10 makeupfejl, der skal undgås i julen

Makeupfejl kan påvirke dit look i julen. Men hvad er de, og hvordan kan du undgå dem? Det fortæller vi dig her.
10 makeupfejl, der skal undgås i julen

Sidste ændring: 19 december, 2023

I julen er det normalt at ville se godt ud med pæn makeup, men i forbindelse med sidstnævnte er det tilrådeligt at undgå nogle makeupfejl, der overskygger outfittet. Fra forberedelsen af huden til påføringen af kosmetik må ingen detaljer glemmes.

Ligeledes er det tilrådeligt at udnytte den ekstra tid i denne periode til at tjekke produkterne og deres udløbsdato. Som Dr. Dawn Davis, dermatolog fra Mayo Clinic, forklarer, bør kosmetik rengøres hver sjette måned for at mindske risikoen for at få infektioner fra bakterier.

Har du allerede i tankerne, hvilken makeup du vil lægge denne jul? Ønsker du at se perfekt ud? Lad ikke noget ødelægge det! Her er 10 fejl, du skal undgå, og et par tips.

Makeupfejl, der ødelægger dit julelook

Det er ingen hemmelighed, at makeup kan fremhæve ansigtstræk. Faktisk er det et emne, der er blevet forsket i. I en artikel i tidsskriftet Plos One kommenteres det, at kosmetik kan forbedre ansigtstrækkene, ud over at glatte huden og give den en mere ensartet farve.

Men for at dette kan ske, er det vigtigt at kende de enkelte produkters funktion, og hvordan man anvender dem korrekt. Når det er sagt, vil vi her gennemgå en liste over makeupfejl, der har en tendens til at blive begået i julen. At undgå dem vil være nøglen til at se fejlfri og attraktiv ud.

1. Ikke at forberede huden

En af de største makeupfejl i julen er at anvende produkter uden at forberede huden. Måske på grund af travlhed, eller fordi dette trin i rutinen simpelthen ignoreres. Der er mange, der udelader at rense og fugte huden.

Dette kan naturligvis påvirke det endelige resultat, især hvis huden er tør eller tilbøjelig til at få akne. For at modvirke dette anbefaler American Academy of Dermatology, at man anvender en mild rensecreme i ansigtet og en fugtighedscreme med en solfaktor på 30 SPF eller højere.

Kvinde kommer serum på hud
Det første skridt til at se godt ud med makeup er at forberede huden med rensning, fugtighedscreme og solcreme.

2. Overdrivelse af mængden af produkter

Mange gange er mindre mere. Det er ikke nødvendigt at bruge alle produkterne i dit makeup-sæt. For at vælge det rigtige er det værd at tage hensyn til det outfit, du skal have på, begivenheden, tidspunktet på dagen og endda vejret. Disse faktorer hjælper dig med at beslutte dig for det rigtige look, uden at overbelaste ansigtet med for mange farver.

3. Valg af de forkerte nuancer

Der er en risiko for at købe foundations eller concealere, der ikke passer til ansigtets hudfarve. Hvis farven er mørkere eller lysere, er det svært at dække ufuldkommenheder og opnå et pænt resultat. For at undgå dette er det bedst at vælge lyse paletter, der ser naturlige ud.

Når du er i tvivl, kan du prøve en lille mængde på kæbelinjen, ikke på hånden.

4. Gængse makeupfejl: Misbrug af foundation

Dette er måske en af de mest almindelige makeupfejl, der begås, når man leder efter julelook. I et forsøg på at dække mørke rande og andre ufuldkommenheder anvender nogle mennesker lag på lag på lag af foundation. Problemet? Det lægger sig i folder, og efterfølgende kan huden se sprukken eller beskidt ud.

Lette foundations er den bedste løsning. Der er ekstra fordele ved at bruge de fugtighedsgivende formler. De absorberes lettere, dækker godt og efterlader din hud mere ensartet.

