Opskrift på gulerodschips i airfryer

Gulerodschips i airfryer kan tilberedes som en sund snack mellem måltiderne. Find ud af mere og få opskriften her!
Opskrift på gulerodschips i airfryer

Sidste ændring: 15 maj, 2023

Du kan tilberede gulerodschips i airfryer. Du kan også lave chips af andre grøntsager. De er perfekte til snacks, da de giver vitaminer og antioxidanter af høj kvalitet. Desuden er de kaloriefattige, hvilket øger mæthedsfornemmelsen uden at påvirke kostens energibalance. Vi viser dig her, hvordan du opnår perfekte gulerodschips i air fryer.

Inden vi starter, skal det lige siges, at det er muligt at indtage forskellige sunde snacks i løbet af dagen, uden at det øger din kropsvægt. Du skal dog vælge disse produkter korrekt, da dem, der købes færdiglavet, normalt indeholder elementer, der kan påvirke kroppen negativt på mellemlang sigt.

Gulerodschips i airfryer

Friske gulerødder

Ingredienser

Hvis du vil lave gode gulerodschips i airfryer, skal du bruge følgende ingredienser:

  • Gulerødder
  • 2 spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske gulerødderne meget godt, og fjern derefter de to ender med en kniv.
  2. Skær de i meget tynde skiver.
  3. Det næste trin er at lægge gulerodsskiverne i en skål og udbløde dem med de to spiseskefulde olie, rør godt rundt.
  4. Læg grøntsagerne i kurven i airfryeren og tilbered ved 165 grader i 20 minutter. Det er vigtigt at åbne kurven hvert 5. minut for at ryste den. Dette vil sikre, at alle chipsene bliver tilberedt korrekt. Efter 15 minutter skal du også være mere opmærksom for at forhindre, at de brænder på.
  5. Når tiden er gået, tages gulerødderne ud, saltes og nydes!

Disse gulerodschips bliver dejligt sprøde. De kan endda gemmes til senere, da de holder sig godt. Det anbefales dog at opbevare dem i en tildækket skål.

Bemærk, at denne opskrift også kan laves med andre grøntsager. Knolde kan især anbefales, fordi de er meget sprøde og velsmagende. Kartofler, søde kartofler eller yucca er gode muligheder. I disse tilfælde vil der dog være et højere kulhydratindtag.

Du er måske også interesseret i: Opskrift på scotch eggs i en airfryer

Fordele ved gulerødder

Vi kan ikke slutte uden at nævne de vigtigste fordele, der er afledt af inddragelse af gulerødder i en varieret og afbalanceret kost. Vi taler her om en grøntsagstype, der giver et højt indhold af C-vitamin. Dette næringsstof øger bl.a. immunforsvarets effektivitet. Dette fremgår af en undersøgelse offentliggjort i Nutrients.

Friske gulerødder kan bruges til at lave gulerodschips i airfryer

På den anden side skal man være opmærksom på gulerøddernes indhold af antioxidanter. Disse elementer neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv. Denne effekt er blevet relateret til en lavere risiko for udvikling af kroniske og komplekse sygdomme ifølge forskning offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry.

Afslutningsvis bør der lægges særlig vægt på tilstedeværelsen af fibre i disse grøntsager, hvilket reducerer problemet med forstoppelse, som det kommenteres i en undersøgelse offentliggjort i Nature Reviews.

Tilbered gulerodschips i airfryer derhjemme

Som du har set, er det en meget enkel opgave at tilberede gulerodschips eller rodfrugtchips i airfryer.

Inddragelsen af grøntsager i kosten anbefales af de fleste ernæringseksperter, da de er fødevarer af høj kvalitet med mange mikronæringsstoffer i sig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.