Sådan kan du lindre influenzasymptomer

Når du beslutter dig for at prøve en infusion med ingefær, er det vigtigt, at du taler med din læge først, da det kan ende med at være kontraproduktivt, hvis du også får anden form for behandling.
Sådan kan du lindre influenzasymptomer

Sidste ændring: 28 januar, 2021

Der er mange, der gerne vil supplere medicinsk behandling med naturlige alternativer for at lindre influenzasymptomer. Vi fortæller dig mere om det i denne artikel.

Behandling af influenza eller en forkølelse afhænger af dine symptomer, så din læge vil vælge den mest egnede behandlingsform til at lindre slim og ubehag. Du kan også bruger infusioner til at hjælpe med at lindre symptomerne sammen med den almindelige behandling.

Læs med i denne artikel for at finde ud af mere.

Hvilke influenzasymptomer findes der?

Kvinde med influenza

Influenza er en sygdom, der er forårsaget af en gruppe vira, der er kendt som forkølelsesvira eller influenzavira. 

Der er tre typer influenzavira: A, B og C. Størstedelen af forkølelsesepidemier er et resultat af forkølelsesvirussen type A, mens type B producerer mindre omfattende epidemier og en mildere sygdom. Type C er mindre hyppig samt kortvarig.

Influenzavirussen overføres fra person til person gennem luftvejssekretioner via hoste og nys. Derfor er det en akut smitsom sygdom, der påvirker åndedrætsorganerne og som også producerer en række generelle, kendetegnende symptomer såsom:

Selvom det normalt er en mild sygdom, kan den blive alvorlig i visse tilfælde. Hos ældre patienter eller patienter med kroniske sygdomme (respiratoriske eller andre) kan denne sygdom være farlig.

Da den har en viral oprindelse, bør der ikke anvendes antibiotika, hvilket øger risikoen for komplikationer.

Sådan forhindrer man influenza

Der er flere tips, du kan bruge til at forhindre denne almindelige sygdom i vintermånederne.

Det er godt at indtage C-vitamin regelmæssigt, da det styrker dit immunforsvar. Derved vil din krop være forberedt på at håndtere forskellige, smitsomme mikroorganismer.

Der findes også vacciner mod influenzavirussen. Denne vaccine anbefales til individer, der er i høj risiko for at få influenza, hvilket blandt andet er ældre borgere over 65 år, personer med respiratoriske sygdomme samt medarbejdere i sundhedssektoren.

Med denne vaccine vil du have 50-80% beskyttelse mod virussen. Vaccinationen gives som regel mellem september og november.

Der findes også influenzaforebyggelse, som består af at administrere antiviralt medicin. Denne form for medicin fungerer bedst, hvis den tages straks efter, at en person er blevet syg – helst inden for to dage.

Sådan kan man lindre influenzasymptomer

Lille pige får målt sin temperatur

Hvile og god ernæring er nødvendigt for at slippe af med influenza.

Udover den konventionelle behandlingsform, så er der også tre infusioner, der kan hjælpe med at lindre nogle influenzasymptomer, så man kan klare sig igennem de værste dage af sygdommen.

1. Infusion med hyldebær

På grund af C-vitaminindholdet er denne infusion en god måde at lindre de overnævnte influenzasymptomer på. C-vitamin styrker immunforsvaret og har antioxidante egenskaber.

Derudover indeholder hyldebær drue-hyld, som er et aktivt ingrediens, der har fremragende, anti-inflammatoriske effekter, så det er nyttigt til at behandle influenzasymptomer. Det indeholder også et andet aktivt stof, der hedder hyldegøgeurt. Dette stof forbedrer elimineringen af væsker.

Men hyldebær bør ikke bruges under graviditet og amning. Blomsterne og frøene i hyldebær er ikke giftige, men andre dele af planten, såsom stilken, barken, rødderne, bladene og umoden frugt, er.

2. Citronte til at lindre influenzasymptomer

Citron kan hjælpe med at lindre influenzasymptomer

Citroner indeholder C-vitamin, hvilket er med til at styrke immunforsvaret.

Citroner indeholder også en stor mængde C-vitamin ligesom hyldebær, og det er særdeles nyttigt, når man skal forebygge og behandle influenzaprocessen. 

Udover at styrke dit immunforsvar, så har citroner også bakteriedræbende egenskaber. Deres vanddrivende effekt hjælper med at eliminere toksiner under influenzaen.

Til denne te skal du bruge:

3. Infusion med ingefærrod

Ingefær er kendt for sine sunde egenskaber.

Det indeholder antivirale, slimløsende og anti-inflammatoriske egenskaber. Derfor hjælper det med at eliminere tilstoppet næse og ondt i halsen.

Men det er vigtigt, at du taler med din læge eller apoteker, før du indtager denne infusion, da den kan påvirke visse farmakologiske behandlinger.

Andre råd til at lindre influenzasymptomer

Under en forkølelses eller influenza er det vigtigt at opretholde en sund livsstil ved at spise en let og sund kost, der giver vitaminer og mineraler, som styrker forsvaret. Det er også vigtigt at få masser af hvile, så din krop er i stand til at bekæmpe infektionen.

Hvis du har nogle bekymringer, skal du sørge for at tale med din læge eller apoteker, da de vil være i stand til at komme med en mulig løsning mod denne sygdom.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.