10 husråd til at få bløde hæle

Hemmeligheden bag bløde hæle ligger i vedvarenhed. Vi skal anvende disse midler regelmæssigt, fugte området dagligt og eksfoliere for at forhindre dannelsen af hård hud.
10 husråd til at få bløde hæle

Sidste ændring: 09 august, 2022

Bløde hæle er synonymt med en god personlig plejerutine. På grund af dette får de os til at se mere attraktive og på en måde sundere ud. Endnu en gang er det klart, at et godt og sundt udseende kan sige meget om os.

Hvorfor opstår der sprukne hæle?

Fødderne har den tykkeste hud, fordi de bærer alt presset fra kroppen. Deres mangel på fedtstoffer giver ikke mulighed for selvhydrering, så vi skal eksfoliere hyppigt og påføre creme dagligt.

Problemet med revnede hæle påvirker hovedsageligt hudens yderste lag. Revner, som dannes, når huden omkring hælene tørrer ud, kan trænge ind gennem dermis. I de værste tilfælde kan dette forårsage stærke smerter.

Nogle af de symptomer, der ledsager denne manglende hydrering, kan være:

 • Kløe.
 • Peeling.
 • Rødme.

Der er også tilfælde, hvor dette problem skyldes mangel på zink og omega 3-fedtsyrer, så hvis dit problem fortsætter efter behandling af dem, bør du overveje at gå til lægen.

En meget tør hæl

Du er måske interesseret i: Hvad er gængse årsager til tør hud?

Det rigtige fodtøj

Stødabsorbering er afgørende. Hvis kroppens vægt falder på en næsten ikke-eksisterende sål og på en sko, der ikke tillader åndbarhed, er der større chance for, at fødderne vil lide.

Hvordan skal fodtøjet så være for at få bløde hæle?

 • Komfortabelt, tilstrækkeligt fastgjort, så foden ikke kan bevæge sig indeni, holde godt om hælen og ikke have en for stor højde (hæl).

Hjemmetricks til at få bløde hæle

Blandt de bedste tips til at forebygge bløde hæle er at bruge lukkede sko, komfortable, med bomuldssokker og altid anvende en fugtighedscreme på hælene på forhånd. Men hvis dine fødder allerede er tørre og sprukne, er der nogle effektive husråd til at fjerne døde hudceller.

1. Pimpsten og fodbad

 • Før du går i seng, skal du lægge fødderne i blød i varmt vand i 15 til 20 minutter.
 • Gnid derefter hælene med en pimpsten, idet du skal passe på ikke at beskadige de revne områder.
 • Skyl dine fødder og dup dem tørre.
 • Påfør en fugtighedscreme, og fordel den godt på hele fodens overflade.
 • Tag ikke sokker på efter cremen, da de fremmer maceration, dvs. at huden blødgøres og bliver rynket, når den i længere tid er i kontakt med en våd genstand.

2. Sunde vegetabilske olier

Brugen af vegetabilske olier er et hjemmemiddel, praktisk og meget nyttigt til at fugte og få bløde hæle. Kokosolie eller olivenolie er to gode fugtgivende remedier. Påfør dem med blid massage, og du vil se, hvordan du lidt efter lidt får en sundere og smukkere hud.

Kokosolie til bløde hæle

Vaseline og citronsaft til bløde hæle

Citronsaft og vaseline hjælper med at blødgøre hård hud og mindske revner. Citron er også et naturligt middel til at blege og styrke neglene. Det forhindrer også forekomsten af svamp og afhjælper dårlig lugt.

 • Læg hælene i blød i varmt saltvand i 15 til 20 minutter.
 • Tør fødderne godt.
 • Påfør en blanding af citronsaft og vaseline på hælene.

4. Honning: Et naturligt blødgøringsmiddel

Honning bruges som aktiv ingrediens i forskellige kosmetiske formler til at fugte huden, give den næring i dybden og bl.a. til at opnå bløde hæle. Her foreslår vi at bruge det i en hjemmelavet maske med avocado.

Bland en spiseskefuld honning med frugtkødet fra en avocado for at skabe en blød pasta. Påfør blandingen på dine hæle og lad den sidde i 10 til 15 minutter. Fjern den ved at skylle med varmt vand.

