Min baby vil hele tiden bæres. Hvorfor?

Mange mødre spekulerer på, hvorfor deres barn altid vil bæres. Denne artikel snakker om behovet for at skabe bånd med din baby for at opfylde deres behov.
Min baby vil hele tiden bæres. Hvorfor?

Written by Thady Carabaño

Last update: 25 august, 2022

Min baby vil altid bæres. Mange mødre genkender dette. Nogle mødre er ekstatiske, og andre er overraskede.

Men hvorfor sker dette?

Ved fødslen kan en baby ikke genkende hvem deres mor er. Men fra deres første åndedræt forstår de instinktivt, hvad de behøver for at overleve. Stien, der forbinder dem med moderens livmoder, fortæller dem vejen til deres mors bryst, hvor de får næring.

Babyer bruger ni måneder i moderens livmoder, og ved fødslen er de stadig umodne og helt afhængige af deres mor for at overleve. Knytningen vil være den primære måde at sikre deres velbefindende fra fødsel til modenhed. Kærlighed vil være livskraften til livet.

Min baby ønsker altid at blive båret

En mors instinkt er at pleje hendes barn og bruge så meget tid sammen med ham/hende som muligt. Men i stedet for at støtte vores baby, tillader vi ofte udtalelser at påvirke os.

Desværre vil mange mennesker fortælle os, at vi ikke behøver at tage en baby op hver gang han græder.

Mange siger, at hvis du samler en baby op hver gang de græder, lærer de at manipulere dig. Hvad sker der for eksempel med deres fremtidige evne til at være uafhængige?

Dette forudsætter dog, at en baby forstår manipulation eller uafhængighed. En baby er et pattedyr, og afhænger derfor af en mor for at overleve og vokse.

Kærlighed er den bedste stimulans til at skabe følelsesmæssige bånd med din baby og hjælpe på deres udvikling. Din baby vil altid være i dine arme, fordi kærlighed er en grundlæggende nødvendighed, lige som mad eller hygiejne.

Læs også: Hvordan man bader en nyfødt

En baby behøver tætte bånd

En baby ønsker altid at blive holdt og skal være tæt på sin mor i mindst de første ni måneder af livet. Dette gør det muligt for babyer at tilpasse sig livet uden for livmoderen. Dette er den eneste måde at garantere, at det tætte bånd vil forekomme.

Barnet genkender moderens kærlighed ved at være tæt på hende og have fysisk kontakt. Babyens tårer kommer  ikke kun fordi han/hun er sulten, har en beskidt ble eller er træt. Babyer vil altid blive holdt i moderens arme, fordi hendes hud er den vigtigste måde at føle hendes kærlighed på. Det er også et barns instinkt at være tæt på deres mor, og derfor vil enhver baby altid ønske at blive våret.

Samtidig aktiverer babyen forsvars- og nærhedsinstinkter hos moderen, fordi naturen også får mødre til at have instinkter.

Læs også: Bør du vække baby for at skifte ble?

Desværre insisterer mange stadig på, at barnet skal sove alene i et rum, holde sig til en streng spiseplan, eller at de ikke behøver trøst, når de græder.

Vi er ikke klar over, at de i ni måneder er i livmoderen og sover tæt på vores hjerte. De blev løbende ernæret gennem navlestrengen og vi var altid ved deres side.

Manglende fysisk kontakt

I 1940’erne gennemførte Dr. Rene Spitz, østrigsk psykoanalytiker en undersøgelse, der konkluderede, at et stort antal dødsfald i børnehjem skyldtes mangel på kærlighed. Den sammenlignede babyer, der blev isoleret i barnesenge på hospitaler med babyer opvokset hos deres egne mødre i et fængsel.

De babyer, der blev opdraget af deres mødre voksede hurtigere og nød et bedre helbred. På den anden side voksede de babyer, der var isolerede, op med fysiske og mentale mangler. Desværre overlevede 37% af børnene på børnehjemmet ikke, da de ikke blev krammet og plejet af deres mødre.

Denne afhandling af Dr. Spitz blev hårdt kritiseret og betvivlet i årtier. Men i 2007 offentliggjorde Science magazine et essay fra Rumænien for at bevise validiteten af ​​teorien.

De tog hensyn til alle de kliniske anmeldelser, der blev foretaget i forbindelse med den østrigske undersøgelse. Resultaterne var de samme. Kærlighed er grundlaget for trivsel og udvikling af en baby.

Babyer opdrættet i rumænske børnehjem, der ikke kunne være tæt på deres mødre, havde flere problemer med at vokse op og overleve end de børn, der blev opdraget i eget hjem.

Kærlighed er naturligt

“På samme måde som min baby ønsker at være i mine arme, vil jeg altid have ham med mig”, er en mors naturlige instinkt. Således holder en mor hendes baby tæt på hendes krop, fordi det er naturligt.

Det er rigtigt, at du ikke kan opdrage afhængige børn. De er ude af stand til selv at bestemme, hvad de skal gøre med deres liv. Det er dog svært for os at vente på, at de går gennem hvert trin af modenhed på et givet tidspunkt. Vi lever i en accelereret verden, og tro det eller ej, så fremskynder vi vores børns vækst.

De ni måneder med dannelsen af tætte bånd forbereder babyer til uafhængighed. Uafhængigheden begynder dog først ved 2 års alderen. Babyen går igennem de forskellige stadier af uafhængighed i barndommen og ungdommen, som slutter 15 til 18 år senere.

At holde barnet i dine arme er den bedste måde til at udtrykke kærlighed til din baby.

It might interest you...
Natron og honning til bedre sundhed
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Natron og honning til bedre sundhed

Natron og honning er to meget almindelige produkter til forskellige sundheds- og skønhedsbehandlinger. Læs mere i dagens artikel.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.