9 nemme tips til at forynge ansigtet naturligt derhjemme

Det er muligt at forynge dit ansigt på en naturlig og enkel måde, hvis du følger de rigtige tips. Læs om dem i denne artikel!
9 nemme tips til at forynge ansigtet naturligt derhjemme
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Vil du gerne forynge ansigtet naturligt derhjemme? Det kan virke som en næsten umulig opgave at forynge ansigtet, men det kan være enkelt og naturligt ved at følge disse nemme tips.

Opdag de 9 bedste tips til at få en ung, fast og strålende hud i denne artikel!

De bedste tips til at forynge ansigtet

1. Indtag antioxidanter for at forynge ansigtet

Hvis vi ønsker at forynge ansigtet og vores krop generelt på en naturlig måde, skal vi starte med en god kost.

Vores kost bør ikke kun være afbalanceret og sund, men også rig på fødevarer med antioxidante egenskaber, ifølge denne undersøgelse foretaget af det autonome metropolitanske universitet i Mexico.

Faktisk er der en række næringsstoffer, der har den egenskab at beskytte os mod oxidation produceret af frie radikaler i vores krop:

 • C-vitamin: Det kan findes i grønne bladgrøntsager, citrusfrugter, asparges, broccoli, avocado, frisk sennep, rødbeder, kål og ribs.
 • E-vitamin: Det kan findes i nødder, spinat, avocado, fuldkorn, pollen, persille og koldt ekstraherede vegetabilske olier.
 • Betakaroten: Det findes i fiskeleverolie, lucerne, asparges, abrikos, rødbeder, gulerødder, hvidløg.
 • Lycopen: Kan findes i tomater, vandmelon og guava.
 • Flavonoider: Du kan finde disse i lucernespirer, spinat, citron, løg, brombær, sort peber, grøn te, vin og øl.
 • B6-vitamin: Du kan finde dette vitamin i kød, fisk, mælk, æg, fuldkorn, kartofler, spinat, hvedekim, avocado, nødder og ølgær.
 • Olein: Du kan finde dette i olivenolie.
 • Omega-3, som f.eks. i laks, der indeholder antioxidanter, anbefales også, som det fremgår af denne undersøgelse foretaget af TNO Nutrition and Food Research (Nederlandene).

2. Udsæt ikke din hud for solen

Kvinde påfører solcreme

Regelmæssig anvendelse af solcreme er en af de mest effektive foranstaltninger til at reducere din risiko for hudskader og holde din hud ung og sund.

Udsættelse for solen med måde hjælper os til at blive solbrune og få D-vitamin, som er vigtigt for kroppen. Misbrug af solbadning vil dog medføre for tidlig ældning af huden, blandt andre negative konsekvenser for vores helbred.

Vi kan udsætte os selv for sollys i 10 til 15 minutter om dagen. På den måde bliver det en sund vane uden at skade vores hud.

Hvis du skal opholde dig i solen i længere tid, enten for at arbejde eller for sjov, skal du sørge for at bruge solcreme.

3. Ansigtsmassage

Ansigtsmassage

Du bør massere huden i ansigtet indefra og ud på de fleste områder for at hjælpe med at forynge din hud.

Ansigtsmassage eller selvmassage er ikke kun behagelig og afslappende, men det er også en nem og naturlig teknik til at forynge ansigtet gradvist.

Du kan gøre det om morgenen, når du står op, lige før du går i seng, eller på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, når du har et par minutter tilovers. Det anbefales at bruge vegetabilske olier eller naturlige cremer . Det vigtige er at aktivere blodcirkulationen og give huden elasticitet.

Prøv forskellige typer massage på panden, kinderne, næsen, hagen og – meget forsigtigt – omkring øjnene.

Til ansigtsmassage bør du kun bruge ringe- og langefingeren. Bevægelserne skal være blide i en cirkulær bevægelse på øjnene, opad på kindbenene og hagen og på panden fra midten af panden og udad, som på billedet ovenfor.

Vi tror også, at du vil nyde at læse denne artikel: Opdag de utrolige fordele ved gulerødder for huden

4. Blid børstning kan hjælpe med at forynge ansigtet

Kvinde vasker huden for at forynge ansigtet

Blid børstning af dit ansigt kan også hjælpe med at forynge din hud. Der findes nogle børster, som vi også kan bruge til at massere huden.

På den måde får vi aktiveret cirkulationen og eksfolieret huden for at fjerne døde celler, der giver huden et gråt og mat udseende.

Ansigtsbørster skal være meget bløde. Massagen med børsten bør også være meget blid, især på de mest følsomme områder i ansigtet. Vi kan gøre dette en eller to gange om ugen.

