Klimaændringer kan påvirke antallet af drengebørn

Ifølge en undersøgelse foretaget i Japan kan globale temperaturændringer forøge antallet af ufrivillige aborter af drengefostre.
Klimaændringer kan påvirke antallet af drengebørn

Sidste ændring: 14 juni, 2019

Forskning foretaget af forskere ved the Institute of Health M & K Ako i Japan har fastslået, at Klimaændringer kan påvirke antallet af drengebørn. Undersøgelsen forklarer, hvordan klimaforandringerne kan gå ud over sådan noget som frivillige aborter.

Klimaændringer kan påvirke antallet af drengebørn

Ifølge undersøgelserne dør  fler drengefostre end pigefostre, når de bliver udsat for usædvanlige temperaturudsving, især hedebølger. Dr. Misao Fukuda, leder af undersøgelsen, udtaler at der bliver født færre drenge end piger i Japan. Han mener, at det lave fødselstal hænger sammen med den gradvise temperaturstigning, der er sket i landet siden 1970erne.

Resultaterne bygger på en detaljeret analyse af fødselsraten under ekstreme vejrforhold. Sommeren 2010 og vinteren 2011 blev valgt ud som testeksempler, fordi de, ifølge det japanske meteorologiske agentur, havde usædvanligt ekstremt vejr. Dataerne blev sammenlignet med antallet af de aborter, som er officielt registreret i databasen over Japans vigtigste statistikker.

Gravid kvinde

Resultatet viste, at der i løbet af den ekstremt varme sommer i 2010 skete en betydelig stigning i antallet af aborter i landet, og ni måneder senere var antallet af mandlige fødsler faldet i forhold til antallet af kvindelige fødsler. Det samme skete i vinteren 2011, hvor den hårde vinter fik antallet af mandlige fostre til drastisk at falde.

Den japanske undersøgelse blev lavet for at bekræfte, at klimaforandringerne virkelig har en negativ indflydelse på drengefostrene. Andre tidligere undersøgelser har vist lignende resultater, for eksempel fra Finland og New Zealand. Dog er den japanske undersøgelse den første, der utvetydigt påviser sammenhængen mellem vejrforhold og kønnet af aborterede børn. Misao Fukuda mener, at de uklare resultater fra andre lande måske kan skyldes, at de ikke har haft helt så store temperatursvingninger som Japan.

Lille baby

Klimaforandringerne bliver stadig tydeligere og tydeligere, og dens konsekvenser påvirker alt, der lever på kloden. Det er svært at sige lige nu og her, om antallet af mænd kommer til at falde: Der er brug for flere undersøgelser af samme slags for at vi kan komme til at vide mere om sagen. Sandsynligvis kommer vi ikke til at mærke så meget til det, men det kunne klart være relevant at undersøge sagen nærmere i lande hvor klimaforandringerne har haft meget indflydelse.

Referencer:


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.