Kassandra-komplekset og marginaliseringen af kvinder

Kassandra-komplekset er en tendens til at vise mod, til at holde op med at lade sig undervurdere. Det kan ses hos kvinder over hele verden i dag.
Kassandra-komplekset og marginaliseringen af kvinder

Sidste ændring: 09 august, 2022

Kassandra-komplekset er en af de mest berømte myter kendt fra Homers Iliaden.

Den fortæller historien om Apollo, profetiens gud, og hvordan Kassandras skønhed fascinerede ham. Hun var datter af kongen af Troja. Apollo tilbød hende noget i bytte for hendes kærlighed.

Det han lovede hende var profetiens gave. Men Kassandra kunne ikke lide Apollo. Så hun accepterede gaven, men nægtede at være sammen med Apollo. Dette sårede ham. Men frem for alt gjorde det ham vred.

Apollo gjorde gengæld ved at forbandede Kassandra med forudsigelser som ingen troede var sande, selv om de var.

gaven blev til en forbandelse. Kassandra kom til at lide ved at måtte se, hvordan andre undervurderede hvad der var sandt.

Følelsen af at blive undervurderet får dig til at føle dig mindre værd

Følelsen af at blive undervurderet er en del af Kassandra-komplekset

Kassandra-komplekset får kvinder til at føle sig mindre værd på flere områder af deres liv. Faktisk baserer de deres identitet på nogle fordomme, der allerede eksisterer om dem.

Nogle af dem indrømmer, at de er for svage. De siger, at de græder over alt, de er altid ofre …

Men der er også dem, der beskytter sig selv med udsagn som “det skib er sejlet” eller “jeg har ikke fundet en mand at have ved min side.”

Alt dette får dem til at konstruere en identitet, der har afhængighed som fundament. Deres identitet er også baseret på andres søgning eller godkendelse, manglende selvværd og en tendens til at føle sig ansvarlig for alt.

Det er mere eller mindre det, der skete med Kassandra i myten.

  • Hun ønskede andre menneskers anerkendelse på grund af sine forudsigelser. Men de afviste hende.
  • Hun ønskede at redde sine kære fra den ulykke, hun advarede dem om på forhånd. Men de stolede ikke på hende. På grund af dette følte hun sig dårligt til mode og hendes selvværd faldt.

I Kassandra-komplekset er der altid en tendens til at vise mod. Dette skyldes, at folk tror, ​​at de vil få respekt og andres kærlighed på denne måde.

Men intet af ​​dette sker, de afviser dig bare.

Læs også:

Kassandra-komplekset forårsager psykologiske forandringer

Kassandra-komplekset kan forårsage psykologiske forandringer

På grund af denne følelse af at blive undervurderet, begynder kvinder, der lider af dette kompleks, at gennemgå vigtige psykologiske forandringer.

En af dem har at gøre med perfektionisme. Dette er et forsøg på at kontrollere alt på en overdreven måde.

  • De bliver besat af små ting, især indenfor deres domæne.
  • Dette viser manglen på kontrol, de har, når alt går godt. De kan ikke få anerkendelse for det de ikke har nogen magt over.

Men det mest relevante er, at deres intuition bliver slukket. Hvis andre undervurderer dem, gør de det samme. Men de gør det mod sig selv, med deres følelser og fornemmelser.

På denne måde holder de op med at lytte, når deres instinkter fortæller dem, “dette forhold er ikke godt for dig” eller “du lider forgæves.”

Alt dette gør at de begynder at brænde ud. De bemærker det ikke i begyndelsen. Men deres krop vil begynde at vise tegn på, at noget ikke er som det skal være. De begynder at opleve smerter, træthed og problemer med at sove …

Hvis ekstern afvisning er smertefuldt, er intern afvisning meget mere forfærdeligt.

Læs også:

Marginaliseringen af ​​kvindelighed, ​​maskulinitetens dominans

Op gennem historien er kvinder blevet marginaliseret og underkastet maskulin dominans

Kassandra-komplekset er en marginalisering af kvindelighed, hvilket betyder, at folk ikke tager kvinder alvorligt, og som følge heraf er de underlagt mænd.

Da Apollo følte sig afvist, demonstrerede han sin maskulinitet ved at udøve magt over Kassandra. Hun havde ikke en chance. Hun mærkede konsekvenserne af maskulin dominans.

Dette er noget der bliver ved med at ske efter at hun har mødt Apollo ‘s vrede. Hun søgte anerkendelse og tillid, der altid ville blive nægtet hende.

Mange kvinder lider af dette kompleks. Dette skyldes, at de er født med det indgroet i dem. Denne følelse af at være undervurderet er noget, som de bærer med dem fra fødslen.

Selv om der er meget der kan gøres mod feminin marginalisering, tages der ikke højde for det, fordi kvinder stadig betragtes som svage, følelsesmæssige og for følsomme.

Dem, der lider af Kassandra-komplekset, nærer det også. For at slippe af med disse givne etiketter er det nødvendigt at gå en meget hård og vanskelig vej, der er fuld af stejle skråninger.

Illustrationer med tilladelse fra Norvz Austria, David Talley, Greta Larosa.

Det kan interessere dig ...
Seks vigtige feminine styrker
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Seks vigtige feminine styrker

Traditionelle kvindelige karaktertræk anses ofte som svagheder, men det er forkert. Her er seks vigtige feminine styrker, som ofte bliver overset.  • PEÑA ARCE, V. J. (2019). RELACIÓN ENTRE DEPENDENCIA EMOCIONAL E INDEFENSIÓN APRENDIDA EN MUJERES VÍCTIMAS DE VIOLENCIA INTRAFAMILIAR.
  • Bottero, M., Oliver, E., & Zanola, M. (2007). La indefensión aprendida. PSICOLIBROS.
  • Stableford, B. (2001). The cassandra complex (Vol. 4). Tor Books.
  • Gil, I. C. (2000). Antigone and Cassandra: Gender and Nationalism in German Literature. Orbis Litterarum, 55(2), 118-134.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.