Prøv denne lækre opskrift på red velvet kage

Red velvet kage er en udsøgt dessert. Denne svampekage er særlig iøjnefaldende på grund af sin farve, fugtighed og konsistens.
Prøv denne lækre opskrift på red velvet kage
Florencia Villafañe

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Der er ingen tvivl om, at red velvet kage er en udsøgt dessert. Denne kage, som er bemærkelsesværdig for sin slående farve, fugtighed og delikate konsistens, er en uovertruffen lækkerbisken.

Det vides ikke præcist, hvor denne opskrift stammer fra, men det er klart, at red velvet kage er af amerikansk oprindelse. Hvis du vil lære at lave den, så læs artiklen her!

Red velvet kage og dens slående farver

Så vidt vi ved, blev denne røde kage tidligere tilberedt med rødbedepuré. Den har dog gennemgået variationer, og i dag skyldes dens farve brugen af frugtfarve.

Der bruges klassiske kageråvarer til at tilberede den. Smør, æg, sukker og mælk er afgørende for at lave kagen. Ud over farven er der noget andet, der kendetegner den, nemlig at den kræver kærnemælk.

Den har også en frosting eller flødeosttopping, der giver den den kontrast af smag og konsistens, som kendetegner red velvet kage. Selvfølgelig gør kombinationen af dens ingredienser denne dessert rig på kalorier, fedt og sukker. Derfor anbefales det ikke af fagfolk at indtage den dagligt. Ideelt set bør den nydes lejlighedsvis og i moderate mængder.

Du vil måske finde denne artikel interessant: Prøv denne opskrift på risengrødskage

Hvis du ønsker at kende opskriften og alle de tips, der skal tages i betragtning ved tilberedningen, skal du læse med her.

Med disse mængder vil du kunne tilberede en kage til 6-8 personer.

Ingredienser til at lave red velvet kage

 • 2 mellemstore æg
 • 130 g smør
 • 250 gram hvidt sukker
 • 300 gram hvedemel
 • 1 teskefuld bagepulver
 • 10 dråber vaniljeessens
 • 2 teskefulde rød pastafarve
 • 1 skefuld eddike
 • 1 spiseskefuld bitter kakaopulver
 • 2,5 dl kærnemælk (eller 2,5 dl sødmælk og 1 spiseskefuld citronsaft)

Til topping

 • 200 gram flormelis
 • 150 gram smør
 • 600 gram flødeost
Smør

Tilstedeværelsen af mejeriprodukter i store mængder er et kendetegn for denne opskrift.

Fremgangsmåde

 1. For at lave denne opskrift er det nødvendigt, at ingredienserne har den rette temperatur. Smørret skal f.eks. have den rette varme temperatur med konsistens som fløde. Hvis det er en kold dag, er det en god idé at smelte det i en gryde på komfuret eller i mikrobølgeovnen i et par minutter.
 2. Læg det derefter i en beholder og stille det til side, mens du forbereder kærnemælken, hvis det ikke er købt færdigt. Hæld mælken i en gryde (også ved stuetemperatur), og tilsæt citronsaft. Rør rundt med en træske, og lad det stå i ca. 10 minutter. Stil det derefter til side, indtil det skal bruges.
 3. Sigt melet sammen med bagepulver og kakaopulver i en skål. Bland det med en ske.
 4. Find smørret igen. Kom det i en skål sammen med flormelis. Pisk begge ingredienser, indtil de danner en glat, homogen og skinnende masse. Du kan gøre dette trin i hånden eller ved hjælp af en elektrisk røremaskine.
 5. Tilsæt derefter æggene et ad gangen til denne blanding. Idéen er at fortsætte med at piske, indtil alt er fuldstændig integreret. Stil denne tilberedning til side, mens du arbejder med kærnemælken.
 6. Tilsæt den røde farve, vaniljeessens og eddike til kærnemælken. Rør rundt, indtil det hele får en ensartet farve.
 7. Tilsæt også halvdelen af de tørre ingredienser, og med en spatel begynder du at integrere dem. Det er vigtigt, at du gør det ved at røre fra ydersiden og ind og lidt ad gangen, så den ikke mister sin luftighed.
 8. Gentag derefter processen med de resterende tørre produkter.

Bagning af red velvet kage

Når alt er integreret og fri for klumper, er det tid til at bage kagen. For at gøre dette skal du forvarme ovnen til 160 grader Celsius.

 1. Læg dejen i to runde springforme på 20 centimeter. For at gøre det let at tage den af, skal du lægge bagepapir og smøre olie på bunden af formene.
 2. Bag i 30 til 35 minutter. Test med en tandstik for at sikre dig, at den er gennemstegt, og tag derefter kagen ud af ovnen.
 3. Tag kagerne ud af formen, og lad dem køle af i et par minutter. For at holde dem fugtige kan du tage dem ud af formen og pakke hver kage ind i plastfolie.

Samling af kagen

Husk, at for at samle kagen skal den først køle af i ca. tre timer i køleskabet.

 1. For at lave glasuren blandes smørret med flormelis. Pisk godt.
 2. Tilsæt derefter flødeosten (i to omgange), og fortsæt med at piske, indtil frostingen er glat og luftig.
 3. Tag kagerne ud af køleskabet, og skær dem i to lag med en lang kniv.
 4. På dette tidspunkt kan du begynde at komme fyld på. Læg topping oven på et af lagene, læg derefter endnu en kage på og gentag processen. Når du er færdig med dette trin, pynter du med den samme topping. Hvis du foretrækker det, kan du tilføje bær eller frugt, grønne blade eller revet chokolade til at pynte den med.
 5. Sæt den tilbage i køleskabet. Lad den køle af i yderligere 2 eller 3 timer.
Kvinde åbner køleskab

De trin, der omfatter afkøling af ingredienserne, er afgørende for at opnå et godt slutresultat.

Sådan tilpasses opskriften

Det skal bemærkes, at denne opskrift kan tilpasses og tilberedes i en fedtfattig eller sukkerfri version. Dette opnås ved at erstatte smørret med olie, smøreosten med en fedtfattig ost og ved at bruge naturlige sødemidler.

Selvfølgelig vil konsistensen variere, hvis du gør dette, men du vil tilberede en sundere dessert til et mere regelmæssigt forbrug. Du kan også gøre dette, hvis du ønsker at holde øje med din vægt og reducere risikoen for at udvikle stofskiftesygdomme. Faktisk findes der ernæringsguider og tips, der kan lære dig, hvordan du gør dette.

Vi tror, at du måske vil finde denne artikel interessant: Hjemmelavet appelsinkage på 5 minutter

Tilbered denne udsøgte red velvet kage

Nu hvor du har opskriften, kan du selv tilberede denne lækre dessert. Som du vil se, er der flere trin i denne opskrift, og den er lidt tidskrævende, men det bør ikke forhindre dig i at give den et forsøg. Med sin enestående smag vil du helt sikkert ikke fortryde at lave denne autentiske amerikanske kage!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cabezas-Zabala, C. C., Hernández-Torres, B. C., & Vargas-Zárate, M. (2016). Azúcares adicionados a los alimentos: efectos en la salud y regulación mundial. Revisión de la literatura. Revista de la Facultad de Medicina64(2), 319-329.
 • Farro, K., Montero, I., Vergara, E., & Ríos-Castillo, I. (2018). Elevado consumo de azúcares y grasas en niños de edad preescolar de Panamá: Estudio transversal. Revista chilena de nutrición45(1), 7-16.
 • TU ELECCIÓN SALUDABLE: GUÍA DE ALIMENTACIÓN. Fundación Española de la Nutrición (FEN), 2019.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.