Lær hvordan man laver stegte ris med denne nemme opskrift

Selv om du måske tror at det er umuligt at efterligne smagen af traditionel kinesisk stegt ris, er det et faktum, at der er visse tricks, der vil hjælpe dig med at gøre denne opskrift så velsmagende som muligt.
Lær hvordan man laver stegte ris med denne nemme opskrift
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kineserne har populariseret stegte ris til det punkt, hvor det er en af ​​de mest spiste retter i verden i dag. I sidste ende er ris en alsidig ingrediens, der endda bruges til at lave desserter med.

For at lave stegt ris er det for det første absolut nødvendigt at forstå betydningen af ​​en god wok-ret, og kende de nødvendige krydderier til denne ret. Uden dem vil dine stegte ris ikke smage så godt som de burde.

Men du bør holde et meget vigtigt koncept i tankerne, når det kommer til den type krydderier, som denne opskrift kræver. Vi taler her om sojasovs, en væsentlig dressing i næsten alle orientalske retter. Denne ingrediens sikrer, at dine stegte ris har den karakteristiske smag, der adskiller den fra andre. Derudover er det en meget enkel, praktisk og billig måde at krydre denne ret.

Det er ligegyldigt, om du ikke er så god til at lave mad, eller at du simpelthen ikke har ret meget tid til at lave mad. Sojasovs får dine stegte ris til at blive meget velsmagende, uanset hvad!

Der er dog andre ting, vi bør dele med dig, før vi begynder at forklare, hvordan man laver opskriften.

Stegte madvarer

stegte ris

Fra et ernæringsmæssigt synspunkt er stegte ris ikke ret populært. Dette betyder imidlertid ikke, at det kategorisk set er dårligt eller kontraindiceret.

Faktisk er det, der er vigtigt at din kost er balanceret i forhold til den livsstil du fører. For at illustrere dette bedre, handler det ikke kun om, hvad du spiser. En stillesiddende livsstil sammen med en kost rig på fedt, kolesterol og kulhydrater er ikke godt for dig.

Der er imidlertid ikke noget galt med at spise stegte fødevarer sparsomt. Du bør altid huske på, at selv om du kan spise enhver form for mad, bør du undgå meget forarbejdede eller syntetiske fødevarer så meget som muligt.

Denne artikel kan også interessere dig: Sænk for højt kolesteroltal med seks slags urtete

Hurtige og lækre hjemmelavede stegte ris

Ingredienser

 • 1 1/2 kop hvid ris (180 g)
 • 2 kopper vand (500 ml)
 • 2 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie (30 ml)
 • 1 spiseskefuld salt (15 g)
 • 1 stor gulerod
 • 3 spiseskefulde sojasovs (45 ml)
 • 1 stort løg
 • 2 porrer
 • 1 knivspids jordet sort peber

Før du læser videre, gå ikke glip af: Opskrift på lækre mexicanske blomkålsris

Forberedelse

rå ris
 1. Du bør have en mikrobølgeovn, da det giver dig mulighed for at lave opskriften meget hurtigere.
 2. Hæld vandet i en varmebestandig skål og tilsæt salt og olivenolie.
 3. Indstil derefter timeren til 90 sekunder og kog det i mikrobølgeovnen ved maksimal temperatur.
 4. Tag vandet ud af mikrobølgeovnen og tilsæt den hvide ris. Indstil mikrobølgeovnen på 10 minutter ved maksimal temperatur.
 5. Mens risen er i mikrobølgeovnen, skal du hakke gulerod, løg og porrer fint.
 6. Tilsæt derefter olivenolie til en stegepande, varm det og tilsæt alle grøntsagerne.
 7. Sautér grøntsagerne, og sørg for aldrig at holde op med at røre i det. På den måde vil grøntsagerne ikke brænde på, eller miste deres aroma og smag.
 8. Tilsæt et strejf sojasovs og bliv ved med omrøringen.
 9. Når risen er klar, skal du indarbejde den i retten, tilsætte mere olie og sojasovs og rør godt.
 10. Ingredienserne skal blandes godt, for at sikre den bedst mulige smag. Efter et par minutter, smag risen for at sikre, at den er godt krydret.
 11. Til sidst skal du slukke for varmen og drysse noget peber ovenpå retten.

God fornøjelse!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Leon Guerrero, R. T., Gebhardt, S. E., Holden, J., Kretsch, M. J., Todd, K., Novotny, R., & Murphy, S. P. (2009). White Rice Sold in Hawaii, Guam, and Saipan Often Lacks Nutrient Enrichment. Journal of the American Dietetic Association109(10), 1738–1743. https://doi.org/10.1016/j.jada.2009.07.008
 • FAO. (2004). El Arroz y la Nutrición Humana. Año Internacional Del Arroz, (Cuadro 1), 2. Retrieved from http://www.fao.org/rice2004/es/f-sheet/hoja3.pdf

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.