Moskovit småkager: En lækker sag med mandler og chokolade

Vi vil vise dig opskriften på koskovit småkager, de mest berømte kager fra Asturien, som er lette og uden kunstige tilsætningsstoffer.
Moskovit småkager: En lækker sag med mandler og chokolade
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 12 juli, 2023

Moskovit småkager er mandel- og chokoladesmåkager, der nemt kan tilberedes derhjemme. De er en typisk asturisk delikatesse, som næsten alle kan lide, og som du laver med hovedsageligt friske ingredienser.

Disse småkager indeholder ingen kunstige tilsætningsstoffer, hvilket betyder, at de ikke har nogen negativ indvirkning på vores sundhed, så længe de spises med måde og som en del af en afbalanceret kost.

Sådan tilberedes moskovit småkager

De bedste desserter at indtage på daglig basis er fermenterede mælke- og frugtbaserede desserter. Du kan dog tilføje lidt variation med søde sager som disse moskovit småkager.

Hvis du spiser dem med måde, skader de ikke den diæt, du følger. Hvis du desuden dyrker regelmæssig motion, vil det simple sukkerstofs indvirkning på kroppen være minimal.

Moskovit småkager er lækre og kan indgå lejlighedsvis i kosten.

Ingredienser

Hvis du vil lave nogle lækre moskovit småkager derhjemme, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 100 gram mandelmel
 • 100 gram hvidt sukker
 • 20 gram hvedemel
 • 100 gram fløde med 35 % fedtindhold
 • 150 g mælkechokolade (kan erstattes af en anden chokolade med et højt kakaoindhold)
Småkager på bageplade
Disse småkager er perfekte til alle dem, der elsker søde sager.

Fremgangsmåde

 1. Kom fløde og sukker i en gryde.
 2. Tænd for varmen, og rør konstant, indtil sukkeret er helt opløst.
 3. Når fløden begynder at koge, tilsættes mandler og mel.
 4. Rør herefter grundigt rundt for at sikre, at alle ingredienserne er blandet godt sammen, så der opnås en meget tyk konsistens.
 5. Når dette trin er afsluttet, dækkes en bageplade med bagepapir, og der lægges små kugler af blandingen på størrelse med en valnød. De skal være adskilt fra hinanden, da de vil vokse en del under bagningen.
 6. Forvarm ovnen til 170 grader celsius med over- og undervarme, og bag kagerne i 8 minutter i midten af ovnen.
 7. Når bagningen er færdig, tages småkagerne ud. Lad dem hvile på en rist, indtil de er kølet helt af.
 8. Forbered chokoladeovertrækket ved at smelte chokoladen i et vandbad. Lad det køle af, og overtræk derefter hver kage ved hjælp af en pensel. Lad småkagerne hvile igen på en rist. Herefter er de klar til at blive spist.
Hjerteformede småkager
Selv om moskovit småkager indeholder ret meget sukker, bør det ikke være noget problem, hvis de indtages som en del af en afbalanceret kost.

Du er måske også interesseret i: Hvordan man laver veganske marengs

Fordele ved moskovit småkager

Moskovit småkager indeholde rret meget simpelt sukker. Men hvis de spises i forbindelse med en varieret og afbalanceret kost, og hvis de indtages i forbindelse med motion, kan de være ganske gavnlige.

Først og fremmest skal det bemærkes, at disse småkager kan hjælpe med restitutionen efter højintensiv træning. Dette skyldes primært deres indhold af kulhydrater.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Nutrients bør sukkerstoffer dog indtages sammen med en god mængde proteiner af høj biologisk værdi for at sikre en effektiv glykogenopfyldning. Med henblik herpå kan de f.eks. spises sammen med et mejeriprodukt. Dette stimulerer tilpasningsprocesserne efter intens træning.

Mandler giver desuden fedtsyrer af høj kvalitet. Disse næringsstoffer bidrager til at kontrollere inflammation i de indre organer. De indeholder også calcium, et mineral, der indgår i knoglevævet.

Ifølge forskning offentliggjort i Handbook of Experimental Pharmacology er opfyldelse af det daglige behov afgørende for at forebygge problemer som f.eks. knoglebrud på mellemlang sigt.

Tilbered moskovit småkager derhjemme

Som du har set, er hjemmelavede moskovit småkager ret nemme at lave. Disse småkager har fremragende organoleptiske egenskaber. De er perfekte til kaffe eller te og til at overraske dine gæster.

Desuden indeholder de ikke kunstige tilsætningsstoffer eller transfedtsyrer, så de vil ikke have en negativ indvirkning på din krop, hvis du træner ofte.

Husk som det sidste på, at det er vigtigt at opretholde gode vaner over tid for at forebygge udviklingen af kroniske og komplekse sygdomme. Det er ikke nok at passe på din kost, du skal også sørge for, at du får masser af søvn og nok sollys også.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Neha K, Haider MR, Pathak A, Yar MS. Medicinal prospects of antioxidants: A review. Eur J Med Chem. 2019 Sep 15;178:687-704. doi: 10.1016/j.ejmech.2019.06.010. Epub 2019 Jun 13. PMID: 31228811.
 • Alghannam AF, Gonzalez JT, Betts JA. Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients. 2018 Feb 23;10(2):253. doi: 10.3390/nu10020253. PMID: 29473893; PMCID: PMC5852829.
 • Reid IR, Bristow SM. Calcium and Bone. Handb Exp Pharmacol. 2020;262:259-280. doi: 10.1007/164_2019_324. PMID: 31792679.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.