Fire øvelser til at forebygge skoliose

Skoliose har som regel en god prognose i de fleste tilfælde. Forbedring er relateret til, hvor lang tid det tog at opdage, og den anvende behandling. Jo før det bliver opdaget og behandlet, jo bedre. I denne artikel, kan du opdage fire øvelser til at forebygge skoliose!
Fire øvelser til at forebygge skoliose
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der er øvelser til at forebygge skoliose, som kan blive kombineret med skinner eller operation. I denne artikel, vil vi foreslå fire af dem til at forebygge denne lidelse.

Hvis du udfører dem ordentligt, kan du gøre din rygrad, brystkasse, skuldre og bækken lige igen og opnå en normal kropsholdning. Vi anbefaler dig dog at tale med din læge, hvis dine symptomer er ret seriøse.

Hvad er skoliose?

Kvinde med skæv ryg

Skoliose er en unormal bøjning af rygraden, som påvirker ryggens stabilitet.

Skoliose er en tilstand, som forårsager en bøjning af rygraden til sidenDet meste af befolkningen har dog en bøjning på mindre end eller lig med 5%, hvilket ikke anses som et problem. For at man bliver diagnosticeret med denne tilstand, skal bøjningen overstige dette tal.

Mange grader af skoliose vil derfor enten give folk mulighed for at lede et normalt liv (med bestemte vejledninger) eller de vil ende med at få en operation for at ordne det.

Årsager

Selvom skoliose som regel manifesterer sig i barndommen, kan det også opstå hos voksne. Indtil videre, er den præcise årsag ukendt, selvom det kan opstå på grund af flere forskellige årsager, inklusiv genetiske årsager, skæv placering af bækkenet, operationer i rygraden og ukorrekt stilling af knæet eller foden, blandt andet.

Denne tilstand har som regel en god prognose. Forbedring er relateret til, hvornår det bliver opdaget og den anvendte behandling. Jo før det bliver opdaget og behandlet, jo bedre.

Nyttige tips til at forebygge skoliose

Hvis du lider af skoliose, skal du være opmærksom på din krop, især din rygrad. På den måde, kan du rette på din kropsholdning i løbet af dine daglige aktiviteter.

 • Svømfordi det er en af de bedste sportsgrene til at forebygge og behandle denne lidelse. Det forårsager en trækning i rygraden og derfor retter det den ud.
 • Udøv mindfulness. Det er blevet bevist, at denne oldgamle øvelse er nøglen til at mindske smerte.
 • Du skal holde øje med din kropsholdning i de forskellige aktiviteter, du udfører hver dag: Når du sidder, på arbejdet, når du rækker ud efter noget, osv.
 • Vær særligt opmærksom på, når du udøver fysiske aktiviteter eller dyrker sport.
 • Hold øje med dine stressniveauer og pas på dit helbred. Dette skyldes, at tilstande såsom stress kan forværre skoliose.
 • Motionér regelmæssigt, enten ved at strække ud eller udøve styrketræning.

Øvelser til at forebygge skoliose

Før du begynder at lave øvelser til at forbedre eller forebygge skoliose, skal du have i baghovedet, at en specialiseret behandling vil være nødvendig til at rette op på problemet, afhængig af typen af bøjning af rygraden.

Disse øvleser er især passende til at behandle skoliose, før slutningen af et barns vokseperiode. De kan også hjælpe voksne med at forbedre deres livskvalitet.

Målet er at udføre disse øvelser til at forebygge skoliose tre gange om ugen. Varigheden af øvelserne er 20 minutter og du kan udføre dem derhjemme.

1. Bækkenløft

Kvinde laver bækkenløft for at forebygge skoliose

Øvelse 1 til at forebygge skoliose: Bækkenløft

En af de bedste øvelser til personer, som lider af skoliose, er bækkenløft.

 • For at gøre det, skal du ligge på ryggen på gulvet og bøje i knæene. Dine arme bør være afslappede ned langs dine sider.
 • Spænd i mavemusklerne for at mindske spændingen i lænden.
 • Efter det, løfter du dit bækken med en naturlig bevægelse.
 • Når din ryg er ret, stopper du i fem sekunder.
 • Vend tilbage til startpositionen.

2. Øvelser til at forebygge skoliose: Diagonal-løft

Her er, hvad du skal gøre:

 • På gulvet, stiller du dig på alle fire. Hold dine arme lige og dine knæ i en 90 graders vinkel.
 • Løft langsomt dit højre ben og din venstre arm på samme tid og vend derefter tilbage til hvilepositionen.
 • Løft derefter langsomt dit venstre ben og din højre arm på samme tid og vend derefter tilbage til startpositionen.

Tip: Hold dine ben og arme løftet og lige ud fra din rygrad i 10 sekunder. Gentag 12 gange.

3. Planken

Kvinde laver planken for at forebygge skoliose

Øvelse 3 til at forebygge skoliose: Planken.

Planken er en øvelse med mange fordele for din ryg og kropsholdning. Den hører til gruppen af isometriske øvelser, hvilket betyder, at for at udføre den skal du spænde i en muskel i en bestemt position. Når det gøres rigtigt, vil du bemærke resultater i dine skuldre, mavemuskler og selvfølgelig din ryg.

Husk, at din krop bør være fuldstændig lige og parallel med gulvet. Du bør ikke bøje i dine knæ og bør også være forsigtig med ikke at bue i ryggen.

Denne artikel vil måske interessere dig: 6 mulige årsager til at du har ondt i ryggen

4. Katten

Dette er en af de nemmeste øvelser til at forebygge skoliose.

 • Først, sætter du dig på gulvet på dine knæ.
 • Derefter, placerer du dine håndflader på gulvet og retter dine arme ud. Dine knæ bør røre ved gulvet og danne en 90 graders vinkel. Bøj i din ryg ved at skubbe din mave opad.
 • Stræk dine hofter lidt fremad og skub hagen ned mod brystet. Træk vejret ind.
 • Se derefter opad, saml dine skulderblade og slap af i din mave, mens du ånder ud.

Øvelserne, vi har beskrevet her, hjælper med at forebygge skoliose. Hvis du bemærker, at din smerte i ryggen bliver værre, så bør du dog gå til en læge. De vil kunne fortælle den bedste behandling til din tilstand.

Det kan interessere dig ...
Skoliose: Et meget almindeligt problem for kvinder
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Skoliose: Et meget almindeligt problem for kvinder

Skoliose kan forværres for nogle kvinder på grund af overgangsalderen og osteoporose. Lær symptomerne på skoliose at kende i denne artikel.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.