Naturlige måder til at behandle bronkitis

Bronkitis er en akut betændelse i luftrøret og de bronkiale rør, der kommer fra en bakteriel infektion.
Naturlige måder til at behandle bronkitis

Sidste ændring: 26 august, 2022

Bronkitis forårsager normalt ikke store komplikationer, men det er vigtigt at behandle det, så det ikke fører til andre, mere alvorlige lungeproblemer. I dag vil vi vise dig nogle naturlige måder til at hjælpe dig med at behandle bronkitis så hurtigt som muligt. Bare husk, det er ikke en mirakelbehandling, og du skal altid tale med din læge.

Naturlige måder til at behandle din bronkitis på

Korrekt kost

Når du har bronkitis, skal du absolut se din kost, da der er fødevarer, der forårsager betændelse og overbelastning. Du bør især undgå:

 • Raffineret sukker
 • Brød (Du kan have dextriniseret brød i stedet for. Det er et kikslignende produkt, der har gennemgået en grundig tilberedningsproces, hvilket gør det lettere for din krop at fordøje.)
 • Mejeriprodukter

I stedet bør du opretholde en diæt rig på:

 • Frugter (grapefrugt, citron, appelsin, kiwi)
 • Vegetabilske puréer og bouillon (især hvidløg, løg, porrer, kål, selleri og gulerod).
 • Fuldkorn (brun ris, quinoa, hirse…)

Det ville også være meget gavnligt at indarbejde nogle medicinske fødevarer i din kost:

 • Cayenne: Tilsæt en knivspids cayenne til varme måltider for at fremme blodcirkulationen, åbne bronkialrørene og hjælpe med afgiftningen.
 • Propolis og honning: Produkter, der stammer fra bier er gode antibiotika, der hjælper med at øge dine forsvar.
 • Grapefrugt kerne ekstrakt: dette kraftige antivirale bliver mere og mere almindeligt. Tag 5 til 7 dråber blandet i et glas vand på en tom mave.
 • C-vitamin: tag det som supplement eller få det gennem din kost (i form af dampede, kartofler, hvidløg, citrus …)

Du kan måske lide: Er du i fare for at lide af d-vitaminmangel?

Grapefrugt

Lægeplanter

Lægeplanter er altid en af ​​de bedste naturlige måder til at behandle et problem, herunder bronkitis. Du vil se store forbedringer, hvis du forbereder en daglig infusion af medicinske planter og drikker det varmt gennem hele dagen. Du kan vælge mellem følgende urter: melbanan, tementosa, katost, hylde, mynte, kamille og soldug.

Du bør også prøve at indånde damp.

 • Kog vandet i en gryde med nogle urter (cajeput, eukalyptus, timian, rosmarin, salvie).
 • Når det er klart, tag det af varmen, dæk dit hoved med et håndklæde og tag nogle dybe vejrtrækninger direkte over gryden.
 • Du kan sætte den på varmen og tage den af ​​igen for at skabe mere damp.
 • Gør dette hele dagen afhængigt af blokeringen.

Endeligt kan de samme medicinske planter, som vi talte om til infusioner og dampinhalationer, også anvendes i form af æteriske olier. Forbered en blanding med 30 cl af en oliebase (mandelolie, olivenolie, sesamolie …) og tilsæt 5 dråber af hver æterisk olie. Påfør olien direkte på torso og hals eller brug den i en aromaterapi diffusor.

Ler midler

Ler er et gammelt middel. Tilbage da folk ikke havde mange ressourcer, var ren ler en nem og effektiv måde til at udvinde toksiner på, samtidig med at det bringer mineraler ind i kroppen. Der er to specifikke naturlige måder, du kan bruge ler til bronkitis på:

 • Lav et omslag: Blend leret med vand, indtil det har en klæbrig, men konsekvent tekstur. Tilsæt 4 eller 5 dråber æterisk timian, eucalyptus og oregano olie. Når det er tilberedt, så påfør det – helst varmt – til brystet og ryggen. Gentag dette hver 6. time.
 • I nogle urteforretninger sælger de speciel ler, som du faktisk kan indtage. Det er renset og fri for elementer, der er giftige for kroppen. Bland det med vand uden at bruge en metal ske (brug en træ, keramik, osv. ske i stedet). Lad det stå i 10 minutter og tag det om morgenen.

Læs mere: Naturmiddel med ler, eddike og kål til at reducere brok

Termisk balance

Når nogen har bronkitis, er der generelt en ubalance i deres krop. Vi anbefaler (især hvis din hals er varm og dine fødder er kolde) at forsøge en af ​​disse naturlige måder til at behandle bronkitis.

 • Gnid de kolde områder ned med et groft materiale som en svamp.
 • Påfør ingefærcreme eller olie.
 • Tag et fodbad med meget varmt vand og et par skeer natron i mindst 20 til 30 minutter to gange om dagen.
Tæer i vand

Følelsesmæssige aspekter

Dette tæller ikke helt som en af de naturlige måder at behandle bronkitis på, men det er værd at huske på. Den psykosomatiske betydning af bronkitis er normalt forbundet med følelsesmæssige situationer, der ikke behandles og forårsager uro.

Dette er vigtigt at tage højde for, især hvis du har et tilbagevendende problem med dette. Hvis det er tilfældet, anbefaler vi terapi, homøopati, blomster essenser eller en anden form for følelsesmæssig støtte. Glem heller ikke med en hvilken som helst tilbagevendende eller kronisk sygdom, er det vigtigt at undgå dårlige vaner (tobak, alkohol, dårlig kost osv.)

Billederettigheder tilhører Clínica ADAM, stefanvds og Intercontinental Hong Kong

Det kan interessere dig ...
Hænger sved og vægttab sammen?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hænger sved og vægttab sammen?

Mange mennesker tror, at man taber sig mere, jo mere man sveder. Men her kan du læse om hvordan sved og vægttab egentlig hænger sammen. • Albert, R. H. (2010). Diagnosis and treatment of acute bronchitis. American Family Physician. https://doi.org/10.1074/jbc.M808249200
 • Rantzsch, U., Vacca, G., Dück, R., & Gillissen, A. (2009). Anti-inflammatory effects of myrtol standardized and other essential oils on alveolar macrophages from patients with chronic obstructive pulmonary disease. European Journal of Medical Research. https://doi.org/10.1186/2047-783X-14-S4-205
 • Lu, X. Q., Tang, F. D., Wang, Y., Zhao, T., & Bian, R. L. (2004). [Effect of Eucalyptus globulus oil on lipopolysaccharide-induced chronic bronchitis and mucin hypersecretion in rats]. Zhongguo Zhong Yao Za Zhi. https://doi.org/10.1109/3DTV.2010.5506332
 • Singh, V. K., & Singh, D. K. (2008). Pharmacological effects of garlic (Allium sativum L.). Annual Review of Biomedical Sciences. https://doi.org/10.5016/1806-8774.2008.v10p6
 • Küpeli Akkol, E., Orhan, D. D., Gürubüz, I., & Yesilada, E. (2010). In vivo activity assessment of a “honey-bee pollen mix” formulation. Pharmaceutical Biology. https://doi.org/10.3109/13880200903085482
 • Duvoix, A., Blasius, R., Delhalle, S., Schnekenburger, M., Morceau, F., Henry, E., … Diederich, M. (2005). Chemopreventive and therapeutic effects of curcumin. Cancer Letters. https://doi.org/10.1016/j.canlet.2004.09.041
 • Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: A review of preclinical and clinical research. Alternative Medicine Review. https://doi.org/10.1002/ptr.4639

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.