Lær at lave spansk Leche Frita med denne nemme opskrift

Har du nogensinde hørt om leche frita? Vidste du, at det er en typisk spansk dessert? Opdag, hvordan du laver det nedenfor!
Lær at lave spansk Leche Frita med denne nemme opskrift
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

I princippet kan leche frita (bogstavligt talt oversat til “stegt mælk”) virke som en skør opfindelse. Det er dog en meget lækker dessert, der stammer fra det nordlige Spanien. Når du lærer mere om, hvad det hele handler om, vil du helt sikkert prøve det derhjemme!

Du skal kun bruge nogle få ingredienser til at lave denne lækre og søde dessert. Det er en vidunderlig og nem opskrift at lave, uden komplicerede instruktioner! Således har du ingen problemer med at lave denne dessert derhjemme, og du behøver kun at købe omkring 4 til 5 ingredienser for at lave det.

Leche Frita

På trods af at dette er en let opskrift, skal du huske på, at denne dessert ikke anbefales til personer, der lider af følgende tilstande:

Hvis du ikke lider af nogen af ​​disse betingelser, kan du dog nyde leche frita uden problemer.

Selv om denne dessert er rig på kalorier, er den også rig på vitaminer og mineraler. Gå ud og tag det forklæde på, der hænger i dit køkken, og gå i gang med at lave denne nemme leche frita, en af ​​de bedste og mest smagfulde spanske desserter!

Lær, hvordan man laver Leche Frita

mælk, der hældes på glas

Er det en stegt dessert?

Dette er et spørgsmål, som folk altid har tendens til at spørge sig selv, fordi navnet bogstaveligt talt betyder “stegt mælk.” For at afklare denne forvirring skal vi først fortælle mere om, hvordan man laver denne ret.

For at lave leche frita, skal du afkøle mælk, så det hærder. Derefter skal du stege mælken. Bare rolig: Det er slet ikke kompliceret.

Denne artikel kan også interessere dig: Sunde og lækre opskrifter til den søde tand

Opskrift på Leche Frita

Tre portioner af leche frita

Ingredienser

 • 750 ml sødmælk
 • 4 spiseskefulde sukker (60 g)
 • 3 spiseskefulde majsstivelse (45 g)
 • 1 kanelstang
 • Reven skal af 1 citron

Opdag også denne opskrift: Sukkerfrie desserter du bør prøve

Forberedelse

 1. For det første skal du gøre mælken sød. For at gøre dette skal du komme 500 ml mælk, sukker, kanelstang og citronskal i en gryde over lav varme.
 2. Rør langsomt i mælken, og når den er ved at koge, skal du slukke for varmen.
 3. Lad det stå med låget på i 15 minutter. På denne måde vil mælken smage sødere.
 4. Si derefter mælken og hæld den i en anden ren krukke.
 5. Derefter blandes det med 250 ml kold mælk og majsstivelse over lav varme.
 6. Rør langsomt i blandingen uden at stoppe.
 7. Forsøg ikke at fremskynde processen ved at skrue op for varmen. Dette vil gøre, at mælken bliver for hurtigt tyk og sætter sig fast i bunden af gryden.
 8. Rør konstant i 20 minutter. Sluk derefter varmen og lad blandingen afkøle.
 9. Opbevar mælken i køleskabet i mindst fire timer, selvom det er bedst, hvis du har mulighed for at lade det stå i køleskabet natten over.
 10. Fjern mælken fra køleskabet, skær det op i små stykker, og steg dem i varm olie, indtil de er gyldenbrune.
 11. Til sidst kan du drysse lidt sukker og kanel på toppen og drysse lidt citronskal over dem.

Nu kan du se, hvor nem denne opskrift er! Når du forbereder nye og originale opskrifter, får du muligheden for at rejse over hele verden, gennem dine madoplevelser. Forbered denne ret, og overrask dine venner og familie!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Jiménez Lozano, José et al. (1987). Libro de la Gastronomía de Castilla y León (2.ª edición). Valladolid: Junta de Castilla y León. p. 245. ISBN 84-505-4108-5. OCLC 22734261.
 • Leche frita. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 1 de septiembre de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Leche_frita
 • Pereira, P. C. (2014). Milk nutritional composition and its role in human health. Nutrition. Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/j.nut.2013.10.011

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.