Den måde vi opdrager børn i dag er begrænsende

Lad os ikke kvælte vores børn. Lad os løfte dem til at blive lykkelige og være fri.
Den måde vi opdrager børn i dag er begrænsende

Sidste ændring: 09 august, 2022

Den måde vi opdrager børn på fokuserer på at analysere og organisere hver eneste lille detalje i vores barns liv. Der er ingen margen til at improvisere, nyde ting eller leve som et rigtigt barn.

Det er rigtigt, at børn lærer meget hurtigt. Det er trods alt en grundlæggende alder for at erhverve sig viden, som vil hjælpe dem i fremtiden.

Men noget andet er meget vigtigt: at være glad.

Den måde vi opdrager børn på er begrænsende

Lille pige

Den måde, hvorpå vi opdrager vores børn i dag, er det forældrene, der er dem, der har det største skyld, når vores børn ikke fuldt ud nyder deres barndom.

Med kedelige timer efter skole, aktiviteter og en streng rutine lærer vores børn tidligt, hvordan ansvar, en fast tidsplan og lidt (eller ingen) fritid føles.

Uddannelse – eller snarere erhvervelse af begreber – kommer først, på bekostning af personlig udvikling.

Børn keder sig ikke. Men kedsomhed, leg og tidsfordriv er tre ting, som voksne ser som dårlige ting, men som faktisk opmuntrer til kreativitet. Dette er kreativitet, der kan kræves af vores børn i morgen dagens verden. Det er en kvalitet, der er meget nødvendigt i dagens verden.

Men hvis alt er regler og organisation fra begyndelsen og de ikke leger nu, hvornår vil de så?

Læs også: For at give verden respektfulde børn, skal man opdrage dem respektfuldt

Karakteristika ved kvælende forældre

Barn der græder

Som forældre forstår vi nogle gange ikke, at vi får vores børn til at leve ligesom os. Har vi glemt vores egen barndom så tidligt?

Derfor er det vigtigt for os at have lidt selvkritik, så vi kan vurdere, om vi er en kvælende forælder, som suger livet ud af vores børns liv ved at organisere hvert minut.

Kvælende forældre styrer deres børns liv. De har fodbold på dette tidspunkt, violin på et andet tidspunkt, snacks kl. 15… Der er ikke plads til at spekulere på, hvad de skal lave, blive distraheret og ikke tænke over noget.

Hvert minut er planlagt.

De glemmer deres børns drømme. De er ligeglade med hvad deres børn vil have. Deres drømme skal passe ind i, hvad deres forældre vil have.

For eksempel bryder de sig ikke om, når deres børn ikke kan lide at spille guitar. Hvis en forælder ikke lykkedes med at mestre guitaren, så får han sit barn til at opfylde sine egne drømme.

Værdier bliver til et doktrin, der ikke kan tvivles eller tænkes igennem. Disse forældre tåler ikke, når deres børn tænker anderledes end dem.

Deres børn ses ikke som mennesker, men som værdifulde ejendele til at blive støbt i deres eget billede, så de kan blive fremtidige succeser.

Gå ikke glip af: Mand giver syge børn midlertidige tatoveringer for styrke

Børns frihed

Sød pige

Vi må lade vores børn være fri. Vi må lade dem regne ting ud selv og lade deres kreativitet få frit løb. Det er vigtigt for dem at kede sig, vandre, lege og lære af deres relationer med andre.

Hvis der er en ting, vi aldrig bør gøre, er det fortsat, at holde vores børn fra selv at tænke og få dem til at tro, at alt, hvad vi siger, er sandt, og at de ikke kan have en modsigende mening.

Hvis der er en ting vi som voksne ved, er det, at folk ser verden forskelligt, og at forskellige perspektiver og meninger faktisk beriger livet.

Lad os ikke forsøge at opdrage det perfekte barn. Lad os lade vores børn lave fejl, lære af dem, falde og stå op igen og opdage, hvad de kan lide. Det er vores job at støtte dem.

Men frem for alt, lad os give vores børn kærlighed. Lad os bruge kvalitetstid med dem og gøre sjove ting med dem.

Lad os aldrig kassere deres håb eller drømme og forsøge at erstatte dem med vores egne overbevisninger og fordomme. Hvis dit barn ønsker at dyrke ballet, så lad ham! Hvis han vil synge eller ride heste, så lad ham.

Vi er ikke her for at begrænse dem. Det gør ikke noget godt. De skal eksperimentere og leve livet til det maksimale.

Piges ansigt

Læs dette: 6 tegn på følelsesmæssig berøvelse hos børn

Hvem ved hvad fremtiden bringer. Men vi ved hvad nutiden indeholder. Det rummer barndom, kærlighed, forståelse og glæde.

Når vi opdrager børn kvæler vi dem i vores gode intentioner. Lad os holde op med det. Lad os løfte dem til at blive lykkelige og lade dem være fri.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.