Kan du lide denne artikel? Du kan måske også lide at læse: Hvad er hydrolyseret kollagen?

5. Pas på grimasser og spændinger

Kvinde rynker panden

Dagens spændinger afspejles ofte i vores ansigt, ligesom eventuelle grimasser eller almindelige udtryk. Du bør undgå at lave grimasser, da det er en dårlig vane, der kan blokere for blodcirkulationen og fremme tidlige rynker.

Massage kan være meget nyttigt, men vi bør også være opmærksomme på vores ansigtsudtryk.

6. Kom i kontakt med naturen

Kvinde ligger på græs

Når vi kan, bør vi komme ud af byerne og bylivet og flygte til naturlige omgivelser ved havet, i skoven eller i bjergene.

Frisk luft og det naturlige liv giver også næring til vores hud og hjælper os med at finde en balance med os selv, hvilket vil have en positiv indvirkning på ansigtets udseende.

7. Vegetabilske olier og æteriske olier

Olier til at forynge ansigtet

Der findes mange olier, der kan hjælpe med at forynge ansigtet.

Vi kan nære vores hud dagligt med vegetabilske og æteriske olier, da de er naturlige kosmetiske ingredienser med gode antioxidante egenskaber.

Som det anbefales i denne artikel fra Chang Gung University College of Medicine i Taiwan, omfatter antiinflammatoriske olier bl.a:

 • Kokosolie.
 • Mandelolie.
 • Jojobaolie.
 • Hybenolie.
 • Valnøddeolie.
 • Olivenolie.
 • Lavendelolie.
 • Rosmarinolie.
 • Solsikkeolie.

8. Drik masser af vand

Kvinde drikker vand

Glem ikke at drikke masser af vand for at holde din hud hydreret og fri for urenheder.

Det anbefales stærkt at drikke vand, som det fremgår af denne undersøgelse foretaget af det spanske selskab for grundlæggende og anvendt ernæring.

Halvanden liter vand om dagen (ca. 8 glas) er nok til at hjælpe med at forynge ansigtet, når det ledsages af andre sunde vaner.

9. Husk, at dit ansigt er et spejlbillede af dit indre velvære

Blomster foran smilende kvindes ansigt

Hvis du stræber efter at nyde hver dag, vil det have en meget positiv effekt på din hud og dit udseende.

Vores ansigt er et spejlbillede af vores indre velvære. For at have et sundt, smukt og ungdommeligt ansigt skal vi derfor også have det sådan indeni.

Hvis vi hver dag stræber efter at leve et sundt liv i harmoni med os selv og andre, vil det også have overraskende virkninger på vores hud!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • AL, V. M., Martínez, J. A., Cabrerizo, L., Gargallo, M., Lorenzo, H., Quiles, J., … & Salas-Salvadó, J. Importance of water in the hydration of the Spanish population: FESNAD 2010 document. Nutricion Hospitalaria. 2011; 26(1): 27-36.
 • Boelsma E, Hendriks HF, Roza L. Nutritional skin care: health effects of micronutrients and fatty acids. Am J Clin Nutr. 2001 May;73(5):853-64.
 • Coronado, H., Vega y Leon, S., Gutierrez, T., Vazquez, F., & Radilla, C. Antioxidants: present perspective for the human health. Revista Chilena de Nutricion. 2015; 42(2): 206-212.
 • Gold MH, Ablon GR, Andriessen A, Bucay VW, Goldberg DJ, Green JB, Hooper D, Mandy SH, Nestor MS, Ortiz A. A Cohort Study Using a Facial Cleansing Brush With Acne Cleansing Brush Head and a Gel Cleanser in Subjects With Mild-to-Moderate Acne and Acne-Prone Skin. J Drugs Dermatol. 2019 Nov 1;18(11):1140-1145.
 • Gromkowska-Kępka KJ, Puścion-Jakubik A, Markiewicz-Żukowska R, Socha K. The impact of ultraviolet radiation on skin photoaging – review of in vitro studies. J Cosmet Dermatol. 2021 Nov;20(11):3427-3431.
 • Khanna N, Datta Gupta S. Rejuvenating facial massage–a bane or boon? Int J Dermatol. 2002 Jul;41(7):407-10.
 • Lin TK, Zhong L, Santiago JL. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Int J Mol Sci. 2017 Dec 27;19(1):70.
 • Manríquez JJ, Cataldo K, Vera-Kellet C, Harz-Fresno I. Wrinkles. BMJ Clin Evid. 2014 Dec 22;2014:1711.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.