Nemme og velsmagende aubergineruller

Aubergineruller er nemme at lave og er en nærende ret, der er velegnet til en sund kost. Lær, hvordan du laver dem her!
Nemme og velsmagende aubergineruller
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Aubergineruller er fremragende til at øge mængden af grøntsager i din kost. Denne opskrift er en nem ret, der er energitæt og derfor sikrer, at kroppen fungerer optimalt hele dagen. Desuden er aubergineruller lavet uden tilsætningsstoffer og med friske fødevarer.

Husk på, at tilstedeværelsen af grøntsager i kosten anses for at være afgørende for at opnå et godt helbred. Disse fødevarer giver vitaminer og antioxidanter, der hjælper med at optimere kroppens funktion og forebygge udviklingen af komplekse sygdomme. Husk altid at spise mindst fem portioner frugt og grøntsager hver dag.

Lad os nu se på opskriften!

Ingredienser til aubergineruller

For at tilberede fremragende aubergineruller skal du bruge følgende ingredienser:

 • 2 store auberginer.
 • 250 gram ricottaost.
 • 5 dl mozzarellaost.
 • 1,2 dl revet parmesanost.
 • 250 gram spinat.
 • 1 æg.
 • 1 hakket hvidløgsfed.
 • Salt og peber efter smag.
 • 1,2 dl marinarasauce.

Husk, at auberginerne skal være modne på det rigtige tidspunkt. Det er vigtigt at vælge dem, der ikke har nogen buler på overfladen, da det er en grøntsag, der er ret følsom over for håndtering. Den er forholdsvis let at beskadige, hvis den falder eller bliver stødt. Ligeledes oxiderer den hurtigt, når den er åbnet.

Glem ikke, at der er mulighed for at vælge andre ostesorter til tilberedning af denne ret. Med de ovenstående oste får du et lækkert resultat, der passer til næsten alle smagsvarianter. Det er dog muligt at bruge ost med en mere intens smag for at variere smagen af det endelige resultat

Frisk aubergine
.

Trin for trin-vejledning til aubergineruller

 1. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
 2. Skær enderne af auberginerne og smid dem ud.
 3. Skær resten af grøntsagerne i lange skiver.
 4. Sprøjt bagepladen med ekstra jomfruolivenolie og læg grøntsagsskiverne på den.
 5. Bag auberginerne i 10 minutter. Lad dem køle af derefter.
 6. På dette tidspunkt skal du forberede ricotta- og spinatblandingen. Kom ricotta, mozzarella, parmesan, spinat, æg og hvidløg i en skål. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
 7. I mellemtiden lægges marinarasauce i et stort ovnfast fad, og ricotta- og spinatblandingen drysses på en aubergineskive. Rul den sammen, og læg den med åbningen nedad, så den ikke åbner sig.
 8. Når du har gjort det samme med alle aubergineskiverne, skal du toppe med den resterende marinarasauce og lidt mere mozzarellaost.
 9. Dæk derefter fadet tæt til med folie, og bag det i ovnen i yderligere 45 minutter.
 10. Fjern folien efter denne tid, og lad retten stå i ovnen i yderligere 15 minutter, eller indtil osten er gyldenbrun. Herefter kan du servere og nyde!

Vi tror, at du vil kunne lide denne artikel: 3 lækre opskrifter med blæksprutte

Fordelene ved aubergineruller

Inddragelsen af aubergineruller i din kost har flere sundhedsmæssige fordele. For at nyde dem er det dog nødvendigt at sørge for, at din kost er tilstrækkeligt varieret og afbalanceret. Dette er afgørende for at undgå et underskud af vigtige næringsstoffer og for at holde din krop velfungerende.

Her er grunde til, at du bør inkludere flere auberginer i din kost.

Auberginer hjælper med at forebygge udviklingen af sygdomme

Auberginer er en kilde til flavonoider med antioxidant kapacitet. Blandt dem skiller anthocyaniner sig ud. Disse elementer findes også i andre fødevarer såsom blåbær og er i stand til at reducere risikoen for at udvikle kroniske sygdomme såsom neurodegenerative sygdomme. Det fremgår faktisk af en undersøgelse, der er offentliggjort i Molecules.

Generelt er det vigtigt at sikre et regelmæssigt indtag af antioxidanter for at forhindre overdreven dannelse af frie radikaler. Ophobning af disse forbindelser i kroppens væv kan føre til en større risiko for cellemutationer og ineffektivitet i fysiologiske systemer, hvilket kan forårsage sygdomme.

Auberginer skåret ud

Auberginer forbedrer tarmtransitten

Auberginer skiller sig også ud ved at levere en betydelig mængde fibre.

Dette stof kan ikke fordøjes af menneskekroppen, men det virker ved at øge volumenet af afføringen. Det er med til at fremme en sund fordøjelse.

Ifølge forskning offentliggjort i tidsskriftet Handbook of Experimental Pharmacology er en kost med et lavt fiberindhold faktisk en af de største risikofaktorer for udvikling af forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer. Derudover er det også nødvendigt at drikke tilstrækkelige mængder vand og motionere regelmæssigt.

Du vil måske finde dette interessant: To opskrifter på fyldte auberginer

Osten i aubergineruller bidrager til at opretholde en god muskelsundhed

Proteiner er vigtige næringsstoffer til vedligeholdelse af muskelmasse. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Annals of Nutrition & Metabolism er det nødvendigt at sikre et indtag på mere end 0,8 gram protein pr. kg vægt pr. dag hos stillesiddende personer for at undgå problemer som muskeltab på mellemlang og lang sigt.

Aubergineruller kan give en god mængde af disse næringsstoffer på grund af deres indhold af ost. Denne fødevare har proteiner af højeste kvalitet og et godt niveau af fordøjelighed. Derfor er denne opskrift en optimal ret til at hjælpe med at dække det daglige behov.

Tilbered aubergineruller derhjemme

Som du har set, er det virkelig nemt at tilberede aubergineruller derhjemme. Desuden har ingredienserne i denne velsmagende opskrift deres egne unikke sundhedsmæssige fordele. Også osteelskere vil elske den, så det er en opskrift, man ikke må gå glip af!

Vi anbefaler, at du prøver den. Husk, at det er muligt at bruge andre ostesorter end de nævnte for at give retten en kraftigere smag.

Til sidst vil vi gerne fremhæve, at det er nødvendigt at kombinere en ordentlig kost med andre sunde livsstilsvaner. Disse omfatter regelmæssig fysisk træning og god hvile.

Under søvnen gennemføres alle kroppens genopretningsprocesser, og der opnås balance. Vi har brug for mindst 7 timers kvalitetssøvn om natten for at sikre et godt helbred.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Mattioli, R., Francioso, A., Mosca, L., & Silva, P. (2020). Anthocyanins: A Comprehensive Review of Their Chemical Properties and Health Effects on Cardiovascular and Neurodegenerative Diseases. Molecules (Basel, Switzerland)25(17), 3809. https://doi.org/10.3390/molecules25173809
 • Sharma, A., & Rao, S. (2017). Constipation: Pathophysiology and Current Therapeutic Approaches. Handbook of experimental pharmacology239, 59–74. https://doi.org/10.1007/164_2016_111
 • Richter, M., Baerlocher, K., Bauer, J. M., Elmadfa, I., Heseker, H., Leschik-Bonnet, E., Stangl, G., Volkert, D., Stehle, P., & on behalf of the German Nutrition Society (DGE) (2019). Revised Reference Values for the Intake of Protein. Annals of nutrition & metabolism74(3), 242–250. https://doi.org/10.1159/000499374

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.