Hvordan man tilbereder tigermælk

Vi vil fortælle dig, hvordan du tilbereder udsøgt hjemmelavet tigermælk, en eksotisk drik med visse egenskaber med mange sundhedsmæssige fordele.
Hvordan man tilbereder tigermælk
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Tigermælk er en drik af høj kvalitet, der kan give mange vigtige næringsstoffer til kroppen. Den kan nemt tilberedes derhjemme med få ingredienser.

Vi forklarer alle de trin, du skal følge, så du opnår et slutresultat af høj kvalitet, som kan indgå i en varieret og afbalanceret kost.

Opskrift på tigermælk

Indtagelse af tigermælk i forbindelse med en varieret og afbalanceret kost kan skabe en række sundhedsmæssige fordele. Denne drik indeholder flere typer af vigtige næringsstoffer, f.eks. proteiner.

Disse har en høj biologisk værdi, og de har alle de essentielle aminosyrer og en god fordøjelighed. Vi viser dig, hvordan du tilbereder den derhjemme!

Ovnbagt fisk

Tigermælk indeholder rå kulmule eller anden fisk. Derfor anbefales den ikke til gravide kvinder.

Ingredienser

Hvis du vil tilberede udsøgt tigermælk, skal du bruge følgende produkter:

Fremgangsmåde

 1. Pres først citronsaften og si den for at fjerne eventuelle kerner eller rester, der måtte være tilbage.
 2. Kom det derefter i blenderen sammen med fisk og bouillon.
 3. Derefter skræller du sellerien, fjerner trådene og skærer den i fine skiver.
 4. Gør det samme med løget, men skær det i juliennestrimler.
 5. Resten af ingredienserne kommes i blenderen: Salt, peber, koriander og lidt is.
 6. Blend på maksimal styrke, indtil der opnås et homogent resultat. Konsistensen kan variere alt efter personlig smag, og du kan tilsætte mere eller mindre bouillon for at gøre den tykkere.
 7. Som afslutning kan du toppe den med et strejf af chili, hvilket gør den mere krydret.
 8. Opbevar den i køleskabet i et par timer, før den skal indtages, da den skal være kold for at kunne nydes bedst muligt.

Endnu en god opskrift: Sådan identificerer du fordærvet fisk

Fordele ved tigermælk

Tigermælk serveret i glas

Tigermælk er en typisk peruviansk fødevare, der kan give vitaminer og proteiner til kosten.

Tigermælk er en kilde til mineraler af høj kvalitet, såsom calcium eller endda magnesium. Sidstnævnte har vist sig at være tæt forbundet med at fremme hvile. Det bidrager til at forbedre søvnkvaliteten, hvilket fremmer restitutionsprocesserne og hjælper med at opnå indre balance.

Som det sidste vil vi nævne tigermælkens indhold af capsaicin, når den toppes med et strejf af stærk chili. Dette element kan bidrage til at aktivere stofskiftet og øge kropstemperaturen en smule.

Herefter vil energiforbruget i hvile stige, hvilket kan have en positiv indvirkning på vægttabet. Dette fremgår af en undersøgelse, der er offentliggjort i International Journal of Food Sciences and Nutrition.

Tilbered tigermælk derhjemme

Som du har set, er det virkelig nemt at tilberede udsøgt tigermælk derhjemme. Med denne opskrift kan du sikre indtagelsen af visse essentielle næringsstoffer, vitaminer og mineraler, kvalitetsforbindelser, der er med til at sikre, at kroppen fungerer korrekt. Selvfølgelig bør det indgå i en afbalanceret og varieret kost.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at denne drik måske ikke er egnet til alle. Den er trods alt lavet af rå fisk, så der er en vis mikrobiologisk risiko, og af den grund anbefales det ikke til f.eks. gravide kvinder.

Det kan interessere dig ...
Drik med grøn te, ananas og kanel til vægttab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Drik med grøn te, ananas og kanel til vægttab

I modsætning til industrielle drikkevarer kan naturlige drikkevarer støtte vægttab. Prøv denne drik med grøn te, ananas og kanel. • Anton, S. D., Hida, A., Mankowski, R., Layne, A., Solberg, L. M., Mainous, A. G., & Buford, T. (2018). Nutrition and Exercise in Sarcopenia. Current protein & peptide science19(7), 649–667. https://doi.org/10.2174/1389203717666161227144349
 • Cao, Y., Zhen, S., Taylor, A. W., Appleton, S., Atlantis, E., & Shi, Z. (2018). Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up. Nutrients10(10), 1354. https://doi.org/10.3390/nu10101354
 • Varghese, S., Kubatka, P., Rodrigo, L., Gazdikova, K., Caprnda, M., Fedotova, J., Zulli, A., Kruzliak, P., & Büsselberg, D. (2017). Chili pepper as a body weight-loss food. International journal of food sciences and nutrition68(4), 392–401. https://doi.org/10.1080/09637486.2016.1258044

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.