Opdag og prøv en af disse naturlige kure mod sved

Hvis problemet bare var simpel fugt under armene, ville det ikke være en stor uljelighed, men det bliver værre, når det ledsages af lugt, irriation, hudsvamp og mere.
Opdag og prøv en af disse naturlige kure mod sved

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Vidste du at overdrevet meget sved under armene, hænderne eller fødderne kaldes “hyperhidrosis“? Har du nogensinde oplevet dette, især om sommeren? Vil du gerne kende til nogle kure mod sved?

Hvis det er tilfældes, så læs dagens artikel, hvor vi vil dele nogle af de bedste naturlige behandlinger mod en for stor svedproduktion. Følg dem til punkt og prikke og sig farvel til dette pinglige svedproblem!

Hvad er sved og findes der kure mod sved?

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, hvorfor vi sveder: det regulerer kroppens temperatur. Når din hud er varmere end normalt, begynder din krop at svede for at køle den ned.

Det er derfor du sveder, når du har det varmt, når du går ind i et rum med en høj temperatur, når du har feber, når du er udenfor i solen, når den omgivende temperatur overstiget 30°C, eller når du bevæger dig og dyrker sport.

Sved udskilles fra dine kirtler og består af en blanding af vand, mineraliseret salt, aminosyrer og urea. Selvom du også udskiller sved fra dine porer, så er det mest koncentreret i dine svedkirtler, og det er her det meste af din sved kommer fra. Det er derfor dit ansigt, armhulerne, håndfladerne og fodsålerne er de områder, hvor de fleste folk sveder.

Sved hjælper dig med at filtrere urenheder fra blodet (som alkohol, olier eller tobakrester).

Dette var den simple encyklopædiforklaring. Lad os nu snakke om, hvad der måske sker for dig alt for ofte. For stor svedproduktion, eller hyperhidrosis, opstår når der sker en ændring i dit sympatiske nervesystem, hvilket resulterer i, at din krop skal svede mere for at regulere temperaturen.

Mange mennesker oplever dette problem på grund af vejret (fordi det er sommer eller meget fugtigt). Desuden kan det skyldes din følelsesmæssige tilstand. Det betyder, at når man er meget nervøs, bekymret, stresset eller deprimeret så sveder man mere.

Hvis problemet bare var simpel fugt under armene, ville det ikke være en stor ulejlighed, men det bliver værre, når det ledsages af lugt, irritation, hudsvamp og mere.

Heldigvis findes der mange, naturlige kure mod sved. Læs med og prøv nogle af dem – du vil se at de virker.

Hvad er de bedste naturlige kure mod sved?

Der findes mange kure mod sved og svedige håndflader

Behandling #1 mod hyperhidrosis

Ingredienser

 • 1 liter vand
 • 4 poser grøn te (eller tilsvarende mængde af løst te i gram)

Hvordan gør man?

Bring alle ingredienserne i kog i 15 minutter og lad det køle af. Skyl dine hænder, fødder og underarme med væsken. Syren virker naturligt astringerende.

Behandling #2 mod hyperhidrosis

Sved

Ingredienser

 • 1 liter vand
 • 2 spiseskefulde salvie

Hvordan gør man?

Bring vandet og salvien i kog og lad det simre i tre minutter. Fjern fra varmen og lad det køle af, si væsken fra og hæld det i et badekar fyldt med varmt vand.

Du kan også hælde det i en skål for at dyppe hænder eller fødder eller anvende dem med en svamp til armhulerne. Skyl derefter med koldt vand. Som et alternativ, kan du også drikke salviete (en teske salvie per kop kogende vand).

Behandling #3 mod hyperhidrosis

Ingredienser

 • 10 ml æblecidereddike
 • 20 ml vand

Hvordan gør man?

Bland de to ingredienser sammen og drik det hver morgen inden morgenmad. Vent en halv time inden du spiser fuldkornstoast og frugt.

Behandling #4 mod hyperhidrosis

At svede

Ingredienser

 • 1 kop vand (250 ml)
 • 1 spiseskefuld afslappende urte-te (appelsinblomst, mynte, lind, passionsblomst, kamille eller baldrian).

Hvordan gør man?

Lav din te som du plejer og drik den imens den stadig er varm, men uden at du brænder dig. Takket være de afslappende og beroligende egenskaber, vil det hjælpe dig med at undgå overproduktion af sved forårsaget af nervøsitet.

Behandling #5 mod hyperhidrosis

Ingredienser

 • 2 spiseskefulde valnøddeblade
 • 1/2 liter vand

Hvordan gør man?

Valnød (mere specifikt, bladene fra træet) har antiseptiske og astringerende egenskaber, der naturligt hjælper med at regulere, hvor meget du sveder. Kog bladene i fem minutter, fjern fra varmen og lad det trække. Si væsken fra og dyp en klud eller vatpind for så at anvende det til underarmene, fødderne osv.

Behandling #6 mod hyperhidrosis

Ingredienser

Hvordan gør man?

Forbered en te ved at koge paderokke græsset i fem minutter. Lad det trække indtil, det køler en smule af og si væsken. Tilsæt æblecidereddike, dyp derefter et stykke vat i blandingen og anvend det til underarmene, hænderne og fødderne, ligesom du ville med en deodorant.

Behandling #7 mod hyperhidrosis

Sved

Ingredienser

 • 2 spiseskefulde paderokke græs
 • Skrællen fra to appelsiner
 • 1 kop kogende vand

Hvordan gør man?

Tilsæt paderokkke græsset og appelsinskrællen til det kogende vand og hold dine hænder over dampen. Du kan også gøre det med underarmene.

Behandling #8 mod hyperhidrosis

Ingredienser

 • Skrællen fra to appelsiner
 • Skrællen fro to citroner
 • 1 liter vand
 • 450 g groft salt
 • 3 spiseskefulde natron

Hvordan gør man?

Put skrællerne og vandet i en gryde og bring det i kog. Lad blandingen simre i tre minutter inden du fjerner det fra varmen. Lad det stå i fem minutter og si så væsken fra.

Fyld dit badekar med varmt vand og tilsæt denne væske sammen med saltet og natron. Læg dig i badekarret i 15 minutter (eller indtil vandet blivet koldt). Dette vil fjerne giftstoffer samtidig med, at det bekæmper overproduktion af sved.

Behandling #9 mod hyperhidrosis

Svedpletter

Ingredienser

 • 1 kop vand
 • 2 spiseskefulde rosmarin
 • 1/2 kop æblecidereddike

Hvordan gør man?

Dette er en meget effektiv behandling mod overproduktion af sved. Rosmarinvand laves ved at man koger urten i 15 minutter. Lad det stå indtil det er kølet af, si det og tilsæt eddike. Dyp et stykke vat eller en klud og anvend det under armene eller fødderne.

Behandling #10 mod hyperhidrosis

Ingredienser

Hvordan gør man?

Varm bladene ved middelvarme i to minutter. Fjern fra varmen og lad det stå i fem minuttere. Si væsken og skyl dine hænder med dette i stedet for vand fra vandhanen.

Nu er du klar til at prøve en af de mange kure mod sved!

Det kan interessere dig ...
5 måder til at fjerne svedpletter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 måder til at fjerne svedpletter

Svedpletter på vores tøj har en tendens til at være forårsaget af enten vores deodorant, vaskemiddel eller sæbe. Sådan kan du fjerne svedpletter:


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.