Japandi-stilen: Sådan indretter du dit hjem med denne trend

Japandi-stilen er en blanding af orientalsk og skandinavisk indretning. Stilen er baseret på enkle elementer og neutrale farver.
Japandi-stilen: Sådan indretter du dit hjem med denne trend

Sidste ændring: 31 maj, 2023

Den ro, som japandi-stilen giver, opnås takket være den enkelhed, der kendetegner denne type kunst. Det er en tendens, der sigter mod at skabe et nøgternt miljø ved hjælp af enkle elementer.

Japandi er en af de mest populære indretningsstile i dag på grund af det filosofiske grundlag, den er baseret på. Udgangspunktet er at bringe fordelene ved orientalsk æstetik med andre kulturer ind i hjemmet.

I øvrigt er atmosfæren i denne form for indretning forbundet med ro og fred i sindet. Læs videre og find ud af hvorfor.

Hvad er japandi-stilen?

Japandi-stilen er resultatet af en fusion af japansk og skandinavisk stil. Formålet med denne indretningsstil er at tilbyde minimalistiske rum i overensstemmelse med filosofien om wabi-sabi filosofien. Denne ideologi er essentiel i den japanske æstetik, der styres af god smag og skønhed, som beskrevet i en BBC Mundo-artikel.

Nøglen til denne stil er at gøre ufuldkommenhed til perfektion ved at stole på håndlavede, funktionelle og naturlige genstande. De objekter, der overvejes i et japandi-projekt, viser rene linjer og neutrale farver. Denne type japansk interiørdesign ønsker, at du derhjemme skal finde muligheden for at slappe af i et zen-rum, som redder dig fra det daglige pres, beroliger og afstresser.

Hvad angår den skandinaviske indflydelse, søger den at drage fordel af hjørnerne og belysning. Den udnytter også hvid maling, så rummene understreger pænhed og øger det naturlige lys.

Spisestue i japandi-stilen
Den skandinaviske stil er enkel, minimalistisk og lys. Møblerne har et karakteristisk design.

Hvordan tilpasser man indretningen af sit hjem til japandi-stilen?

Escuela Superior de Diseño de Barcelona påpeger, at indretningen af et rum indebærer valg af møbler og tilbehør, der tilføjer æstetisk værdi til det endelige udseende. Det drejer sig om et omhyggeligt valg af teksturer, farver og former, der kombineres med hinanden.

Ifølge disse præmisser drejer japandi-stilen sig om tre nøgler:

 1. Originalitet: Det er personligheden, der modtager stilen, og det afhænger af, hvem der udfører den.
 2. Enkelhed: Minimalisme er Japandi-kunstens styrke. Ifølge University of the Orient er grundlaget for den minimalistiske tendens at reducere til det væsentlige og skille sig af med det, der ikke er nyttigt.
 3. Neutralitet: De skandinaviske farvers diskretion er parret med eksplosionen af stærke japanske pigmenter. Baserne eller baggrundene er normalt neutrale, mens jordfarvede paletter tilføjer et slående præg.

Den japanske stil er løsrevet fra mætning og holder sig til raffinerede komponenter. Tilpas den til dit hjem med de følgende anbefalinger.

Inkludér kunsthåndværk i din indretning

Japandi foretrækker ikke-industrielle genstande for at øge den hjemlige følelse. Derudover har håndlavede genstande et råt udseende, der er beroligende at røre ved. Her er nogle forslag til stuer, soveværelser og andre rum:

 • Spejle.
 • Skulpturer.
 • Stole i naturfibre.
 • Møbler i lyst træ.
 • Møbler af bambus eller sten.
 • Enkelt indrammede malerier.
 • Keramikvaser og pyntegenstande.
 • Puder lavet af hør.

Vi tror også, du vil have glæde af at læse denne artikel: Art Nouveau i indretning: Hvordan man implementerer denne stil

Leg med rummelighed

I japandi-stilen er det nødvendigt, at rummene er flydende. Fjern genstande, der står i vejen, forstyrrer udsigten og bringer energierne omkring huset ud af balance. Det er på den måde, at en sådan indretning er forbundet med feng shui-filosofien.

Afgrænsningen af områder skal være klar, og det er en god idé at kombinere størrelsen på møblerne, så de ikke overtager det område, der er beregnet til dem. For at der ikke skal være en fuldstændig separation mellem de elementer, der udgør rummene, kan man installere papirskærme, skydedøre i træ eller skillevægge med lameller.

Indfør indendørs planter

At inkorporere planter i huset er gunstigt for inspiration og afslapning. I overensstemmelse med forskrifterne for orientalsk og skandinavisk dekoration skal de potter, du bruger, være enkle og lyse. Overlad det grønne til bladene, og drop blomster i flere farver.

Hvad angår planter, lægger japandi vægt på figen, paradisfugle og vinranker. Det er vigtigt, at de er få eksemplarer. En er nok.

Paradisfuglen
Paradisfuglen har en særlig form med en farve, der kan skabe kontrast i dit minimalistiske rum.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 8 lykkebringende planter ifølge Feng Shui

Kontrastfarver

Beige, pastelgrøn, grå eller hvide farver dominerer på væggene, men det er muligt at skabe kontrast til resten af indretningen. På køkkenøen kan du tilføje lidt mørkt træ. I stuen er det ikke urimeligt at bruge bløde blå, olivengrønne eller brune puder.

Brug naturlige materialer

Stof i sandfarver er perfekte til sengetøj eller tæpper, der pryder møblerne. Jute og flet er ideelle valg til duge, kurve og urtepotter.

Renlighed og duft

Både renlighed og dufte er en del af stemningen . Begge dele supplerer den friske og afslappende atmosfære, som man indånder i et japandi-rum. Det er en god idé at bruge rengøringsmidler, hvis parfume er lavet af naturlige ekstrakter, såsom lavendel, kanel, fyr og jasmin.

Aromaterapi i værelse
Aromatiseringen af miljøet er en del af indretningen, hvis du er på udkig efter et afslappende rum, der fjerner stress.

Forholdet mellem japandi-stilen og følelser

Japandi-indretningen er forbundet med følelsesmæssig indretning. Det betyder, at den er fokuseret på at overføre positive energier gennem fordelingen og indretningen af rum, så personen får mere komfort og sikkerhed, hvor han eller hun bor.

Fordelene ved denne type kunst rækker ud over det æstetiske. De handler om sindets velfærd, som den japanske tendens foreslår.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.