9 skægstile til at vise overskæg frem

Der findes så mange forskellige overskægstyper, at de kan passe til næsten enhver personlighed. Her opsummerer vi de mest almindelige, så du kan vælge mellem dem!
9 skægstile til at vise overskæg frem

Sidste ændring: 26 august, 2022

I det sidste årti er mandlig ansigtsbehåring blevet meget populær, så der findes mange overskægstyper. Desuden har hipster-trenden øget brugen af overskæg, hvilket endda har medført oprettelsen af specialiserede skønhedssaloner.

Gennem hele historien er overskæg blevet et kendetegn for mandighed. De roste 1920’ere var vidne til dette. I 1980’erne bar mænd det så med en mere ubekymret æstetik.

Overskægstrenden handler dog om mere end at have et præcist design og snit. Bevægelsen Movember er et årligt initiativ, der opfordrer mænd til at lade overskæg vokse for at skabe opmærksomhed om sundhedsproblemer som f.eks. prostatakræft.

Typer af overskæg, som du kan prøve

Der findes en række forskellige overskægsstile. Det vigtigste er dog at vælge en baseret på din ansigtsform.

Selv om det at vokse dit overskæg ud er den mest almindelige del af enhver stil, er der altid værktøjer og teknikker, der vil hjælpe dig med at se bedst ud. Lad os tage et kig på dem!

1. Handlebar

Dette er en af de stilarter, der passer bedst til alle ansigtsformer. Den var meget populær i 70’erne og 80’erne, og dens design består i at holde det midterste punkt (under næsen) kort og hjørnerne lange for at lave en slags kurve opad, som om det var en krølle.

For at opnå dette kæmmes hele overskægget, og derefter krølles enderne med voks.

Mand med overskæg

2. Hvalrossen

Det lange og buskede hvalrosoverskæg er blevet vist i cowboyfilm og af kunstnere som Sam Elliot og John Lennon. Det vigtigste kendetegn er, at det hænger over læberne og ikke har et præcist lineært snit.

Det kan klippes med en saks, og det kræver ikke kontinuerlig behandling, da det drejer sig om at se naturligt og ubekymret ud.

3. Chevronoverskægget

Dette er et mere subtilt og pænt alternativ til handlebar eller hvalrossen, da det ikke hænger ud over overlæben og er omhyggeligt klippet. Det har også den fordel, at det afbalancerer ansigtstrækkene.

En af nøglerne til at få det er også at have en god hårtykkelse og lade det vokse til en betydelig længde.

Vi tror, at du vil kunne lide at læse: Fejl ved barbering og pleje

4. Beardstache

Som navnet antyder, er denne stil en mellemting mellem at bære et barberet skæg og et klassisk overskæg. Nøglen her er at have jævnt hår, der indrammer det, så det er et design, der egner sig bedst til mørkt hår.

5. Blyantoverskægget

Denne type tyndt overskæg var en af de mest populære stilarter hos herrer i 30’erne og 40’erne. Dens design løber pænt langs den øverste del af overlæben for at efterlade et bredere rum mellem bunden af næsen og toppen af overskægget.

En anden detalje er, at den ikke kræver en masse hår.

6. Hesteskoen

Navnet er givet, fordi dette overskæg ligner en omvendt hestesko. Det er tykt og har lodrette forlængelser i siderne. På samme måde dækker det læberne, og spidserne når op til hagen.

En af dens bedste repræsentanter er skuespilleren Hulk Hogan.

7. Fipskæg

Dette er en kombination af et simpelt og kort overskæg sammen med hår på hagen. Idéen er at holde begge dele trimmet og på intet tidspunkt lade dem mødes. Det er også nødvendigt at fjerne skægget helt for at undgå at se sjusket ud.

8. Det tynde overskæg

Dette design, der også kaldes leading man-overskægget, er et design, der kræver pleje og konstant trimning. Det består af en meget tynd strimmel hår, der står ud i toppen. Det er kort i længden og skal altid plejes omhyggeligt.

9. Chaplin

Det største ikon for denne stil er skuespilleren Charlie Chaplin. Chaplin danner en firkant midt på overlæben. Formen markeres med en god saks.

Værktøjer til at vedligeholde dit overskæg

At vælge den rigtige overskægsstil er kun en del af opgaven. At forme og vedligeholde det er andre aspekter. Lad os tage et kig på, hvilke værktøjer der kan gøre opgaven lettere.

Du vil måske finde denne artikel interessant: Biotin til hårvækst: Kilder og anbefalinger

Voks

Voks er et vigtigt produkt til at vedligeholde stilen på visse typer ansigtshår, især dem, der har brug for definition eller har mere volumen. En af dets fordele er, at det er designet til at forme hårene og holde dem på plads hele dagen uden at efterlade klumper eller klæbrige spor.

En kam

Et andet vigtigt redskab til at holde designet præcis, som det skal være, er en kam. Når den bruges til at sprede voks eller kæmme overskægget, fungerer den fantastisk til at holde vildfarne hår på afstand eller til at rense dit overskæg efter et måltid.

En salon for herrer

Ansigtssakse til at trimme overskæg

Afslutningsvis er sakse den ideelle løsning til uregerlige hår. Derfor er en ansigtssaks et perfekt redskab til at trimme kanterne og forhindre uønskede hår.

Vælg omhyggeligt blandt de forskellige typer af overskæg

Begyndelsen på ethvert overskæg er dets vækst. Det er dog tilrådeligt at vælge en stil, der også passer til den type af ansigtshår, som du har. Ellers vil der opstå en uønsket effekt.

Før du vælger en af de ovennævnte overskægsstile, er det også en god idé at vide, hvilken ansigtsform du har (aflangt, ovalt eller firkantet). Et overskæg har mulighed for at fremhæve nogle træk eller skjule andre.

Det kan interessere dig ...
6 nemme tips til perfekt hår
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 nemme tips til perfekt hår

I denne artikel giver vi dig 6 gode tips til at få perfekt hår. Det er nemme og budgetvenlige tips, som vi ved, at du vil elske.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Christopher Oldstone-Moore. Mustaches and Masculine codes in Early Twentieth-Century America. Journal of social history [Internet] 2011 [consultado julio 2021]; volumen (45): páginas 47 -60 Disponible en: https://academic.oup.com/jsh/article-abstract/45/1/47/916402
  • Allan Peterkin. One Thousand Beards: A cultural history of facial hair [Internet]. Vancouver: Arsenal Pulp Press; 2001 [consultado julio 2021]. Disponible en: https://books.google.com.co/books?hl=es&lr=&id=wx5JarSQnoEC&oi=fnd&pg=PA9&dq=men+beards&ots=jYirOCYC5I&sig=a9eUd_PUkIqINiWbiCv7NHIT1PU&redir_esc=y#v=onepage&q=men%20beards&f=false

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.