6 naturlige midler til at lindre de mest almindelige lidelser

Tro det eller ej, men naturmedicin er ofte den bedste løsning til at lindre almindelige lidelser, som nogle lægemidler kan være skadelige for. Lær nogle af de bedste muligheder her.
6 naturlige midler til at lindre de mest almindelige lidelser
Mariel Mendoza

Bedømt og godkendt af læge Mariel Mendoza.

Sidste ændring: 29 december, 2022

Dårlig kropsholdning, overdreven motion, stress, en stillesiddende livsstil og så videre er katalysatorer for forskellige lidelser i kroppen. Selvfølgelig behandles hver af disse individuelt og altid efter lægens anbefalinger. Alligevel kan du bruge naturmedicin til at lindre de mest almindelige lidelser, som vi i dag har samlet ud fra videnskabelige beviser.

6 husråd til at lindre de mest almindelige lidelser

Den bedste måde at behandle almindelige lidelser på er at angribe årsagen til dem direkte. Af denne grund er de naturmidler, som vi samler her, af lindrende karakter. De giver midlertidig og symptomatisk lindring, selv om de bør kombineres med andre foranstaltninger for at håndtere problemet ved roden.

1. Lindre rygsmerter

Rygsmerter er en af de lidelser, der kan forværre en persons livskvalitet mest. Det anslås, at op til 84 % af voksne lider af det mindst én gang i deres liv, og desværre er problemet ofte tilbagevendende. Eksperter behandler normalt ryggener med en holistisk tilgang, så midler til at lindre almindelige lidelser kan hjælpe.

 • Varme og kolde behandlinger: En af de mest effektive er at anvende varme og kolde klude og veksle dem hvert 20. minut. Ifølge Harvard Health Publishing beroliger og afslapper varme og kulde musklerne og øger blodgennemstrømningen, hvilket bidrager til helingsprocessen.
 • Kost mod betændelse: Som bemærket af Johns Hopkins Medicine kan inflammatoriske fødevarer bidrage til kroniske rygsmerter. Begrænsning af forbruget af transfedt, raffineret sukker og forarbejdede fødevarer kan hjælpe.
 • Massage med rosmarin og mentol: Der er beviser for, at massage med rosmarin- og mentolekstrakter kan lindre smerter i bevægeapparatet. Du kan købe en lokal creme baseret på en eller begge af disse ingredienser eller lave omslag af disse og påføre dem på området.

2. Hovedpine

Kvinde har hovedpine, som er en af de mest almindelige lidelser

Hovedpine er en anden af de mest hyppige og kedelige lidelser, som vi normalt står over for i vores dagligdag. For at lindre dem er der intet som at drikke en god kop te, især hvis det er mynte eller kamille.

Denne drik har afslappende virkninger, som vil få smerten til at aftage. Hvis du vælger kamillete, kan det desuden også være nyttigt til at lindre ubehag i maven.

3. Tilstoppet næse

Kvinde bruger næsespray

Den så irriterende tilstoppede næse kan også lindres takket være praktiske og effektive husråd, der vil gøre dit liv meget lettere.

Et af de mest nyttige er at koge eukalyptusblade og indånde dampen, som vil hjælpe dig med at trække vejret bedre. På den anden side kan det også være en effektiv løsning at lave en infusion baseret på laurbærblade, salvie og kanel.

Ingredienser

 • 1 laurbærblad
 • 1 spiseskefuld salvie (10 gram)
 • 1 kanelstang

Fremgangsmåde

 • Du skal tilsætte de tre urter til vandet, bringe det i kog og lade afkoget trække i 5-10 minutter.
 • Efter denne tid vil duften være så stærk, at den vil hjælpe dig med at lindre din næse.

4. Migræne er en af de mest almindelige lidelser

Kvinde har migræne, som er en af de mest almindelige lidelser

En af de værste lidelser er migræne.

Det kan endda forårsage opkastninger, og folk, der lider af det, har det virkelig dårligt, så alt, der kan hjælpe med at lindre denne gene, er mere end velkommen.

 • Kom lidt alkohol på en bananskræl og lad den sidde på din pande i ca. 30 minutter.
 • Du vil få bananskrællen til at absorbere de ophobede toksiner og reducere hovedpinen på en naturlig måde.

At spise mandler dagligt kan også hjælpe, da det er en fødevare, der hjælper med at frigive endorfiner og vil få hovedpinen til at begynde at forsvinde.

Vi tror også, at du vil nyde at læse denne artikel: Kan smoothies lindre dine migræner?

5. Forstoppelse

Person med forstoppelse

Hvis du har problemer med at gå på toilettet, er der naturlige fødevarer, der kan hjælpe dig med at regulere din tarmtransit. En af dem er for eksempel olivenolie.

 • Du skal smøre noget på din mave og gnide det i cirkulære bevægelser. Hvis du vil have det til at være virkelig effektivt, skal du gentage det dagligt, så snart du vågner.

Det kan også hjælpe at drikke naturlig appelsinjuice og kiwier på tom mave.

Disse fødevarer vil give dig de fibre, som din krop har brug for, og samtidig vil du stimulere de galdeudskillelser, som din tarm har brug for at lave.

6. Lindre de mest almindelige lidelser: Akne

Kvinde med akne

Akne kan være utroligt irriterende, ud over at det kan forårsage en betydelig forringelse af selvværdet.

Derfor kan du for at bekæmpe det naturligt ty til rosenvand.

Middel med rosenvand

Ingredienser

 • 10 rosenblade
 • 500 ml vand

Fremgangsmåde

 • Du skal komme 10 rosenblade i en flaske med en halv liter vand og lade det hvile i 36 timer i køleskabet.
 • Efter den angivne tid skal du tilsætte lidt alkohol til blandingen og påføre den med en vatrondel på de berørte områder en gang om dagen.
 • Opbevar dette produkt i køleskabet.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Kan laurinsyre bruges til at behandle akne?

Maske med appelsinskal, havregryn og yoghurt

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Du skal lægge skallen af en appelsin i vand, skære den i stykker og tilføje tre teskefulde havregryn og to teskefulde yoghurt.
 • Bland det hele sammen og lad det stå i 24 timer i køleskabet.
 • Blandingen skal påføres din hud og virke i fem minutter.
 • Skyl derefter med lunkent vand.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.