Hvorfor glemmer vi altid vores fodsundhed?

De tager os med overalt, og alligevel glemmer vi ofte at passe ekstra godt på vores fødder. I denne artikel giver vi dig nogle tips til fodsundhed.
Hvorfor glemmer vi altid vores fodsundhed?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Fodpleje er vigtigt på alle tider af året. For at gøre dette er det nødvendigt at vælge produkter, der sikrer gode resultater. De skal gøre det muligt for os virkelig at passe på vores fodsundhed.

Det koster ikke noget at dedikere bare en lille smule tid hver dag til vores fodsundhed. For mange mennesker er det dog svært både at tilegne sig og fastholde denne vane. Det er trods alt mere almindeligt at lægge vores fokus på at pleje andre dele af kroppen som vores hår, ansigt, hænder og selvfølgelig vores form.

Generelt er de, der er mere opmærksomme på føddernes sundhed, mennesker over 55 år. Det er i den alder, at de fleste gener begynder at opstå. Derfor er det så vigtigt at lære at begynde at passe på sine fødder så tidligt som muligt.

Vores forsømte fødder

Fødderne er normalt meget forsømte, når det gælder kropspleje, på trods af at de er en meget vigtig del af kroppen, og at deres tilstand har stor betydning for vores sundhed og velvære.

De bærer kroppens vægt og giver os mulighed for at udføre forskellige aktiviteter på daglig basis. De får dog ikke altid den bedste pleje ud over at rengøre dem i brusebadet, tørre dem og bære pænt fodtøj (hvilket ikke er det samme som behagelige sko eller anbefalelsesværdigt fodtøj).

I mellemtiden indebærer deres krævende daglige rutine at gå, løbe, hoppe og nogle gange endda at stå i timevis uden at bevæge sig. Når de gør dette, er de ikke altid beskyttet med det mest hensigtsmæssige fodtøj. Det er dog normalt først, når de er ømme og mishandlede, at de får reel opmærksomhed fra os.

Kvinde kommer creme på fødder for at fremme fodsundhed

Det faktum, at vores fødder næsten altid er “lukket” inde i vores sko og er en lidt udsat kropsdel, gør det let for os at glemme dem. Mange gange husker vi først deres eksistens, når de sender os signaler om, at noget ikke går godt, gennem smerter, hævelse, dårlig fodlugt eller overdreven tørhed.

Efter en lang gåtur kan ikke kun dine fødder og ben gøre ondt, men også din ryg. Derfor er det nødvendigt at passe på dine fødders sundhed.

Vi ved, at du vil kunne lide at læse: Ved du, hvor gavnlig en fodmassage før sengetid er?

Vigtigheden af fodsundhed

Hvis du tager dig af dine fødder hver dag i mindst fem minutter, vil det ikke kun give dig en følelse af velvære i øjeblikket, men også på lang sigt (noget, som du uden tvivl vil være meget taknemmelig for på længere sigt!).

For at gøre dette er det ikke nødvendigt at følge en særlig kompliceret metode. I virkeligheden er det nok at være opmærksom på, at vi ikke bør udelukke vores fødder fra vores daglige personlige plejerutine.

Med andre ord er det ikke dårligt at pleje vores figur, ansigt eller andre dele af kroppen. Så længe vi ikke forsømmer de andre. En god vane supplerer de andre og giver en række fælles fordele, som ikke kun kan mærkes fysisk, men også følelsesmæssigt.

To fødder står på tæer

Tips til at opnå perfekt fodsundhed

Nedenstående ser vi på de grundlæggende tips til at få sunde fødder.

1. Fjern hård hud

Selv om hård hud måske ikke generer os i det daglige, bliver de til en gene, hvis vi dyrker sport eller går regelmæssigt. Derfor er en god fugtpleje af huden på fødderne med til at fjerne hård hud og forhindre, at det opstår igen.

De bedste muligheder er cremer, der indeholder urea (fra 20 %), en ingrediens med dokumenteret keratolytisk virkning og cellefornyelse.

Det anbefales også at eksfoliere fødderne mindst en gang hver anden uge for lidt efter lidt at mindske risikoen for, at de gnider mod fodtøjet.

Du bør naturligvis påføre cremerne og eksfoliere med blide, afslappende bevægelser for at gøre denne vane endnu mere behagelig. Så forsømmer du det ikke for noget i verden i fremtiden!

Nærbillede af tør fod

2. Bekæmp tørhed og sprukne hæle for at få sunde fødder

Tørre fødder og sprukne hæle er både et æstetisk og sundhedsmæssigt problem. Tør hud har en større tendens til at gå i stykker og lider lettere af sår. Hvis du lider af tørre fødder, findes der derfor mange produkter, der kan give øjeblikkelig lindring og samtidig fremme hudens regenerering.

En glimrende mulighed er at anvende en god fugtighedscreme, som f.eks. den, der tilbydes af Saltratos, der fremmer hudens regenerering, samtidig med at den virker på de beskadigede dele. På denne måde genopretter den elasticiteten og forhindrer dannelsen af revner og hård hud.

Det værste område for tørhed er normalt hælene. Det er nemlig et område, der udtørrer og revner, fordi det modtager vægten fra hele kroppen på sig.

Derfor er den bedste løsning en stærkt regenererende behandling, der intenst nærer, reparerer og beskytter de tørreste områder. I denne forstand har Saltratos creme til tørre fødder en formel, der er beriget med fedtsyre-, kolesterol- og sterolestere, squalane og mangosmør.

Saltratos Bodegon
Saltratos creme er et eksempel på en creme, der hjælper med at fugte og nære fødderne intenst.

Du vil måske kunne lide denne artikel: Brændende fornemmelse i fødderne: Hvorfor sker det?

3. Vær opmærksom på luftfugtighed og andre aspekter

Årsagen til dårlig fodlugt er som regel virkningen af bakterier og svampe, der har spredt sig på grund af overskydende luftfugtighed (sved) inde i skoene (blandt andet).

For at løse dette almindelige problem bør du være opmærksom på den luftfugtighed, der kan være i dine sko (og sokker). Du bør begynde at forbedre visse aspekter, f.eks:

  • Korrekt ventilation af sko.
  • Fodhygiejne (vask, tørring, ventilation osv.).
  • Fugtning af fødderne (med creme, lotion, olie).
  • Brug af deodorantpulver (før du tager sko på).
  • Brug af kvalitetsfodtøj, der giver fødderne mulighed for at svede.

Vær dog forsigtig her. Det anbefales ikke at overdrive med brugen af fodpudder, da dette produkt kan udtørre huden for meget og give anledning til andre ubehageligheder som f.eks. revner.

Det tager ikke meget tid at passe på din fodsundhed

Som du har set gennem hele denne artikel, er det meget nemt at passe på vores fødder. Bare det at bruge fem minutter på at passe dem ordentligt er nok til at holde dem i god stand.

Vi skal selvfølgelig også være opmærksomme på de produkter, vi bruger til deres pleje. Med Saltratos er du f.eks. garanteret ro i sindet. For det er et farmaceutisk mærke, der har været specialist i fodsundhed i næsten hundrede år.

Det kan interessere dig ...
Oplever du, at dine fødder gør meget ondt? Tag et kig på disse 14 mulige årsager
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Oplever du, at dine fødder gør meget ondt? Tag et kig på disse 14 mulige årsager

Hvis du oplever, at dine fødder gør meget ondt, kan der være mange mulige årsager. Find ud af alt om de mulige årsager i denne artikel.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.