Jagten på lykke: 8 lærdomme fra denne fantastiske film

Mangler du inspiration? Jagten på lykke er filmen for dig. Det er en historie, der indeholder mange lærdomme om udholdenhed, selvforbedring og om at kæmpe for sine drømme.
Jagten på lykke: 8 lærdomme fra denne fantastiske film

Sidste ændring: 11 august, 2022

Jagten på lykke er en film baseret på virkelige hændelser, der fortæller historien om Chris Gardner. Den handler om en mand, der står uden midler og bliver smidt ud af sit hjem sammen med sin søn. Hovedpersonen kæmper for at få en stilling i et prestigefyldt børsfirma for at forbedre begge deres liv.

Filmen er instrueret af Gabriele Muccino og Fabricio Samaniego og har Will Smith i hovedrollen, som spiller rollen som Chris Gardner. Jaden Smith spiller hans søn. Thandie Newton og Brian Howe medvirkede også i filmen.

Til gengæld er selvforbedring, tålmodighed og udholdenhed værdier , der er til stede i denne spillefilm gennem moraler, der tjener som inspiration. I denne artikel lærer du om nogle af lærdommene fra Jagten på lykke.

1. Giv aldrig op

Vedholdenhed er nøglen til at overvinde problemerne i dit liv og opnå alt det, du ønsker.

På trods af alle de forhindringer, Chris Gardner må stå over for, såsom at skulle sove på moteller, vandrerhjem, tog og endda på offentlige toiletter med sin søn, giver han aldrig op. I stedet bliver han et eksempel på, hvordan man overvinder forhindringer.

I den forstand har filmen en klar lærdom: Når en forhindring melder sig, skal man søge efter løsninger og se den i øjnene. Man skal blive ved, for det ligger i ens hænder at ændre situationen.

Mand løber på vej

Det kræver udholdenhed at overvinde vanskeligheder. Livet vil altid stille os over for udfordringer.

2. Hvis du vil, kan du opnå alt, hvad du sætter dig for

Gardner tror på sin viden, på de færdigheder, han har, og på det talent, han besidder, hvilket er afgørende for hans vej til succes. Begynd derfor at tro på dig selv, på det, du er i stand til at gøre, og på at det er muligt at nå dine drømme. På den måde vil mulighederne være uendelige!

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: 5 grunde til at være lykkelig

3. Lad ikke nogen begrænse dit liv

I løbet af dit liv vil du møde mennesker med komplekser i det personlige eller arbejdsmæssige miljø, som vil forsøge at få dig til at tro, at du er ligesom dem. Det vil sige, at de kan forsøge at overbevise dig om, at du ikke er i stand til at gøre det, du ønsker.

Jagten på lykke indeholder imidlertid en meget vigtig lærdom, og det er ikke at lade nogen fortælle dig, at du ikke kan gøre noget. Kun du kan afgøre, om det, du ønsker at gøre, er muligt eller ej.

“Hvis folk ikke er i stand til at gøre noget, vil de også fortælle dig, at du ikke kan gøre det. Hvis du vil noget, så gå efter det. Punktum.”

Jagten på lykke

4. Du er nødt til at lede efter muligheder, som det ses i Jagten på lykke

Chris Gardners mulighed for at blive børsmægler kom ikke af sig selv. Han var nødt til at arbejde, studere og kæmpe for sin drøm hver dag.

Derfor er det ekstremt vigtigt, at hvis du vil noget, skal du lede efter mulighederne for at få det til at ske. Du skal ikke vente på, at de dukker op uden nogen indsats.

5. Brug ressourcerne til din fordel

Filmen Jagten på lykke viser også, at hvis du har den nødvendige opfindsomhed, kan du bruge så basale ressourcer som en Rubiks terning til stor effekt. Et eksempel på dette er, at du, ligesom Gardner gør i filmen, har mulighed for at vise dine evner frem, og det fører dig tættere på dine mål.

6. Lad dig ikke slå ud af at få et nej

Der er en scene i filmen, hvor Gardner vil møde en meget vigtig kunde til en fodboldkamp. Hans planer går dog ikke som forventet, og han får et “nej” som svar.

Selv om det kan virke uheldigt, er det takket være den kamp, at han får mulighed for at møde ikke bare én, men flere personer, som senere blev hans klienter. Med andre ord, hvis du ikke får det, du forventede, behøver du ikke at blive modløs. Du kan få noget bedre end det, du søgte.

Det er præcis som ordsproget siger: “Når en dør lukkes, åbnes en anden.”

7. Du er nødt til at arbejde for at nå dine mål

Selv om du måske får støtte fra andre mennesker på vejen mod dine drømme, er det kun dig selv, der kan opnå det, du ønsker i sidste ende. Det er kun muligt, når du arbejder hårdt.

Derfor skal du efter lærdommene fra Jagten på lykke styre dine daglige handlinger i retning af det, du ønsker.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Nøglerne til at opnå et følelsesmæssigt sundt forhold

8. Jagten på lykke: Giv altid dit bedste

Prøv at give 100 % af dig selv og din indsats ved alle lejligheder. Du ønsker sikkert ikke at leve med en fortrydelse over, at du kunne have givet mere og ikke gjorde det. Derfor er det bedre at være tilfreds og vide, at du har givet dit bedste.

Person går på pil på vej

Mål nås med hårdt arbejde. Der findes ingen magiske formler, og du skal være villig til at arbejde selv.

Jagten på lykke er en sand og inspirerende historie

Når du har lært lærdommene fra Jagten på lykke, er det en film, du helt sikkert vil nyde som inspiration. Den kan hjælpe dig med at se livet på en anden måde.

I dag er Gardner taler, forfatter og ejer af sit eget firma, Gardner Rich LLC. Til gengæld hjælper han familier, der går igennem en lignende situation som den, han selv gik igennem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Maxwell J. El Mapa para alcanzar el éxito. Estados Unidos: Editorial Caribe, Inc. 2003.
  • Montoya L, Portilla L, Villa C. El desarrollo personal en el proceso de crecimiento individual. Scientia et Technica. 2008; (40): 117-119.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.