Vegansk manicure: Hvad er det, og hvad er fordelene?

Vegansk manicure er godt for dit helbred og planetens tilstand. Dets essens ligger i naturlig kosmetik og redskaber.
Vegansk manicure: Hvad er det, og hvad er fordelene?
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 05 marts, 2023

Vegansk manicure er perfekt egnet til folk, der er passionerede omkring håndpleje, men som ønsker at slippe for kemikalier. Denne metode til forskønnelse ligner konventionelle teknikker. Forskellen ligger i produkternes og redskabernes oprindelse.

Det er muligt at udføre tendensen både hjemme og i saloner, der er allieret med økologisk kosmetik. Metodens produkter sælges i butikker og kræver ikke særlig viden for at håndtere dem, ud over at læse vejledningen omhyggeligt.

Desuden har veganisme i skønhedsindustrien mange fordele. Det er især neglepleje, vi vil dykke ned i her. Læs videre for at få mere at vide!

Hvad er vegansk manicure?

Vegansk manicure er en manicure, hvor der anvendes helt naturlige produkter. Den omfatter lak, cremer, olier og andre produkter uden farvestoffer, kemiske konserveringsmidler og komponenter, der stammer fra dyr eller er testet på dyr.

Med undtagelse af de fleste farvestoffer understreger Food and Drug Administration (FDA), at ingredienser og kosmetiske negleprodukter ikke kræver FDA’s godkendelse, før de sælges.

Det er dog vigtigt, at de garanterer sikkerhed ved brug og angiver instruktioner eller advarsler på deres etiketter. Vegansk neglelak og neglelakfjernere indeholder ikke skadelige elementer.

Strengt taget er økologiske negleprodukter fri for estere og stoffer, der, selv om de forlænger manicurens varighed, øger risikoen for forgiftning og negleforstyrrelser. Nogle af de ingredienser, som vegansk manicure undgår, er følgende:

 • Alkohol.
 • Toluen.
 • Acrylater.
 • Parabener.
 • Propanon.
 • Dimethylbenzen.
 • Formaldehydharpiks.
Grøn neglelak er eksempel på vegansk manicure

Vegansk manicure er ikke det samme som økologisk manicure, for i det første tilfælde er absolut hele sammensætningen vegetabilsk eller mineralsk, mens der i det andet tilfælde er plads til ingredienser af animalsk eller vegetabilsk oprindelse fra økologisk landbrug.

Sådan giver du dig selv en vegansk manicure

At det er vegansk kosmetik betyder ikke, at påføringen er anderledes. Processen udføres ligesom den traditionelle manicure. Du skal selvfølgelig bruge et vegansk kit,der indeholder renselotion, lak og vatrondeller. Alt sammen bør være 100 % vegansk og økologisk. Lad os tage et kig på, hvordan proceduren fungerer.

 1. Rensning: Dette er desinfektion af neglene og hænderne med vand og et naturligt baseret antibakterielt middel, såsom tea tree oil, aloe vera eller mandarin.
 2. Exfoliering: Denne massage er relevant for at bearbejde neglebåndene og komme af med døde celler. Kokos, kaktus eller kanel er nogle eksfolierende muligheder.
 3. Maling: Der er et bredt udvalg af veganske nuancer af høj kvalitet. Dette er den fase, der viser manicuristens færdigheder, for at opnå elegante eller iøjnefaldende designs.
 4. Glans: Hvis du ønsker ekstra glans på dine negle, er der ikke behov for en konventionel gennemsigtig lak. I en vegansk manicure opnås glansen med glimmer, et element, der fremmer hurtig tørring og giver et semi-permanent resultat.
 5. Fugt: Til sidst skal du fugte neglene, ligesom dine hænder. Kokosnøddecreme, morgenfruecreme og sheasmør kan anbefales.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Alt, hvad du bør vide om gelenegle

Fordelene ved vegansk manicure

De største fordele ved at blive veganer har at gøre med den generelle sundhedspleje. Den veganske manicure er ingen undtagelse. Den giver nedenstående fordele.

Du handler grønt

Cosmetics and Toiletries bemærkede i en tekst, at den stigende efterspørgsel efter vegansk kosmetik er et tegn på, at forbrugerne udvikler en større bevidsthed om bæredygtige råvarer, der ikke er testet på dyr.

Ved at anvende en manicure af denne stil bidrager du således til miljøets velbefindende, fordi du reducerer påvirkningen fra giftstoffer og mængden af affald.

Du indånder ikke kemikalier

Den lugt, der kommer fra konventionelle stoffer, kan forårsage åndedrætsbesvær, infektioner og øjenbetændelse. Veganisk manicure undgår denne risiko.

Ifølge en artikel fra National Institute for Occupational Safety and Health findes der på skønhedssaloner komplekst formulerede parfumer, som udsætter folk for farlige kemikalier, enten ved direkte hudkontakt, stænk eller indånding af aerosoler.

Følgende produkter falder ind under denne kategori:

 • Base.
 • Neglelak.
 • Opløsningsmidler.
 • Neglelakfjerner.
 • Hærdningsmidler.

Du undgår allergiske reaktioner

Nogle neglesygdomme og systemiske tilstande skyldes langvarig brug af kommercielle neglelakker og acetoner. For eksempel er det muligt at få kontakteksem af akrylater til semi-permanente negle.

Røde Kors Hospital i Cordoba påpeger, at dette stof er ret irriterende og øger sensibiliseringen over for komponenten. Følgelig kan det føre til eksem eller allergisk dermatitis. På den anden side går veganske produkter ikke på kompromis med negle- eller hudsundheden.

Intet acetone

For at fjerne vegansk neglelak kan du anvende en neglelakfjerner, der også er vegansk. Dette virker som en fugtighedscreme, i stedet for at angribe neglene, som acetone ville gøre.

New Jersey Department of Health advarer om, at acetone ikke kun påvirker kroppen ved indånding, men også kan optages i huden. I deres Hazardous Substances Fact Sheet gennemgår de de irriterende virkninger på hud, øjne, næse og hals.

De beskriver også detaljeret, at langvarig eksponering for denne brandfarlige væske forårsager andre symptomer såsom svimmelhed, kvalme og endda besvimelse.

Den tilpasser sig tendenserne

I dag kan man finde flere teknikker til forskønnelse af negle. Så længe ingredienserne svarer til de veganske kvaliteter, er det muligt at tilpasse tendenserne til denne type manicure.

Hænder med rød neglelak

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Årsagerne og symptomerne på neglesvamp

Hvad skal man gøre for at få vegansk manicure til at holde længere?

Der findes normale, permanente eller semi-permanente produkter til vegansk manicure. I alle tilfælde skal der, som med den traditionelle manicure, tages visse forholdsregler for at forlænge holdbarheden af lakken.

Skub aldrig neglebåndet helt op, bed om langtidsholdbare pigmenter, og sørg for at bære handsker til husholdningsopgaver, da rengøringsmidler fremskynder misfarvningen og udtørring af neglen. Så vil du gerne prøve veganske produkter på dine hænder?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.