5. Forkert brug af concealer

Der findes flere farvekorrigerende produkter på markedet, afhængigt af den ufuldkommenhed, du ønsker at camouflere. Selv om denne kosmetik er en allieret, fører den let til hyppige makeupfejl:

  • Den fremhæver rynker, når den ikke bliver helt udtværet.
  • Den fremhæver mørke rande under øjnene, når du lægger en lysere nuance på øjet end den naturlige nuance. Det er bedst at bruge den samme nuance som foundation.
  • Den skaber panda-effekten, når den forveksles med en highlighter, især når den bruges før foundation.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Jamsu: Sådan fungerer det koreanske makeup-trick

6. Overdreven øjenmakeup

Selvom makeupstilen afhænger af outfittet og lejligheden, anbefales det normalt ikke at bruge for mange produkter på øjnene. Mættede, for mørke eller skinnende øjenskygger fjerner ideen om et forynget look.

Samtidig synes øjnene mindre, hvis den nederste del af øjnene bliver gjort for mørk. Lige nu er tendensen at bruge en hvid blyant, da den får øjnene til at synes større. Ideen er dog ikke at overdrive med øjenskygger eller eyeliner.

7. Makeupfejl: Forkert form på øjenbrynene

Øjenbrynene spiller en meget vigtig rolle i forhold til at fremhæve ansigtets attributter. Derfor er der flere tendenser til at ordne dem. Ulempen er, at mange begår den fejl at deformere dem, især når de plukkes. Undgå at overtegne hårene, og overdriv ikke med skygger.

Efter voksning skal der lægges makeup i samme retning som hårvæksten. Brug ikke for mørke nuancer, for det ser ikke godt ud.

8. Du ved ikke, hvordan du skal bukke dine øjenvipper

Der er en debat om vippebukkere. Skal det bruges før eller efter mascara? Professionelle makeupartister er enige om, at det er bedre at bukke rene vipper, så de ikke knækker.

Den spanske sammenslutning af makeup- og karakteriseringsprofessionelle foreslår, at man holder om øjenvipperne ved roden og trykker på vippebukkerne i 10 til 30 sekunder. Hvis der er klumper efter makeup, er det tilrådeligt at fjerne dem med en særlig børste.

Kvinde lægger mascara og forsøger at undgå makeupfejl
Når du påfører mascara på øjenvipperne, skal du undgå klumper eller overskydende produkt.

9. Makeupfejl: Påføring af blush på kinderne

Blush er centreret på toppen af kindbenet og ikke på kinden. Påfør over kindbenet mod tindingen, og integrer den altid i makeuppen. Når du kender resten af dit look, kan du intensivere rosenrødmen.

10. Overdrevet contouring

Contouring er en professionel teknik, der fremhæver ansigtet som helhed eller i bestemte områder. Den består af subtilitet, uden at være dramatisk eller overdrive ansigtstrækkene. Hvis det overdrives, mister huden sin naturlighed.

Med online vejledninger lærer du, hvordan du udfører contouring for at få den perfekte makeup til julen.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Anti-konturering: Den makeup-trend, der prioriterer ansigtets naturlighed

Nogle sidste tips til makeup i topklasse

Ud over at undgå makeupfejl i julen er det værd at huske på vigtigheden af at vælge kvalitetsprodukter. En god formel i kosmetik påvirker både påføringen og dens varighed og hudpleje.

Det er også nødvendigt at afsætte lidt tid til at desinficere svampe, børster, pensler, børster og andre redskaber. Dermatologer foreslår, at man rengør dem mindst hver 7. til 10. dag for at forhindre spredning af svampe og bakterier, der er skadelige for huden.

Husk også vigtigheden af at bruge solcreme, fugtighedscreme og andre ansigtsplejeprodukter. Det er vigtigt at holde din hud sund, for at makeup kan gøre sit arbejde og fremhæve din smukke hud. Husk dette!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.