Intelligens er at ignorere ting, der ikke betyder noget

Nogle gange kan det være særligt svært at ignorere at nogen tæt på os har såret os. For vores egen skyld, bør vi lære at glemme det.
Intelligens er at ignorere ting, der ikke betyder noget

Sidste ændring: 11 december, 2018

Winston Churchill sagde, at ingen kan nå deres mål, hvis de bruger deres dage til at kaste sten på enhver hund, der gør af dem. Nogle gange er det at ignorere ting, du ikke kan ændre, en intelligent måde at bevæge sig på og lægge de ting, der bare ikke er det værd, til side. Dét er intelligens!

Men… hvordan kan vi vide, hvad der er “værd”, og hvad der ikke er det? Det er noget, vi alle bør værdsætte, fordi hver situation er unik og personlig.

For nogle vil det være kritik og negative mennesker. Andre kan kæmpe med at give slip på personlig frygt og begrænsende overbevisninger.

I dag, vil vi gerne invitere dig til at reflektere over dette vigtige emne om personlig vækst: vide, hvornår vi skal at konfrontere og slippe de ting, der afholder os fra at flytte os selv.

Kunsten at ignorere ting med sin intelligens

At ignorere baseret på sin intelligens er en kunst, en subtil handling af visdom og modenhed. Vi bør aldrig ignorere, hvad der er virkelig vigtigt:

  • De mennesker, der elsker os og støtte vores vækst.
  • Vi bør ikke ignorere visse aspekter af os selv, som vores talenter, der tager os tættere på at nå vores drømme og mål.
  • Det er aldrig hensigtsmæssigt at ignorere behovene hos dem, vi har ansvar for.

Lad os tage et kig på et par strategier, der vil hjælpe os i med at udføre nogle af de komponenter, der definerer kunsten at ignorere ting i praksis.

intelligens er at sætte sig selv fri

Vores største fejl er at “udsætte” lykken

I en spændende artikel offentliggjort i  Psychology Today, fandt man ud af at folk mister en mulighed bare fordi de ikke tror det er det rigtige tidspunkt.

Hvad får os til at tro at “nu er ikke det rigtige tidspunkt”?

  • Andres kommentarer og kritik. Eksempel: du er ikke tilfreds i dit ægteskab, men dine forældre bliver ved med at fortælle dig at du skal “holde ud lidt længere.”
  • Hvis man er sammen af frygt for skuffende andre og endda tro på at tingene vil ændre sig og lykke viser sig natten over, hvis bare vi holder ud lidt længere.

Lykke må aldrig udskydes. Hvis vore hjerter og sind fortæller os, at der er noget galt, er det tid at begynde at ignorere alt, der siger noget andet.

Det kræver mod at gøre det og det kræver intelligens at gøre det på den rigtige måde.

Intelligens ignorerer kritik og sårende kommentarer

Ved første øjekast kan det se let nok ud at ignorere kritik og sårende bemærkninger. Men i virkeligheden,  kræver det en masse anstrengelser, fordi det har en direkte indflydelse på vores selvtillid.

  • De negative kommentarer, der påvirker os mest, er dem, der kommer direkte fra en person, vi holder af.
  • ”Hvordan kan jeg ignorere, hvad min familie, ægtefælle, eller bedste ven siger?” For at gøre det klart: folk, der elsker dig støtter din lykke og respekterer dig.
  • Enhver der tager dig rigtigt af dig stiller ikke hindringer op for din personlige vækst, ødelægger din selvtillid eller nedgør dig med subtil sarkasme eller et nedladende sprog.

I disse typer af situationer vil det at ignorere den negative adfærd hos andre være den mest intelligente fremgangsmåde.

slipsommerfuglenefri

Det kræver mod at genkende selvbegrænsende overbevisninger

Nogle gange findes vores værste fjende kun i vores eget sind:

Der er visse begrænsende holdninger og overbevisninger, som vi bærer med os fra vores barndommen eller som er arvet fra andre mennesker, som kan føre os til at tænke tanker som “Jeg ved ikke, hvordan” eller “Jeg kan ikke”.

  • Nogle gange kan lavt selvværd gøre dg modløs, vi har brug for at begynde at ignorere mennesker, situationer og ting, der forårsager skade i stedet bringe lykke.
  • Personlig usikkerhed er en anden almindelig årsag der ofte bringer os ind i disse dilemmaer. For eksempel kan måske ikke afvise en invitation til en begivenhed, som du virkelig ikke ønsker at deltage i, fordi du ikke kan ignorere din frygt for “gøre et dårligt indtryk.”

Disse er blot flere små eksempler, at når de ophobes, kan blive et centralt tema i vores liv, og underkaste os hvad andre vil sige om vores egne ønsker.

Og det er ikke rigtigt.

At lære at ignorere de ting, der virkelig ikke betyder noget, er også kunsten at have personligt mod og intelligens. Det er overbevisningen at for at være glad, skal vi bare tage springet og sige NEJ.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.