Opskrift på lækre "alfredo-kartofler"

Lær hvordan man laver disse lækre alfredo-kartofler som tilbehør til dine hovedretter. Pas på med ikke at koge dem for længe, så de bevarer deres konsistens.
Opskrift på lækre "alfredo-kartofler"

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 09 august, 2022

Alfredo-kartofler har en fremragende smag og tekstur. Kombinationen af ​​bacon med den cremet hvide sauce er fantastisk. Hvis du er en kartoffel-elsker, så prøv at blande disse ingredienser, og du vil have en ret som er perfekt tilbehør, og passer godt til alle slags hovedretter.

Alfredo-kartofler svarer meget til “Dauphinois” kartoffelgratin, bortset fra at de har flere ingredienser, hvilket er det, der får dem til at smage så godt. Du skal simpelthen prøve denne enkle opskrift for at se, hvor lækker de er. Din familie og venner vil blive forelsket i denne opskrift, og vil helt sikkert bede om endnu en portion.

Ernæringsmæssige oplysninger om Alfredo-kartofler

På grund af rettens mange forskellige ingredienser indeholder Alfredo-kartofler et godt, stort udvalg af næringsstoffer. Denne opskrift kan bespise op til fire personer. Hver portion indeholder 488 kalorier. Husk, at dit gennemsnitlige anbefalede daglige indtag skal være 2000 kalorier. Derfor svarer denne ret til 24% af dit daglige anbefalede forbrug.

Hver portion indeholder 12,5 g kulhydrater, svarende til 4,2% af dit daglige anbefalede indtag. Den mængde protein, som retten indeholder, er vigtigt, da det repræsenterer 57% af dit daglige indtag. Også fedtet i denne ret udgør 52%.

Denne ret indeholder også 1,7 g kostfibre, 1,3 g sukker og 105 mg kolesterol. Det er mere end indlysende, at Alfredo kartofler er nærende, og hjælper dig med at leve sundere.

Ingredienser, som du skal bruge til Alfredo-kartofler

Der er en række ingredienser, du får brug for, hvis du vil have den rette autentiske smag. Du vil dog sikkert blive overrasket over at se, at du allerede har de fleste af disse ingredienser derhjemme, hvis ikke dem alle.

 • 4 hvide kartofler
 • ¼ kop hakket bacon (50 g)
 • 4 spiseskefulde smør (80 g)
 • 1 spiseskefuld hakket løg (15 g)
 • 1 tsk hakket hvidløg (5 g)
 • 2 kopper mælk (500 ml)
 • 4 spiseskefulde mel (80 g)
 • ½ kop revet parmesanost (120 g)
 • ¼ tsk peber (2 g)
 • ¾ kop revet mozzarellaost (180 g)
 • ½ tsk muskatnød (2,5 g)
 • ½ tsk salt (2,5 g)
 • Hakket persille (efter smag)
Nogle hakket persille til Alfredo-kartofler

Sådan gør du

 1. Skræl først kartoflerne og skær dem i terninger.
 2. Kog dem i en gryde med vand, indtil de bliver bløde. Dræn dem derefter, og sæt dem til side.
 3. Steg bacon indtil det bliver knasende sprødt. Tilsæt derefter kartoflerne og steg dem sammen med bacon i to minutter. Fjern derefter panden fra varmen.
 4. Nu er det tid til at lave Alfredo-saucen. Start med at smelte smørret i en pande og steg løg og hvidløg.
 5. Tilsæt derefter hurtigt melet og rør, indtil det danner en gylden masse.
 6. Tilsæt mælken og kog, indtil massen bliver tyk.
 7. Tilføj nu ostene og lad dem smelte i sovsen. Krydr sovsen med salt, peber og muskatnød.
 8. Bland kartoflerne og Alfredo-saucen i en glasskål, mens de stadig er varme.
 9. Garner med persille.

Så nemt er det at lave disse lækre Alfredo-kartofler! Giv dem et forsøg og lad os vide hvordan det gik med at lave dem! Du kan give opskriften et personligt præg ved at krydre ingredienserne på andre måder, indtil du får den smag, du vil have.

Et par tips til de perfekte alfredo-kartofler

Når du koger kartoflerne, er det vigtigt ikke at koge dem for længe, ​​ellers bliver de mosede, og vil ikke blive blandet godt sammen med Alfredo-saucen. Dine middagsgæster vil jo gerne have Alfredo-kartofler – ikke Alfredo kartoffelpuré.

Kartofler tager ikke lang tid at koge og blive bløde. Så kontroller dem hvert femte minut med et spyd, når vandet begynder at koge.

Læs også: Opskrift på lækre broccoli-osteboller

Skrællede kartofler til alfredo-kartofler

Når du serverer denne ret, skal du garnere den med hakket persille. Dette vil få retten til at se super flot ud. Hvis du vil reducere fedtindholdet, kan du bruge skummetmælk til sovsen. Dog skal du være opmærksom på, at du sandsynligvis ikke vil få den samme cremede konsistens, hvis du gør det.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.