system ifølge resultaterne af forskellige undersøgelser.

Det har også anvendelser ud fra et æstetisk synspunkt, da det er rigt på mineraler og bruges til at lave ansigtsmasker til at nære huden. Man kan endda lave løgshampoo.

Det er også en uerstattelig ingrediens i køkkenet. Det kan spises råt eller i salater. Det tilsættes til gryderetter, hvilket giver en uforlignelig smag. Blandt de mest lækre hors d’oeuvres er løgringe.

Kort sagt, opskrifterne, der omfatter denne grøntsag, er uendelige.

Især er bløde løg et særligt populært tilbehør, der bruges i en række forskellige retter. Det passer godt til en omelet, kød, ost, i en burger, sandwich, tærte og endda bare med en skive brød!

Hvis du vil vide mere, så tag et kig på dette: Sådan bruges løg til behandling af vorter i hjemmet

Hvordan tilbereder man bløde løg uden sukker?

Det er nødvendigt at præcisere, at den oprindelige opskrift på bløde løg er sukkerfri. Faktum er, at dette produkt allerede indeholder sine egne kulhydrater, som frigives, når det simrer med olie og mister meget af det vand, det indeholder.

Dette skyldes den såkaldte Maillard-reaktion, hvor en række kemiske processer finder sted, der involverer de kulhydrater og proteiner, der er i fødevaren. Begge ændres ved opvarmning, hvilket giver anledning til den proces, vi kalder “karamellisering”.

Her er en enkel måde at tilberede løgconfit, som det også kaldes, på med få ingredienser. Prøv opskriften, du vil helt sikkert elske den!

Ingredienser

 • 6 til 7 spiseskefulde olivenolie (fortrinsvis ekstra jomfru olie)
 • 1,25 dl vand
 • En knivspids bagepulver (valgfrit)
 • En lille teskefuld salt
 • 4 til 5 store løg

Redskaber

Følgende redskaber vil være nødvendige under processen:

 • En stor kniv
 • En stor stegepande eller wok
 • En træske til at røre
 • En steriliseret glasbeholder til opbevaring
 • Et skærebræt (helst af træ, ikke af plastik)
Rå løg skæres

Fremgangsmåde

Det er en enkel proces at tilberede bløde løg uden sukker. Den kræver dog fuld opmærksomhed i alle faser.

1. Valg af løg

Selvfølgelig skal vi vælge og købe nogle gode løg. Jo større og friskere, jo bedre.

Det er vigtigt at sørge for, at de ikke har blå pletter, beskadigede dele eller huller. Det er vigtigt at være opmærksom på lugten, da den kan afsløre, om de er begyndt at rådne.

Der findes flere typer løg: Gule, lilla, røde og forårsløg. Til den opskrift, vi skal tilberede, anbefales hvide løg. Det er ikke kun, fordi de er de største, men sammen med de lilla løg er det dem, der indeholder mest naturligt sukker.

2. Vask løgene godt

Selv om vi skal bruge de indre lag, er det tilrådeligt at vaske alt mad godt. Især fordi løg vokser i jorden og kan være kommet i kontakt med forskellige kemikalier.

3. Skræl og skær løgene

Skær først løget på tværs, så der er fire store dele tilbage. Det første eller de to første lag, dvs. de yderste lag, fjernes. Derefter skæres løgene i juliennestrimler, men sørg for, at de ikke er for tynde.

4. Varm olien og løgene op

Sæt stegepanden eller wokken over svag varme, og hæld olivenolien i. Når olien er varm, tilsættes det hakkede løg.

Sørg for, at juliennestrimlerne er godt fordelt, så de ikke klumper sammen. Drys derefter salt over. Hold flammen lav under hele tilberedningen.

5. Karamellisering

I begyndelsen, når løget begynder at tabe vand, vil det se gennemsigtigt ud. Men så fordamper vandet, og det er her, at karamelliseringen begynder, hvor det går fra hvidt til gyldenbrunt. Derefter frigøres sukkerstofferne, hvilket giver den karakteristiske smag og aroma for denne opskrift.

Processen tager tid, ca. to og en halv time. Tålmodighed er påkrævet. Der findes opskrifter, der ikke tager så lang tid. I løbet af den første time er det nødvendigt at vende juliennestrimlerne af og til ved hjælp af en træske. På samme måde skal du sikre dig, at de alle er kogt og brunet lige meget.

I den sidste time af processen skal opmærksomheden være større, da du ikke må lade løgene brænde på. Den gyldne nuance vil ændre sig til en karamelfarve, der er lidt mørkere. Konsistensen vil også ændre sig og føles blød. Dette indikerer, at de bløde løg uden sukker er klar.

6. Opbevaring af bløde løg uden sukker

Dræn den overskydende olie og opbevar løgene i en steriliseret glasbeholder, så de kan spises, når det ønskes. De kan nemt opbevares i op til en uge.

Brød med bløde løg uden sukker

Nogle tips og anbefalinger til at lave bløde løg uden sukker

Ud over ovenstående indikationer er der situationer, som man skal være opmærksom på, når man tilbereder bløde løg uden sukker, så produktets kvalitet er sikret. Blandt de anbefalinger, der skal tages i betragtning, er følgende:

 • Hvis du bemærker, at løget tørrer ud, kan der tilsættes lidt vand.
 • En knivspids bikarbonat, der tilsættes, når løgene er ved at afslutte karamelliseringsprocessen, hjælper til at konservere dem lidt mere.
 • En anden valgfri ingrediens, der kan tilsættes, er eddike: En teskefuld kan forstærke smagen og give den et let sødt og surt præg.
 • Nogle mennesker foretrækker også at tilsætte oregano eller andre krydderier som f.eks. sort peber for at give en mere eksplosiv smag.
 • Bløde løg uden sukker reducerer sin volumen en hel del. Så tag dine forholdsregler, og beregn altid lidt mere, end du tror, du får brug for.
 • Når det er tid til at servere, skal du varme løgene lidt op, og så smager de som frisklavet.

Du er måske også interesseret i: Sådan tilberedes løgringe i en airfryer

Sådan nyder du bløde løg uden sukker

Tilberedningen af bløde løg er ikke særlig kompliceret, selvom processen er lidt lang. Du skal holde nøje øje med dem, så de ikke brænder på og bliver helt rigtige.

Der er flere retter, hvis smag kan forbedres, hvis vi ledsager dem med en portion bløde løg uden sukker. Det bedste er, at du kan nyde disse løg uden at få dårlig samvittighed, da det er en forholdsvis kaloriefattig spise: 187 kalorier i en portion på 100 gram. Til sammenligning indeholder et stykke kage mere end 300.

En anden fordel ved denne ret er, at du bruger naturlige ingredienser uden tilsat sukker. Dette er godt for folk, der følger særlige diæter (herunder keto), samt for dem, der lever med diabetes.

I denne henseende er der forskning, der har fastslået, at løg har hypoglykæmiske virkninger. I denne forstand anses det for at kunne bruges som et kosttilskud i forbindelse med behandling af type 1 eller type 2 diabetes. Af alle disse grunde foreslås det nu også at implementere bløde løg uden sukker som en sund snack.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.