5. Kerosinbehandling

Kerosin er en fremragende behandling til bløde hæle. Den er ideel til behandling af revne hæle, der forårsager smerte og ubehag. Bland kerosin med kokosolie, og varm begge ingredienser op til en tålelig temperatur. Påfør derefter blandingen på hælen.

6. Skrub af rismel til bløde hæle

 • Bland to til tre spiseskefulde rismel, honningeddike og æblecidereddike.
 • Læg fødderne i blød i varmt vand for at blødgøre hård hud.
 • Påfør denne eksfolierende blanding med cirkulær massage.
Rismel til at lave en skrub til bløde hæle

7. Havregrynsskrub til bløde hæle

Havregryn er et andet naturprodukt med meget gavnlige virkninger for at få bløde hæle. Ud over at blødgøre hård hud hjælper det også foden til at få mere æstetik. For at drage fordel af dets egenskaber skal du blande et par spiseskefulde pulveriseret havregryn med jojobaolie.

Påfør blandingen på det berørte område med cirkulær massage og lad det sidde i 10 minutter. Skyl derefter.

8. Yoghurt- og honningblanding

Yoghurt- og honningblandingen kan også anvendes på albuer, knæ og hæle for at blødgøre dem og give dem ekstra fugt.

Ingredienser

 • 1 yoghurt (125 g)
 • 1 spiseskefuld honning (25 g)

Fremgangsmåde

 • Kombinér yoghurt og honning i en skål, rør med en ske for at integrere dem godt.
 • Påfør blandingen på hælenes hårdhed.
 • For at opnå de bedste resultater skal du gentage denne proces hver aften.

9. Blanding af bagepulver og havregryn

Det er også muligt at få bløde hæle, hvis du laver en pasta med lidt bagepulver og havregryn og påfører den på de berørte områder ved at massere forsigtigt med cirkulære bevægelser.

Bemærk: I stedet for bagepulver bruger nogle mennesker aspirinpulver.

10. Ricinusolie til bløde hæle

Ricinusolie kan være meget nyttigt til at forbedre revner, men man skal være opmærksom på, at der ikke er åbne sår. Blød et håndklæde eller en gaze op i ricinusolie, læg det på den tørre del og fastgør det med tape.

Ricinusolie

Vær konsekvent i brugen af disse tricks for at opnå resultater

At have bløde hæle og velplejede fødder er et spørgsmål om vane. Derfor bør du anvende en creme eller olie hver dag for at se gode resultater og forhindre, at der opstår revner og andre problemer. Ellers vil du næppe få de ønskede resultater.

Det kan interessere dig ...
Giv dine tørre hæle fugt med disse utrolige hjemmemidler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Giv dine tørre hæle fugt med disse utrolige hjemmemidler

Vores fødder har brug for opmærksomhed og en masse fugt, især hvis du ikke vil have tørre hæle. Giv dine fødder den opmærksomhed de fortjener! • Bährle-Rapp, M., & Bährle-Rapp, M. (2010). coconut oil. In Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. https://doi.org/10.1007/978-3-540-71095-0_2281.
 • FEN, F. E. de N. (2013). Yogur. Fundación Española de Nutrición.
 • Gahukar, R. T., & Mital, S. (2017). Castor oil. In Green Pesticides Handbook: Essential Oils for Pest Control. https://doi.org/10.1201/9781315153131.
 • Labropoulos, A., & Anestis, S. (2012). Honey. In Sweeteners: Nutritional Aspects, Applications, and Production Technology. https://doi.org/10.1201/b12065.
 • Mcloone P, Oluwadun A, Warnock A. M. Honey: a therapeutic agent for disorders of the skin. Central Asian Journal of Global Health. Agosto 2016. 5 (1).
 • Medline Plus. Ácido Salicilico tópico. Biblioteca Nacional de Medicina de Estado Unidos. Septiembre 2016.
 • Rosado J. L. Deficiencia de zinc y sus implicaciones funcionales. Salud Pública Mexicana. 1998. 40: 181-188.
 • Van Everdingen, J. J. E., & Menke, H. E. (2012). Vaseline. Nederlands Tijdschrift Voor Dermatologie En Venereologie.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.